Η δουλοπρέπεια σε όλο το μεγαλείο της

Η δουλοπρέπεια σε όλο το μεγαλείο της
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τους εξαφανισμένους «επαναστάτες» του γλυκού νερού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, ο τιμ μάνατζερ του Άρη, Δημήτρης Νιαρχάκος, περιφερόταν ανεξέλεγκτος στη γραμμή του προπονητή, φώναζε στον διαιτητή Διαμαντόπουλο του έκανε ντου στο ημίχρονο και αμέσως μετά ο… αδικημένος έπαιρνε τηλέφωνο και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έβγαζε ανακοινώσεις στο ημίχρονο.

Την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς με τον Ολυμπιακό έψαχνα να βρω αυτόν τον τύπο που όπως είχαμε μάθει στο ματς με την ΑΕΚ τα έκανε όλα αυτά για να υπερασπιστεί το συμφέρον της ομάδας του. Δεν βρέθηκε ούτε μία φωτογραφία του! Ούτε μία σε δύο φωτογραφικά πρακτορεία. Μπορεί να έλειπε από το ματς. Όπως ο Καμαρά που δεν ήταν… απαραίτητος και να έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητος ήταν μόνο στο ματς με την ΑΕΚ. Για να κάνει τον… καμπόσο και να το παίζει ιστορία. Κόντρα στον Ολυμπιακό, όφειλε να δηλώσει υποταγή. Και το έκανε!

Η μεγάλη αγωνία του Καρυπίδη

Θα μου πει κανείς, εντάξει ρε Σταμάτη ήταν όμως ο… βερμούδας δίπλα στον πάγκο! Ο… ισχυρός άνδρας του Άρη ήταν εκεί για να προστατέψει την ομάδα του. Είναι αλήθεια, ήταν εκεί. Και είχε μεγάλη αγωνία. Κυκλοφορεί μάλιστα μία φωτογραφία του δίπλα στον πάγκο που την αποτυπώνει όλη. Μην… τυχόν και κάνει καμία τελική η ομάδα του και από καμία στραβοκλωτσιά όπως στη σέντρα σου του Σάκιτς που έβαλε το πόδι του ο Γαβροσταθόπουλος, πάει η μπάλα προς την εστία του Βάτσλικ και μετά, άντε να ζητήσεις συγγνώμη από το boss.

Ευτυχώς όμως πήγαν όλα καλά. Τρία σουτ έκαναν σε όλο το ματς οι φιλοξενούμενοι, τρεις φορές η μπάλα κόντεψε να χτυπήσει τα μάτριξ και τους προβολείς. Όλα καλά λοιπόν. Δεν απειλήσαμε την ομάδα που μας «στηρίζει», χάσαμε τιμητικά με ένα μπαλάκι, κάναμε και ένα ψευτοτσαμπουκά στο τέλος για να το παίξουμε ιστορία και στο τέλος αγκαλίτσες φιλάκια και ανταλλαγή φανελών.

Αλήθεια ρε παιδιά, μάθατε εσείς για κανένα τηλεφώνημα του βερμούδα στον Μαρινάκη; Σαν αυτό που είχε κάνει στον Μελισσανίδη μετά το ματς και έλεγε ότι θα τον έδερναν; Πήρε ο Θόδωρος να κάνει κανένα παράπονο ή στο λυόμενο του Φαλήρου όλα κύλησαν ομαλά; Γιατί κάποια στιγμή τους έβριζαν εν χορώ, αλλά δεν τα είδα τα παλικάρια να ενοχλούνται. Μόνο στο ματς με την ΑΕΚ δεν άντεχαν τα μπινελίκια…

Και επειδή δε γίνεται να ξεχάσω τη συμπεριφορά του Μάντζιου, πάμε και σε αυτόν τον «πολλά βαρύ» που ξαφνικά έχασε τη λαλιά του. Στο ματς με την ΑΕΚ έβραζε, φώναζε, έκανε χειρονομίες και μετά το τέλος του ματς, έκανε λόγο για πράγματα αδιανόητα που δεν έχουν ξαναγίνει και ήταν εκτός εαυτού. Το βράδυ της Κυριακής, είχε βάλει τα χέρια στις τσέπες, είχε καμπουριάσει και περίμενα στωικά τη «φάπα».

