Ο Μπάγεβιτς άρχισε να γράφει την ιστορία του στην ΑΕΚ (VIDEO)

Ο Μπάγεβιτς άρχισε να γράφει την ιστορία του στην ΑΕΚ (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε αγώνα της ΑΕΚ. Ηταν Κυριακή 18 Δεκεμβρίου του 1977, όταν έκανε ντεμπούτο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όσους την έζησαν, αποτελεί αναμφίβολα την πιο πλήρη ομάδα όλων των εποχών με έναν γαλαξία αστέρων. Για όσους την έμαθαν και είδαν αποσπασματικά, είναι ένας μύθος. Ο γαλαξίας αστέρων που έδωσε στην ΑΕΚ το νταμπλ της σεζόν 1977-78, βρήκε μία μέρα σαν σήμερα εκείνης της χρονιάς το κομμάτι που έλειπε.

Το αστέρι που όλοι περίμεναν και άλλαξε τον χάρτη. Βλέπετε, αυτή είναι η μέρα που απέναντι στην αδύναμη Καστοριά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι. Ο Ντούσκο είχε αποκτηθεί με απίστευτες κινήσεις του Μπάρλου και με μεθοδικό τρόπο που απέκλεισε κάθε άλλο ανταγωνιστή από τη Βελέζ το καλοκαίρι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας – στο φιλικό 4-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας – ο Μπάγεβιτς υπέστη ρήξη μηνίσκου και είχε αναγκαστεί να χάσει τέσσερις μήνες αγωνιστικής δράσης. Η αμφισβήτηση ήταν έντονη, αλλά όταν μπήκε στο γήπεδο όλα άλλαξαν.

Το αρχοντικό αέρινο στυλ, οι απίστευτες συνεργασίες με τον Θωμά Μαύρο, η απίστευτη τεχνική και η ικανότητα στο σκοράρισμα, έκαναν τον Μπάγεβιτς λατρευτό για τους Ενωσίτες. Ο Ντούσκο δεν σκόραρε στην πρεμιέρα του, όπου η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με πέναλτι του Τάσου. Άνοιξε λογαριασμό στο ματς κυπέλλου με τα Χανιά, πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα τέρματα. Και τον Γενάρη του ΄78, πέτυχε και το πρώτο γκολ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X