Ο κόσμος (μας) δείχνει το δρόμο...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο κόσμος της ΑΕΚ τη σεζόν που διανύουμε και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και δη τη ποδοσφαιρική όταν πρόκειται για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Διότι δεν εστιάζουμε σε μια αναμέτρηση, η οποία ανάλογα με τον αντίπαλο και όσα μπορεί να αποφέρει η επικράτηση της ομάδας σε αυτό, δύναται να προκαλέσει μαζική προσέλευση. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι πρώτη στα εισιτήρια στο κλείσιμο του πρώτου μισού της σεζόν, όπως αυτό προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία του πρωταθλήματος, είναι κάτι που δεν πρέπει κανείς μας να το προσπεράσει έτσι άπλα…

Της συμβαίνει αυτό της ΑΕΚ ενώ δεν είναι πρώτη στη σχετικά βαθμολογία με σχετική διαφορά από τον -όποιον- βασικό ανταγωνιστή της. Ούτε καν επειδή απλά είναι στην κορυφή έστω με ένα – δυο βαθμούς μπροστά… Δεν υπάρχει ούτε το ότι είναι στη δεύτερη θέση με μικρή απόσταση αφού ήδη βρίσκεται στο -8. Βέβαια μπορεί κανείς να σημειώσει ότι έγινε πριν αυξηθεί η διαφορά από τον Ολυμπιακό, ωστόσο, εδώ και καιρό (όπως πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό) η ΑΕΚ βρίσκεται στο -6. Δεν το λες και λίγο!

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω δεν πρέπει να ξεπεραστεί έτσι απλά το συγκεκριμένο μήνυμα. Επίσης -μιας και το ξέχασα- δεν επέστρεψε το club, άρα και ο κόσμος της ΑΕΚ, στην πόλη της για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό που βιώνει ο οργανισμός δικαιολογείται. Η Ένωση παίζει ακόμη να θυμίσω στο… Νταχάου όπως εύστοχα το ‘χε… βαφτίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) κομμάτι των φίλων της ομάδας.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό φέτος και μέτα τρία άσχημα -σε επίπεδο διεκδίκησης στόχων- χρόνια. Σίγουρα δεν είναι μόνο ένας αλλά συνδυασμός γεγονότων που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των φίλων της ΑΕΚ και τους «υποχρέωσαν» να βρουν και πάλι θέση πίσω στο… παγωμένο και απόλυτα αφιλόξενο ΟΑΚΑ το οποίο αποτελεί την έδρα της ομάδας απ’ τη στιγμή που γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας» (το μακρινό πλέον 2003) έως σήμερα που έχει ήδη δημιουργηθεί ο νέος ναός του Δικέφαλου!


Οι αντιδράσεις στα ντέρμπι και όσα μας λένε…

Για το club έχει θαρρώ (αν όχι απόλυτα) και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αυτή η σημαντική πρωτιά στα εισιτήρια. Να εμπεδώσουν άπαντες ότι όταν προσπαθούν και δείχνουν εμπράκτως στο κόσμο ότι δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε η μάζα ανταποκρίνεται, δίνει αυτό που ‘χει ανάγκη όλος ο οργανισμός για να ζει: στήριξη. Και δεν εστιάζω στην οικονομική (σ.σ.: στήριξη) αλλά στη ψυχολογική και στη μεταδοτικότητα του μηνύματος «είμαστε εδώ για εσάς και θα είμαστε»… Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για το club και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης το κοινό αντέδρασε με χειροκρότημα. Διότι ο κόσμος έχει πάντα δίκιο… Όπως για παράδειγμα στο ματς με τον Παναθηναϊκό αντέδρασε σε στιγμές με αποδοκιμασία, σφυρίγματα και μάλιστα έντονα, όχι γιατί δεν τους άρεσε που κέρδιζε η ομάδα τους, αλλά γιατί επέλεξε να παίξει με έναν τρόπο που ΔΕΝ τους αρέσει για να διαφυλάξει αυτή τη νίκη.


Με τον Ολυμπιακό όπως δυστυχώς θυμόμαστε χάσαμε και όμως χειροκρότησαν μαζικά και έστελναν το μήνυμα: συνεχίστε σε αυτό το δρόμο και εμείς εδώ θα είμαστε για σας… Κι έτσι έγινε! Διότι είδαν την ΑΕΚ να επιβάλλεται του αντιπάλου της, να κυριαρχεί, να χάνει από συγκυρίες και διαιτητικό λάθος, εμπέδωσαν ότι είναι στο σωστό δρόμο και γνωρίζουν ότι τώρα πρέπει να στηρίξουν για να μην… χάσει το δάσος και μείνει στο δέντρο. Γι’ αυτό και αντέδρασε έντονα με τον Παναθηναϊκό όταν δεν του άρεσε αυτό που έβλεπε… Δεν είναι τα πάντα το αποτέλεσμα για τον ΑΕΚτζή.

