Το βασικό είναι τι (θα) κάνει η ΑΕΚ, όχι ο Ολυμπιακός

Το βασικό είναι τι (θα) κάνει η ΑΕΚ, όχι ο Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που περιμένει να δει και τη δουλειά του Αργύρη Γιαννίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ναι η ΑΕΚ για να μειώσει τη διαφορά με την κορυφή πρέπει να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός. Το -8 είναι οριακά μεγάλη διαφορά, σχεδόν… τεράστια για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως με τα πλέι οφ, υπάρχουν ελπίδες για να γίνει μία μεγάλη ρελάνς, μεγάλη έκπληξη θα προσέθετα εγώ.

Όμως πάμε στην οικονομία του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χάνει βαθμούς και η ΑΕΚ να κερδίζει περισσότερους για να μειωθεί η απόσταση. Στην φάση που βρίσκεται η φετινή ομάδα, για μένα πιο σημαντικό είναι τι θα κάνει η ίδια η ΑΕΚ και δευτερευόντως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχει καθαρός χρόνος δουλειάς

Η ΑΕΚ επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά μέσω του enwsi.gr ότι έχει αλλάξει πάρα πολλά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Απογοητευτικά… πολλά για να έχεις απαιτήσεις πρωταθλητισμού από φέτος κόντρα σε έναν Ολυμπιακό 4ετίας. Το ζήτημα είναι λοιπόν η ΑΕΚ να βάζει βάσεις, να αποκτά ταυτότητα, να μπολιάζει τους παίκτες της με την νοοτροπία που θέλει, ότι παίκτες έχει (είτε βασικούς, είτε αναπληρωματικούς) να μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο και να αλλάξουν την εικόνα της όταν απαιτείται. Δεν είναι εύκολο, ο χρόνος και η δουλειά δεν αγοράζονται. Για αυτό μαζί με την απαιτούμενη επένδυση, χρειάζεται και καθαρός χρόνος δουλειάς.

Και η ΑΕΚ πχ μέχρι σήμερα με τον Αργύρη Γιαννίκη δεν τον είχε σε μεγάλο βαθμό. Πχ σήμερα έκαναν ελάχιστα έξω στο γήπεδο προπόνηση λόγω δυνατών ανέμων στα Σπάτα και έμειναν περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο. Θυμηθείτε και τις δύο διακοπές στο πρωτάθλημα λόγω Εθνικών ομάδων με πολλές απουσίες διεθνών, οπότε αντιλαμβάνεστε το… κακό για τον Γιαννίκη.

Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει, να βελτιώνεται, να κάνει όλα όσα πρέπει στο γήπεδο σιγά-σιγά και με σταθερό βηματισμό και μετά να κοιτά τον καλύτερο και πιο γεμάτο Ολυμπιακό που διαθέτει έναν προπονητή που ξέρει μέχρι και τι σκέφτονται οι παίκτες του ανά πάσα στιγμή μέσα από την καθημερινή τριβή μαζί τους για 4 χρόνια.

Μικρή βελτίωση στην ΑΕΚ

Και μέχρι σήμερα βλέπω μικρή βελτίωση επί των ημερών Γιαννίκη. Εχει πάρει διαφορά στη 2η θέση κυρίως επειδή ο ΠΑΟΚ δεν βλέπετε φέτος.

Με τον Ιωνικό στη Νίκαια η ΑΕΚ δεν ήταν όσο καλή περίμενα και ήθελα. Στην Τρίπολη παρότι δεν παίχτηκε καθαρό παιχνίδι, περίμενα να είναι πιο δυνατή και προσαρμοστική. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πιο υποψιασμένη και διαβασμένη, σε αυτό με τον Παναθηναϊκό πιο επιθετική. Προσθέτω και τους δύο χαμένους βαθμούς στην Ριζούπολη που έκαναν μεγάλο κακό και η σούμα που δείχνει βελτίωση μεν, μικρή δε. Και περιμένω…

Τι περιμένω; Καλύτερη εικόνα από την ομάδα του Γιαννίκη. Πιο αποτελεσματική όταν πρέπει, πιο killer σε τελικές και αμυντική λειτουργία, κάτι που ζητά και ο ίδιος στα Σπάτα. Κατανοώ ότι είναι νωρίς για τον Γιαννίκη και τη δουλειά, αλλά στην ΑΕΚ οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και το καράβι θέλει καλό κουμαντάρισμα. Στα δύσκολα ειδικά.

Επίσης, περιμένω από τον Γιαννίκη να απαιτήσει στις μεταγραφες έναν χαφ που θα έρθει και θα αλλάξει επίπεδο την ΑΕΚ, αλλά και έναν στόπερ ίδιου επιπέδου και «πακέτου». Να αλλάξει την ΑΕΚ επίπεδο.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X