Οι τρεις από τους χαφ που έχει εντοπίσει η ΑΕΚ είναι στο επίπεδο που πρέπει

Οι τρεις από τους χαφ που έχει εντοπίσει η ΑΕΚ είναι στο επίπεδο που πρέπει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την προεργασία της Ένωσης ενόψει Γενάρη και στέκεται σε τρία ονόματα που όντως έχουν συζητηθεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα ματς ακόμα για την ΑΕΚ, το αυριανό με τον ΟΦΗ και κατόπιν έως το επόμενο σοβαρό για το πρωτάθλημα στη Λαμία -καθώς μεσολαβεί μέχρι τις 5/1 μόνο το διαδικαστικό παιχνίδι Κυπέλλου στην Κηφισιά- θα είναι η μεταγραφική διαδικασία που θα μας απασχολήσει. Άλλωστε οι δύο διευθυντές και ο προπονητής, τα άφησαν όλα για μετά την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

Κάπως καθυστερημένα κατά τη γνώμη μου αποφασίστηκε να γίνει η εφ’ όλης συζήτηση που απαιτείται, αλλά όχι απαραίτητα και αργά εφόσον έχει υπάρξει η απαραίτητη προεργασία.

Από το ρεπορτάζ και το πως η ομάδα τοποθετείται πάνω στο ζήτημα της χειμερινής ενίσχυσης -και όχι από το τι μπορεί να θέλουμε ή πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει εγώ ή εσείς κι αυτό το σημειώνω για να έχουμε μια ξεκάθαρη βάση συζήτησης στις δικές σας τοποθετήσεις- προκύπτει ότι αν γίνει μια προσθήκη, αυτή θα είναι του μέσου που άπαντες αναγνωρίζουν ότι η ομάδα χρειάζεται. Ανάγκη που έγινε πιο επιτακτική από τη στιγμή που ο ένας και μοναδικός χαφ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ο Γάλλος Λε Ταλέκ, λογίζεται ως αναπληρωματικός.

Πρεμούρα από τους αρμόδιους για ενίσχυση σε άλλες θέσεις δεν παρατηρείται, εκτός αν δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επισπεύσουν τις επιθυμητές για την ομάδα αποχωρήσεις παικτών οι οποίοι έχουν συμβόλαια και υπολογίζονται από ελάχιστα έως καθόλου. Ο Μπακάκης, ο Νταντσένκο, ο Ινσούα, ο Σβάρνας και ο Τάνκοβιτς, δεσμεύουν χρήματα τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ θα ήθελε να εξοικονομήσει και μόνο αν το καταφέρει, θα κοιτάξει για κάτι περισσότερο. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια ακαταμάχητη περίπτωση ποδοσφαιριστή σε θέση που η ομάδα εν πρώτοις δεν ψάχνεται, θα πρόκειται ωστόσο για την εξαίρεση στο μεταγραφικό κανόνα που έχει αποφασιστεί ότι θα ισχύσει τον ερχόμενο Γενάρη.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή ήταν διαπιστωμένο από το καλοκαίρι και δεν λύθηκε από τη στιγμή που ναυάγησε η υπόθεση του Εντσάμ. Διογκώθηκε ακόμα περισσότερο λόγω της δυσκολίας του Λε Ταλέκ και της απώλειας του Γαλανόπουλου. Θα ήταν λοιπόν ανήκουστο το να μην έχει υπάρξει προεργασία για την ενίσχυση στις θέσεις των χαφ, όπως επίσης θα είναι καταδικαστικό για την ομάδα το να μην υπάρξει προσθήκη.

Οι τρεις περιπτώσεις που δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια για κάτι καλό

Τουλάχιστον, από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι παίκτες με τους οποίους η Ένωση έχει καταπιαστεί έχουν όντως τα στοιχεία που απαιτούνται για να λειτουργήσει καλύτερα η μεσαία γραμμή της. Και θα αναφερθώ σε τρεις περιπτώσεις που γνωρίζω, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες που την απασχολούν. Άλλωστε έχουν γίνει τόσα και τόσα ταξίδια το τελευταίο τρίμηνο.

– Ο Βραζιλιάνος Ντανίλο Μπαρμπόσα της Νις, δανεικός στην Παλμέιρας έως το τέλος του έτους, είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Γιάννη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με την ατάκα που εντός των κιτρινόμαυρων τειχών έχει ακουστεί «αν είχαμε αυτόν, θα λύναμε όλα μας τα προβλήματα». Τον έχουν πολύ ψηλά σε εκτίμηση τον 25χρονο χαφ, το ίδιο όμως και η ομάδα της Βραζιλίας η οποία δυσκολεύεται να πληρώσει το buy out των 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Νις, όμως ήδη βρίσκεται σε διαπραγμάτευση μαζί της για να επεκταθεί ο δανεισμός του εκεί έως τον ερχόμενο Μάιο.

– Ο Γερμανός Γκρίσα Πρέμελ, προτάθηκε στην ΑΕΚ από το γραφείο που εκπροσωπούσε πέρυσι τον Εντσάμ, πριν εκείνος λοξοδρομήσει, αλλάξει μανατζερική στέγη και βάλει μπουρλότο στο deal που υπήρχε. Η εν λόγω εταιρεία ατζέντηδων θεωρεί ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τη δουλειά με τον 25χρονο μέσο της Ουνιόν Βερολίνου ο οποίος είναι βασικός στη γερμανική ομάδα και ιδιαίτερα επιδραστικός στο παιχνίδι της. Έχει τα στοιχεία που ο Γιαννίκης θέλει (ύψος, ταχύτητα, ένταση, καλός στον αέρα) και μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.

– Ο (σερβικής καταγωγής) Ελβετός Φίλιπ Ούκγρινιτς είναι επίσης μια περίπτωση παίκτη που έχει απασχολήσει την ΑΕΚ, μάλιστα έγινε ταξίδι για χάρη του. Ο κεντρικός χαφ της Λουκέρνης διαγράφει εξαιρετική σεζόν με 21 ματς, 5 γκολ και 4 ασίστ και το όνομά του συζητείται ήδη στον κύκλο των μικρομεσαίων ομάδων της Γερμανικής Μπουντεσλίγκα.

Συμπερασματικά, οι τρεις προαναφερθέντες έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Έχουν όλοι τους ύψος από 1.83 και πάνω, διαθέτουν καλή τεχνική κατάρτιση, ένταση στο παιχνίδι τους και ικανότητα να ανταποκρίνονται ως box to box μέσοι, ασχέτως με το ότι ο Μπαρμπόσα τελευταία, έχει μονιμοποιηθεί ως αμυντικός χαφ στην Παλμέιρας, ενίοτε χρησιμοποιείται και ως στόπερ. Είναι όλοι τους καλοί ποδοσφαιριστές, υψηλού επιπέδου θα έλεγα για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν γνωρίζω αν κάποιος εξ αυτών μπορεί να αποκτηθεί, όμως το ότι απασχολούν (ή απασχόλησαν) την ΑΕΚ είναι ένα καλό σημάδι για το ράφι που η ομάδα αναζητά τον μέσο που θα αλλάξει τη ζωή της. Κρατάμε αυτό και περιμένουμε…

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X