Η ΑΕΚ κέρδισε μόνο με 0-1 στη Νίκαια τον Ιωνικό και μένει «ζωντανή» στην κορυφή!

Η ΑΕΚ κέρδισε μόνο με 0-1 στη Νίκαια τον Ιωνικό και μένει «ζωντανή» στην κορυφή!
Photo Credits: INTIME

Με γκολάρα του Πέτρου Μάνταλου και πολλές χαμένες ευκαιρίες, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια και επέστεψε στις νίκες και στο κυνήγι του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζωντανή στη μάχη του πρωταθλήματος έμεινε η ΑΕΚ που πέρασε νικώντας με 1-0 στη Νίκαια τον Ιωνικό. Η Ενωση ήταν απόλυτο αφεντικό σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε και έχασε σωρεία ευκαιριών που θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, αλλά το σημαντικό είναι πως πήρε τους βαθμούς και επέστρεψε δυναμικά στο κυνήγι του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω όσα συνέβησαν στην Τρίπολη.

Σπουδαίο νέο για την ΑΕΚ πως κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα για δεύτερο συνεχόμενο ματς (τρίτο συνολικά εάν βάλουμε και το κύπελλο), με τον Τσιντώτα να είναι σταθερός και σίγουρος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Υπήρξαν πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα πιο άνετη τη νίκη της ΑΕΚ, σπουδαίο ματς από Μισελέν, Χατζισαφί, Τζαβέλλα, κλάση οι Μάνταλος, Αμραμπατ, βοήθησε πολύ όταν μπήκε ο Σάκχοφ.

Με Μάνταλο στην 11άδα

Αν και στις τελευταίες προπονήσεις είχε φανεί, πως ο Γιαννίκης προσανατολιζόταν να δώσει φανέλα βασικού στον Γέβτιτς, εν τέλει διατήρησε τον Μάνταλο μαζί με Αμραμπατ και Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο. Επίσης, επέλεξε τον Λε Ταλέκ τελικώς ως παρτενέρ του Σιμάνσκι αντί του τιμωρημένου Σιμόες, ενώ η άμυνα διατηρήθηκε απαράλλαχτη με εξαίρεση την είσοδο του Χατζισαφί αντί του τραυματία Μοχαμάντι.

Η ΑΕΚ έγινε άμεσα «αφεντικό» του ματς. Πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και προσπάθησε να βρει το δρόμο προς την εστία του Χουτεσιώτη. Ο Ιωνικός έπαιζε με 3-5-2, είχε φορτώσει τον άξονα της μεσαίας γραμμής και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να παίζουν πολύ από τα άκρα. Με τον Αμραμπατ κεφάτο να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να βρει ρυθμό, αλλά υπήρχαν αρκετές διακοπές στο ματς που δεν επέτρεπαν να υπάρξει ένταση.

Τρομερή προσπάθεια

Τα γνωστά ζητήματα στη μεσαία γραμμή, συν κάποια ατομικά λάθη του Βράνιες έδιναν στον Ιωνικό τη δυνατότητα να αναπτύσσεται επικίνδυνα προς την εστία του Τσιντώτα. Ωστόσο, ήταν σημαντικό πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, η Ενωση δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από τον Ιωνικό και ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό, που κάποιος αντίπαλος της ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες προς την εστία του Τσιντώτα.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν πως θα έβγαζε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της. Με το που έγινε αυτό, ήρθε και το γκολ. Κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, υποδειγματική κίνηση μπακ που επιτίθεται από τον Μισελέν. Ο Αμραμπατ άδειασε την αντίπαλη άμυνα και πέρασε την μπάλα τη σωστή στιγμή, ο Γάλλος γύρισε όμορφα στην περιοχή και ο Μάνταλος με μονοκόμματο στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 21’.

Μπορούσε περισσότερα γκολ

Η ΑΕΚ είχε ζήτημα αρχικά στη διαχείριση του προβαδίσματος της. Δεν υπήρχε εκείνος που θα κρατούσε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, δόθηκε χώρος και μπάλα στον Ιωνικό, που κέρδισε πολλές στατικές μπάλες γύρω από την εστία του Τσιντώτα, τις οποίες «καθάρισαν» πάντως εύκολα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και η άμυνα του. Σταδιακά, η ΑΕΚ ανέβασε ξανά ρυθμό και είχε δύο μεγάλες στιγμές για να πάρει το δεύτερο γκολ, με το τετ α τετ του Τσούμπερ από την ασίστ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Τζαβέλλα από το κόρνερ του Αμραμπατ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ απορροφούσε με σχετική άνεση την όποια επιθετικότητα προσπαθούσε να βγάλει ο Ιωνικός, που περιοριζόταν σε κάποια μακρινά σουτ, με τον Τσιντώτα να είναι σταθερός και σίγουρος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Αυτό που έλειπε, ήταν το καθαρό μυαλό για να μπει το δεύτερο γκολ που θα έβγαζε κάθε άγχος πάνω από τους «κιτρινόμαυρους» και θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Ο Σπανός έκανε πιο επιθετικό τον Ιωνικό και ο Γιαννίκης «φρέσκαρε» την ΑΕΚ με την είσοδο Σάκχοφ και Λιβάι, με τον Αμραμπατ να παίζει πλέον σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Η ΑΕΚ είχε συνεχόμενες φάσεις προς την εστία του Χουτεσιώτη, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού κρατούσε καλά. Η ΑΕΚ έχασε τα άχαστα, όπως την κεφαλιά του Αραούχο στο 82’, αλλά τουλάχιστον το σημαντικό ήταν πως δεν κινδύνευσε ουσιαστικά και κράτησε τη νίκη που χρειαζόταν.

Ιωνικός-ΑΕΚ 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά το ματς το enwsi.gr

Ιωνικός (Δ. Σπανός, 3-5-2): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66’ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (86’ Καμπράλ), Κιάκος (66’ Μάναλης), Αοσμαν, Λένις

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ (70’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Αμραμπατ (83’ Γέβτιτς), Μάνταλος (70’ Γκαρσία), Τσούμπερ (90’+ Μήτογλου), Αραούχο (83’ Ανσαριφάρντ)

Ο διαιτητής Περράκης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Κιάκο (12’) – Λε Ταλέκ (32’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X