Περίπου 15.000 εργάτες έχουν σκοτωθεί στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ! (ΦΩΤΟ)

Άλλοι 67 εργάτες νεκροί στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ
Photo Credits: INTIME

Σύμφωνα με το γερμανικό «ZDF» 15.000 ξένοι εργάτες έχουν χάσει τη ζωή από τη στιγμή που ανατέθηκε στη χώρα το Μουντιάλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών εργατών στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό «ZDF», για τις συνθήκες εργασίας στις υποδομές του Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στη χώρα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022 περίπου 15.000 ξένοι εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργοτάξια που υπάρχουν στη χώρα από το 2010, όταν και η FIFA της ανέθεσε τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών, που δουλεύουν για να ολοκληρωθούν τα έργα στη χώρα που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου σε δύο χρόνια.

Κι αυτό διότι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα δεν δίνουν πληροφορίες ούτε στις οικογένειες των θυμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι πως  οι συνθήκες στα διάφορα εργοτάξια είναι απάνθρωπες, με τους εργάτες να δουλεύουν υπερωρίες (προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα τα έργα), κάτω από άθλιες συνθήκες, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με ελλιπή σίτιση.

Oι εργάτες «στοιβάζονται» σε κοντέινερ όπου διαμένουν ο ένας πάνω στον άλλο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για να τα στείλουν στις πάμπτωχες οικογένειές τους πίσω στις πατρίδες τους.

Διάφοροι οργανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αντιδράσει με πολλούς τρόπους για την εκμετάλλευση των εργατών και τις συνθήκες δουλείας στις οποίες προσπαθούν να βιοποριστούν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X