Είναι γενικά όλο αυτό ένα σημαντικό μάθημα για το club και για όλους μας… Να εμπεδώσουμε ότι μπορεί εμείς, το ίδιο το ποδόσφαιρο, ακόμη και όλες οι ομάδες, να βλέπουν, να πορεύονται και να ζουν με το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για τον κόσμο (και δη της ΑΕΚ) το «νίκη να ‘ναι και όπως να ‘ναι», αρέσει… Κάθε άλλο. Τι να κάνουμε; Είναι και αυτό κομμάτι της διαφορετικότητάς μας… Ως Ενωσίτες έχουμε τα… ζητήματά μας, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μας απασχολήσει ΚΑΝ…

Ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει…

Εννοείται πως αυτή η στήριξη που ανέδειξε την ΑΕΚ πρώτη σε εισιτήρια στη διάρκεια του πρώτου γύρου (αλλά γενικά η στήριξή τους εντός κι εκτό έδρας) αποδεικνύει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό για μένα: ότι ο ΑΕΚτζής ξέρει να τιμά και να αναγνωρίζει το σωστό όταν αυτό γίνεται και ας μη φέρει άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για τη διοίκηση της ομάδας, είτε για τον προπονητή της, είτε για τους ποδοσφαιριστές της και ότι άλλο υπάρχει και κινείται γύρω απ’ τα τρία μαγικά αυτά γράμματα.


Η προσπάθεια και η αλήθεια της διοίκησης την περασμένη σεζόν για νέα ομάδα σε αυτή που διανύουμε ήταν κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και αυτό επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται από την αύξηση (και) στα εισιτήρια διαρκείας. Η αλλαγή προσώπων έγινε με τον πλέον μαζικό τρόπο, στην ενδεκάδα της ΑΕΚ υπάρχουν σχεδόν κάθε βδομάδα, από οκτώ έως εννέα νέα πρόσωπα τη στιγμή που και οι αλλαγές είναι οι περισσότερες νέοι ποδοσφαιριστές.

Είχαμε και τις επιστροφές των λατρεμένων της εξέδρας όπως είναι ο Αραούχο και ο Βράνιες, για να ‘ρθει να δέσει το… γλυκό, όπως αναφέρει ο λαός. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έδειξε με αυτή τη στήριξή του και την παρουσία του στον πρώτο γύρο ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται και θα είναι εκεί. Αντιλαμβάνεται ότι τώρα δημιουργείται η ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στα επόμενα χρόνια μέσα στη πόλη της, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και γι’ αυτό το λόγο δεν απογοητεύεται που χάθηκε σημαντικό έδαφος στο κεφάλαιο πρωταθλητισμός.

Βλέπει αποτέλεσμα στη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, αναγνωρίζει στο πρόσωπο (και) του Αργύρη Γιαννίκη (όπως και των νέων ποδοσφαιριστών) ότι αξίζει στήριξης και βοήθειας στο έργο του και το κάνει έμπρακτα. Όπως έγινε μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη που του έδωσαν να εμπεδώσει ότι τον θέλουν, τον πιστεύουν και θα τον στηρίξουν. Ο κόσμος ξέρει καλύτερα από μας και μάλλον μοιάζει να ‘χει φτάσει ο καιρός να μάθουμε εμείς από αυτόν…


ΥΓ: Στο κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ χρειάζεται ψυχραιμία και ουσία… Κάτι τέτοιο δεν καταδεικνύουν περιπτώσεις τύπου Σάλιακα και ας μην είναι κάτι προχωρημένο ή το οποίο να μας αφορά άμεσα. Αν στην Ένωση θεωρούν ότι θα χρειαστούν δεξί μπακ το ερχόμενο καλοκαίρι να βρούνε για βασικό, παίκτη διαφοράς και όχι κάτι για να συμπληρώσουμε το ρόστερ. Θαρρώ τέτοια έχουμε… Η ΑΕΚ για όπου κινείται για την ενίσχυσή της, όπως μου είπε ένας σωστός άνθρωπος, οφείλει να ψάχνει για βασικούς και αναντικατάστατους. Μετά ας… υποφέρει ο κόουτς για το ποιος θα παίζει και ποιος όχι. Η Ένωση πρέπει να δει ξεκάθαρα τι χρειάζεται, να ψάξει για χαφ και εξτρέμ τη στιγμή που θα επιχειρεί να αποχαιρετίσει δυο στις αντίστοιχες θέσεις (δεν θα γράψω ονόματα αλλά νομίζω αντιλαμβάνεται ο καθένας μας) γιατί δεν γίνεται να πορευτεί με υγεία στα αποδυτήριά της και αυτά να είναι… τίγκα από γκρίνια και απογοήτευση…

ΥΓ2: Ματσάρα στην… κοκκινιά μπορεί να χαρακτηριστεί το Ολυμπιακός – Άρης. Η ομάδα που είναι τρίτη στη κατάταξη δημιουργίας και τελικών προσπαθειών στο πρωτάθλημα, πίσω από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, κοινώς ο Άρης, έκανε ΜΗΔΕΝ τελικές μέσα απ’ το κουτί του αντιπάλου τους. Μάλλον ήταν ξεκάθαρο το: μη γίνει καμία μακακία…!!! Μεγαλύτερη ντροπή από την εικόνα της ομάδας του Χαριλάου είναι η ανακοίνωση της διοίκησής της.

ΥΓ3: Σιγά – σιγά σβήνει και η καραμέλα ότι η ΑΕΚ δήθεν θέλει μόνο Έλληνες διαιτητές… Πώς να μην; Πιστολιά στην Κρήτη από ελληνικό δίδυμο (σε χορτάρι και VAR), τα ίδια στον Βόλο και φυσικά με τον Καραντώνη (εδώ το… ‘σωσε ο Φωτιάς το έγκλημα) στην Τρίπολη. Κατάλαβαν και τα πρόβατα ότι τους κοροϊδεύουν στα ΜΜΕ του αφεντικού της ομάδας τους. Ήδη το γύρισαν το τροπάριο… Έχουν να κάνουν ακόμη κωλοτούμπες, η επόμενη θα ‘χει να κάνει με την ΕΠΟ, εδώ είμαστε και θα το δείτε!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X