Τουρκία: Πρόστιμο στο Netflix για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας

Αναμένεται να σαρώσει: Η πρώτη ελληνική σειρά μπαίνει στο Netflix!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τουρκική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης επέβαλε πρόστιμο στο Netflix και διέταξε την αφαίρεση μιας από τις ταινίες από την πλατφόρμα.

Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι ότι η ταινία περιέχει ανήθικο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της ομοφυλοφιλίας και της αιμομιξίας. Σύμφωνα με την τουρκική αρχή, αυτό είναι απαράδεκτο και ως εκ τούτου η εταιρεία πρέπει να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο.

Σύμφωνα με το DuvarEnglish.com, μία από τις ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix, προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση από εκπροσώπους της τουρκικής αρχής παρακολούθησης μέσων ενημέρωσης. Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η ταινία που διατίθεται στην τουρκική έκδοση του Netflix προωθεί την ανηθικότητα καθώς και την ομοφυλοφιλία και την αιμομιξία. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι και λάτρεις του swinging lifestyle, που όπως τονίστηκε είναι ενάντια στην ηθική. Η αρχή εποπτείας των μέσων επέβαλε πρόστιμο στον ιστότοπο και διέταξε να αφαιρεθεί η ταινία από την πλατφόρμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix σταματάει κάποια παραγωγή εξαιτίας του συγκεκριμένου θέματος στην Τουρκία. Τον Απρίλιο του 2020, οι αβάσιμες φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ένα άλλο σόου, το “Love 101”, θα συμπεριλάμβανε έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα οδήγησαν σε κάλεσμα μεταξύ των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάζ. Τον Ιούλιο του 2020, το Netflix ακύρωσε μια τουρκική δραματική τηλεοπτική σειρά, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια για να συμπεριληφθεί στο σενάριο ο χαρακτήρας ενός ομοφυλόφιλου.

Παρόλα αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός του streaming έχει εδραιωθεί στην Τουρκία μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου χάρη στην αναπτυγμένη τουρκική οπτικοακουστική βιομηχανία, ενώ φιλοξενεί δεκάδες τουρκικές σειρές στην πλατφόρμα του.

Πηγή: athensvoice

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X