Η FIFA κόντρα στους μάνατζερ: Πως θα «τελειώσει» τις υπέρογκες προμήθειές τους

Η FIFA κόντρα στους μάνατζερ: Πως θα «τελειώσει» τις υπέρογκες προμήθειές τους
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η FIFA επιχειρεί να βάλει πλαφόν στις προμήθειες που παίρνουν οι μάνατζερ για τις μεταγραφές, μια απόφαση που δεν αποκλείεται να φέρει αντιδράσεις και να αλλάξει το καθεστώς στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca θέλοντας να περιορίσει την ισχύ των πιο γνωστών μάνατζερ θέλει να ορίσει πλαφόν της τάξεως του 6% στις προμήθειες που θα λαμβάνουν για κάθε μεταγραφή! Ο σχετικός κανονισμός αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2022 και φυσικά θα προκαλέσει… επανάσταση καθώς οι ατζέντηδες δεν θα μπορούν πια να έχουν υπέρογκες απαιτήσεις για την πληρωμή τους.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι μάνατζερ έκαναν συνολικό τζίρο που ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2021! Το συνολικό ποσό είναι αυξημένο σε σχέση με το 2019, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ποσά που διατέθηκαν στις μεταγραφές, όπως ανακοίνωσε η FIFA σε αναλυτική έκθεσή της. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανέφερε πως οι ομάδες μείωσαν τα εξοδολόγιά τους σε μεταγραφές για δεύτερη σερί χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όμως «…αυτή η μείωση δεν επηρέασε τα χρήματα που δόθηκαν σε μεσάζοντες μεταγραφών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 0,7%».

Η FIFA θέλει να περιορίσει την δύναμή τους με τη δημιουργία ενός νέο σώματος, του «Clearing House», το οποίο θα λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής της FIFA στις μεταγραφές και θα διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις προμήθειες που δεν θα υπερβαίνουν το 6%. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος διαχειριστή των εισπράξεων που θα επωμίζεται τον σωστό και ομαλό διαμοιρασμό των χρημάτων σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X