Μπάγεβιτς: «Υπάρχει χαρά και ανυπομονησία για να μπούμε στην OPAP Arena»

Μπάγεβιτς: «Υπάρχει χαρά και ανυπομονησία για να μπούμε στην OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλά για όσα πέρασε με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία μέρα σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Μέσω του BN Sports, άνοιξε το «κουτί» των αναμνήσεων του, από τις πρώτες του ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να έρθω. Έξι μήνες πριν είχαμε συζητήσει, είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ούτε από την πλευρά της πρώην ομάδας μου. Ναι, βοήθησα να κατακτήσουμε το νταμπλ εκείνης της σεζόν, αλλά ίσως τα κατάφερναν και χωρίς εμένα. Η ΑΕΚ είχε εξαιρετική ομάδα και υπήρχε ένας κόσμος που βοηθούσε πάρα πολύ, σε όλα τα παιχνίδια. Η αρχή ήταν δύσκολη, αλλά στο τέλος εμείς ήμασταν νικητές».

Στις πρώτες του λέξεις, όταν πάτησε ελληνικό «χώμα», λέγεται πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέφερε: «Γνωρίζω την ΑΕΚ, από το Κύπελλο UEFA». Άλλωστε, μόλις έναν χρόνο πριν, η «Ένωση» έχει φτάσει έως τα ημιτελικά του θεσμού. Παρόλα αυτά, παραμένει χωρίς διάκριση για έξι χρόνια εντός των συνόρων. Ο Λουκάς Μπάρλος αναζητά τη λύση και αποφασίζει να φέρει στα χέρια του Φάντροκ ένα ακόμα κομμάτι στο «οπλοστάσιό» του. Όλα εξελίσσονται ιδανικά. Η «Ένωση» κατακτά το νταμπλ στο τέλος της σεζόν, αλλά ο δρόμος του Ντούσκο δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα.

Ένα φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (10/08, 1-0), φέρνει έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που τον αναγκάζει να μείνει, για το πρώτο μισό της σεζόν, στα πιτς. Εν τέλει, το ντεμπούτο έρχεται στις 18 Δεκεμβρίου του 1977, στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αντίπαλος της ΑΕΚ, η Καστοριά του Νίκου Σαργκάνη.

«Ήταν ένα παιχνίδι που ανυπομονούσα να έρθει, μετά την εγχείρηση που έκανα στο γόνατο. Δεν θα το κρύψω. Μετά από δύο-τρεις μήνες εκτός δράσης φοβόμουν λίγο. Ευτυχώς γύρισα και βοήθησα όσο μπορούσα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θυμάμαι και μία ευκαιρία που είχα. Μία κεφαλιά από τα 4-5 μέτρα που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Γλίστρησε η μπάλα. Πάντα θυμάμαι αυτήν τη φάση και γελάω, πλέον».

«Πέρασα τόσα ωραία πράγματα στην ΑΕΚ. Αν ξεχωρίσω έστω και ένα, θεωρώ πως θα κάνω λάθος. Όλα αυτά τα χρόνια, ήταν τα ωραιότερα της ζωής μου. Είχα την τύχη, ο ερχομός μου να συνδυαστεί με την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, μετά από πολύ καιρό, με τη βοήθεια όλων των παιδιών, φυσικά. Είναι τιμή μου που ήμουν εκείνα τα τέσσερα χρόνια μέλος της ομάδας».

Η «Αγιά Σοφιά» και το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ

Γυρνώντας στο σήμερα και βλέποντας την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, να έχει ξεκινήσει, μοιράστηκε όσα περνούν από το μυαλό του, κάθε φορά που αντικρίζει την Αγιά Σοφιά να υψώνεται: «Υπάρχει μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όσο το δυνατόν συντομότερα, να μπούμε όλοι μέσα στο νέο γήπεδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις τη δική σου έδρα. Αυτομάτως η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή».

Ο επίλογος σε μία τόσο σπάνια και συγκινητική, για κάθε εμπλεκόμενο, συζήτηση, θα ήταν, προφανώς, το πιο δύσκολο κομμάτι. Λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ωστόσο, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στους αναγνώστες, έδωσε το ιδανικότερο φινάλε.

«Ο κόσμος να είναι πάντα δίπλα στην ΑΕΚ. Ακριβώς όπως κάνει από τα χρόνια που θυμάμαι εγώ, μέχρι και σήμερα. Η βοήθειά του είναι μεγάλη για τους παίκτες και όταν με το καλό, η ομάδα μπει στο νέο της γήπεδο, το ξέρω πως θα πολλαπλασιαστεί».

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X