Βολφ: «Ελπίζω o Χάμιλτον να μην αποσυρθεί από τη Formula 1»

Χάμιλτον: «Συγχαρητήρια στον Φερστάπεν και την Red Bull» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O τελευταίος φετινός αγώνας της Formula 1 μάς χάρισε ένα ανατρεπτικό φινάλε και έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων μέχρι σήμερα. Ο τρόπος που ο Διευθυντής Αγώνα, Μάικλ Μάσι, χειρίστηκε την κατάσταση στους τελευταίους γύρους προκάλεσε την οργή της Mercedes που έκανε δύο ενστάσεις για τα αποτελέσματα του GP Άμπου Ντάμπι.

Οι αγωνοδίκες απέρριψαν τις ενστάσεις αυτές, με τη Mercedes λίγες ημέρες αργότερα να επιβεβαιώνει πως δεν θα ασκήσει καμία έφεση για τις αποφάσεις τους. Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα του 2021, κατηγορώντας ευθέως τον Μάικλ Μάσι για χειραγώγηση αποτελέσματος.

Ο Βολφ μοιράζεται την απογοήτευση του Λιούις Χάμιλτον και εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Βρετανός δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται στη Formula 1: «Εγώ κι ο Λιούις είμαστε πολύ απογοητευμένοι αυτήν τη στιγμή. Δεν είμαστε όμως απογοητευμένοι από τη Formula 1, αγαπάμε αυτό το σπορ με όλο μας το είναι και το αγαπάμε διότι το χρονόμετρο δεν λέει ποτέ ψέματα. Αν όμως παραβούμε τις θεμελιώδεις αρχές του αθλήματος και τη μοναδικότητα του σπορ, τότε το χρονόμετρο δεν έχει πλέον καμία σχέση, διότι είσαι εκτεθειμένος σε τυχαίες αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις να το αγαπάς πια.

Ξεκινάς να αμφιβάλεις αν όλη η δουλειά που έκανες, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και το αίμα που έχυσες μπορούν να αποδείξουν τις ικανότητές σου στην πίστα, διότι μπορούν να σου τα πάρουν όλα με τυχαίο τρόπο. Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ τον πόνο της Κυριακής. Ελπίζω πραγματικά ο Λιούις να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μη σταματήσει, διότι είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Κυριάρχησε στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Άξιζε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Η καρδιά του θα του πει να συνεχίσει να αγωνίζεται. Βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Αλλά πρέπει να ξεπεράσει τον πόνο που προκλήθηκε την Κυριακή, διότι είναι ένας άνθρωπος με αξίες. Είναι δύσκολο να κατανοήσεις τι ακριβώς έγινε».

Επιπλέον ο Βολφ επιβεβαίωσε πως ο Χάμιλτον πήρε μέρος στην απόφαση της Mercedes να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την έφεση: «Σε κάθε βήμα πήραμε τις αποφάσεις μαζί. Αποφασίσαμε μαζί με τον Λιούις να κάνουμε ένσταση και να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για την έφεση. Όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για την ομάδα ήταν πολύ άσχημο να παρθεί μια απόφαση που έκρινε το πρωτάθλημα. Κανένας όμως, ούτε εμείς ούτε ο Λιούις θέλαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Από την άλλη όμως μας αδίκησαν πάρα πολύ την Κυριακή και δεν ήταν απλά μια κακή απόφαση».

Η Mercedes μπορεί να έχασε με αμφιλεγόμενο τρόπο το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών για 8η συνεχόμενη φορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X