Το ματς Κυπέλλου, η ανάγκη πλάνου και η ειλικρίνεια που χρειάζεται η ΑΕΚ

Το ματς Κυπέλλου, η ανάγκη πλάνου και η ειλικρίνεια που χρειάζεται η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι, το κοντό ροτέισον και την ανάγκη πλάνου για την συνέχεια

Πέρασε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς παιχνίδι της μπασκετικής ΑΕΚ αφού ήταν η σειρά της ομάδας για ρεπό.

Ευκαιρία για τους παίκτες να ηρεμήσουν, να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν από όλα τα περίεργα και τραγικά συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, που σίγουρα προκάλεσαν σοκ στον περίγυρο της ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολη η ψυχολογική διαχείριση σε όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια των παικτών της Ένωσης, για αυτό λίγες μέρες ηρεμίας μπορεί να είναι ευεργετικές.

Η ΑΕΚ έχει ένα αδιάφορο παιχνίδι απέναντι στην Τρεβίζο την Τετάρτη και μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου στα Λιόσια απέναντι στο Περιστέρι. Ένας αγώνας τεράστιας σημασίας, ίσως ο σημαντικότερος της χρονιάς αν αναλογιστούμε ότι η Ευρώπη πέρασε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη αρκετά πίσω. Η νίκη της ΑΕΚ, εκτός από πρόκριση στο Φάιναλ-4 του Κυπέλλου, θα δώσει και άλλο ενδιαφέρον από εδώ και πέρα. Θα είναι διαφορετικό το κίνητρο των παικτών που θα ξέρουν ότι έχουν έναν στόχο να κυνηγήσουν, διαφορετικό της ομάδας που θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να λύσει τα προβλήματα και να ενισχύσει το ρόστερ. Σε περίπτωση ήττας το ενδιαφέρον της χρονιάς θα τελειώσει πολύ νωρίς, αφού δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και απλά θα αρκεστεί σε ένα καλό πλασάρισμα στην κατάταξη.

Η ΑΕΚ παίζει με 5 παίκτες

Στο θέμα της διαχείρισης του ρόστερ εμφανίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες αφού όπως έχει αποδειχτεί από τα τελευταία ματς που «έσφιξαν τα γάλατα» και ο προπονητής πήγε με αυτούς που υπολογίζει περισσότερο. Ουσιαστικά το ροτέισον της ΑΕΚ αποτελείται τύποις από οκτώ παίκτες αλλά στην ουσία πέντε είναι αυτοί που τραβάνε το κουπί. Είναι τόσο μεγάλη η καταπόνηση τους που φαίνονται μέσα στους αγώνες να μένουν από ανάσες, ενώ και η κούραση παίζει ρόλο στην αγωνιστική τους εικόνα.

Ουσιαστικά οι βασικοί πυλώνες της ομάδας είναι ο Ανγκόλα, ο Χάμερ και ο Κολόμ, με την βοήθεια του Γκρίφιν και του Παππά. Οι πέντε αυτοί παίκτες παίζουν τα 148 από τα 200 λεπτά στους τελευταίους αγώνες με τους άλλους 7 να μοιράζονται περίπου 52 λεπτά. Είναι σαφές ότι η ομάδα στερείται βάθους και επιπλέον λύσεων που έχει ως αποτέλεσμα ο Στέφανος Δέδας να έχει κλείσει πολύ το ροτέισον και να εξαντλεί τους παίκτες που πιστεύει ότι μπορεί να του κάνουν την δουλειά. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί σε σειρά αγώνων, οι παίκτες είναι και αυτοί άνθρωποι, αλλά το ένα ματς την εβδομάδα θα τους βοηθήσει στην αποθεραπεία τους.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Αν η διοίκηση της ομάδας δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το ρόστερ για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, καλό θα ήταν να ενημερώσει τον κόσμο για να ξέρουμε και τι να περιμένουμε από την συνέχεια. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για μπάσκετ, συστήματα, παίκτες όταν τα εξωαγωνιστικά προβλήματα είναι σημαντικότερα και κυρίως άλυτα. Θα πρέπει η ΑΕΚ να επικοινωνήσει στον κόσμο τι ακριβώς θέλει να κάνει από εδώ και πέρα, πώς θα κινηθεί και ποιοι είναι οι στόχοι για το υπόλοιπο της σεζόν μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη για να ξέρουμε σε τι βάση μπορεί να γίνεται κριτική.

Δυστυχώς αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ μοιάζει με μια ομάδα αβοήθητη. Με βάση αυτά που είχαν πει οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας το καλοκαίρι, το πλάνο ήταν να ενισχύεται σταδιακά κατά την διάρκεια της σεζόν, ώστε το Φεβρουάριο να είναι σε ένα καλό επίπεδο να διεκδικήσει στόχους. Προφανώς το πλάνο αυτό έχει πάει περίπατο καθώς εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα έχει απαγόρευση μεταγραφών, παίζει με 5 ξένους χωρίς να έχει δυνατότητα ενίσχυσης. Άρα όταν τα ίδια τα λόγια των ανθρώπων της ομάδας έχουν αναιρεθεί, εμείς δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε άλλο.

Θα το ξαναπώ, η ειλικρίνεια μόνο καλό μπορεί να κάνει, καθώς ο ΑΕΚτζής ξέρει να εκτιμά και να αναγνωρίζει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει το κλαμπ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος που έβαλε και πάλι το μπάσκετ στην καθημερινότητα του οπαδού της ΑΕΚ, πρέπει να βγει μπροστά και να δώσει ξανά όραμα και πλάνο για το μέλλον της ομάδας.

ΥΓ. Έβλεπα χθες το Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Σαντ-Ρος, Μέικον, Ρέι, Γκραντ, Ρογκαβόπουλος, Γκίκας, Γιαννόπουλος, κάπου έπαιζαν όλοι αυτοί.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X