Κάποια στιγμή που μάλλον έκανε κρύο, άρχισε να βαράει παλαμάκια για να ζεστάνει τα χέρια του. Μπορεί ωστόσο να ήθελε να εμψυχώσει τους παίκτες του και για αυτό έσκυβε και χειροκροτούσε σαν να χορεύει κάποιος ζεϊμπέκικο στα μπουζούκια. Εν τω μεταξύ, δεν έβγαλε σε 90′ αγώνα κιχ προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Σάμπως έγινε τίποτα περίεργο;

Εδώ στο 93′ ο Καμαρά μπροστά του κλωτσάει τον Ιτούρμπε, ο Μανούχος -άλλη ιστορία αυτός- υπό το φόβο μη γίνει κανένα γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού έδειξε «παίζετε» και ο Μάντζιος σαν το παγόνι, έβαλε το κεφάλι στην τρύπα και πίστευε ότι δεν τον βλέπει κανένας.

Ο Άρης έχει περάσει τη δουλοπρέπεια σε άλλο level

Τόσο live που κάναμε την Παρασκευή εδώ στο Enwsi.gr όσο και στον Δικέφαλο αναδείξαμε το φιλικό στο Φάληρο, όπως πρέπει. Ο οργανισμός του Άρη έχει περάσει τη δουλοπρέπεια σε άλλο level.

Θέλετε παράδειγμα; Μπήκα από περιέργεια να διαβάσω σχόλια την ώρα τους ματς σε διάφορες σελίδες. Έξαλλοι λέει ήταν οι οπαδοί του Άρη γιατί δεν τους δόθηκε ένα πέναλτι. Είδατε εσείς καμία ανακοίνωση ή κανένα τουίτ των Θεσσαλονικιών στο ημίχρονο; Η φάση έγινε νωρίς στο πρώτο μέρος.

Μάλλον δε θα λειτουργούσαν τα τηλέφωνα στο Φάληρο και ήταν κατειλημμένες οι γραμμές στα ερυθρόλευκα ΜΜΕ. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να πούνε τον πόνο τους. Τους έπνιγε το δίκιο, αλλά δεν είχαν φωνή.

Αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, ρεσιτάλ δουλοπρέπειας έδωσαν. Μέχρι και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χεσμεντέν ήταν. Έπαιξαν στο Φάληρο, στον Πειραιά είχαν αντίπαλο τον Ολυμπιακό και έβγαλαν ανακοίνωση η οποία έγραφε για την… Αθήνα και άφηνε υπονοούμενα για την ΑΕΚ!

Απολαύστε: «Είδαμε ξανά σήμερα στην Αθήνα το ίδιο έργο σε επανάληψη. Το μόνο που άλλαξε ήταν οι πρωταγωνιστές. Δεν είδαν τίποτα, δεν είδαν κανένα πέναλτι! Ούτε στο VAR! Ούτε το φάουλ στον Ιτούρμπε στο 92’ δεν είδαν!! Όλα καλά…Φαίνεται ότι απαγορεύεται να κερδίζει ο Άρης στην Αθήνα…».

Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε. Άλλο Αθήνα, άλλο Φάληρο, άλλο Πειραιάς. Αν εσείς απουσιάζατε από τα μαθήματα γεωγραφίας, δε σας φταίμε εμείς. Απλά την επόμενη φορά, γράψτε ποιος και γιατί σας αδίκησε. Ή ποιος δε σας άφησε να κερδίστε, ή δεν σας έδωσε αυτό που δικαιούστε. Μη ντρέπεστε.

Και κάτι τελευταίο. Καταλαβαίνω ότι στο Φάληρο η εξέδρα είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Στο ΟΑΚΑ η απόσταση είναι τεράστια. Τόσο μεγάλη που μπορεί να περάσεις τα tapes για… μπανάνες. Ευτυχώς η ώρα της «Αγιά Σοφιάς» πλησιάζει. Και τότε θα βλέπετε και τα tapes και τις… μπανάνες.

ΥΓ: Διάβασα σήμερα σε ένα site για ποιο λόγο δε μέτρησε -σωστά σύμφωνα με την ανάλυση- το γκολ της Λαμίας. Έγραφε λοιπόν ο τύπος: «Το γκολ ακυρώθηκε φυσιολογικά. Από τη στιγμή που ο εκτεθειμένος παίκτης κάνει κίνηση, συμμετέχει στη φάση…».Η δουλοπρέπεια σε όλο το μεγαλείο της

Αφήνω λοιπόν τη φάση με το γκολ του Βαρέλα το 2018, βάζω λεζάντα όσα ακριβώς έγραψε και το αφιερώνω σε όλους αυτούς τους τύπους που επί τρία χρόνια βίαζαν την αλήθεια. Είναι υπέροχο να ξεβρακώνονται μόνοι τους. Κάρμα ιζ ε μπιτς… Καλοχώνευτο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X