Ο Νικολαϊδης άρχισε να γράφει ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μίμης επέστρεφε στην ΑΕΚ του (VIDEO)

Ο Νικολαϊδης άρχισε να γράφει ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Μίμης επέστρεφε στην ΑΕΚ του (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με το νεοαποκτηθέντα Κώστα Νικολαϊδη να σκοράρει δις και με τον Μίμη Παπαϊωάννου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα μεγάλα παιχνίδια αποτελούν ιδανικό πεδίο δράσης για να εμφανιστούν (ή και να επανεμφανιστούν) κάποιοι ποδοσφαιριστές. Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, μία μέρα σαν σήμερα του 1965 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σηματοδότησε δύο τέτοιες καταστάσεις.

Ηταν το ματς που καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ενωσιτών ως «φονιάς» του Παναθηναϊκού ο Κώστας Νικολαϊδης, αλλά και το παιχνίδι που επέστρεψε από την τραγουδιστική καριέρα ο Μίμης Παπαϊωάννου.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Νικολαϊδη, αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι του Λουκανίδη. Ο Παπαϊωάννου, αν και είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις επιστρέφοντας από την περιοδεία με τους Καζαντζίδη και Μαρινέλλα στη Γερμανία, με την τεράστια ποιότητα του κατάφερε να δώσει εκ νέου προβάδισμα, αλλά ο Παπουτσάκης ισοφάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήλεγξε το ματς και πήρε τη νίκη χάρη σε δεύτερο γκολ του Νικολαϊδη. Τα πρώτα από τα πολλά γκολ που πέτυχε στη συνέχεια όταν έβλεπε «πράσινο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X