Δεν γίνεται ΠΟΤΕ να λέμε σε μια ισχυρή ΑΕΚ ότι…. «δεν πειράζει»

Δεν γίνεται ΠΟΤΕ να λέμε σε μια ισχυρή ΑΕΚ ότι…. «δεν πειράζει»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, εξηγεί και αναλύει ΞΑΝΑ, γιατί στο τέλος θα μας πούνε και μ… ες!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκαθαρίσω ότι το blog που διαβάζετε, το έγραψα πριν το παιχνίδι του ΟΣΦΠ με τον Άρη. Κυρίως επειδή δεν προλάβαινα μετά, αφού έχω να κλείσω και την ύλη για την «ΩΡΑ» της Δευτέρας, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ακόμα κι αν προλάβαινα, το ίδιο θα έπραττα. Όχι ότι δεν έχει σημασία αν η διαφορά από την κορυφή είναι στο -5, στο -6 ή στο -8. Αλλά επειδή πρώτιστη σημασία έχει το ότι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να νικήσει στην Τρίπολη.

Κι ακόμα μεγαλύτερη σημασία, έχει η νοοτροπία της «Ένωσης» ως οργανισμού, αλλά και ως γενικότερου περιβάλλοντος, που ομολογώ ότι με προβληματίζει (ξανά) πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα, γιατί αρχίζει να μου θυμίζει εκείνη της περασμένης τριετίας, με τη ρίψη «λευκής πετσέτας» στα μέσα της σεζόν. Προσοχή, δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει, αλλά ότι αυτό αρχίζει να μου θυμίζει και δεν μου αρέσει καθόλου.

Πρώτο κακό σημάδι ήταν η διαρροή για την πιθανότητα μη μεταγραφικής ενίσχυσης τον Γενάρη, με επιχειρήματα του τύπου «μην ξεχνάτε ότι κάναμε 14 μεταγραφές το καλοκαίρι» και «είμαστε σε μια χρονιά που μπαίνουμε στο γήπεδό μας και παράλληλα κάνουμε μεγάλη επένδυση και με το προπονητικό».


Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε…

Εδώ, για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Αν θα μου έθετε κάποιος το υποθετικό ερώτημα, αν θέλω γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ή πέντε συνεχόμενα νταμπλ, θα του απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη ότι θέλω το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως όμως θεωρούσα μεγάλο λάθος την περασμένη τριετία για κάθε οπαδό της ΑΕΚ που ήταν πικραμένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, να βάζει στην ίδια συζήτηση και πολύ περισσότερο να ειρωνεύεται το μεγαλύτερο όνειρο όλων των «Ενωσιτών», έτσι και τώρα θεωρώ λάθος να μπαίνει στην ίδια πρόταση, η κατασκευή αυτού του ονείρου (που δεν είναι πια όνειρο, αλλά μια ορατή πραγματικότητα) με τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας. Αυτό για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε.

Και σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν αναφέρομαι στο ότι ντε και καλά, η ΑΕΚ πρέπει με κάθε τρόπο, να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος, αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να συμβιβαστούμε για τέταρτη σερί σεζόν με την απώλειά του, από Δεκέμβρη μήνα. Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα που έχει και play off.


Αν συμβεί αυτό ξανά, κανένα αγωνιστικό πλάνο δεν θα μπορεί να στηριχτεί

Θεωρώ λοιπόν μεγάλο λάθος (και δυστυχώς επαναλαμβανόμενο) να προσπαθούμε σώνει και καλά, να δικαιολογήσουμε ότι η ΑΕΚ θα μείνει ενδεχομένως πάλι, πολύ πίσω από τον βασικό της ανταγωνιστή. Έγινε μια, έγινε δύο, έγινε τρεις, νισάφι πια. Όπως το ίδιο συνέβη με τις απώλειες Κυπέλλων και τους χαμένους τελικούς.

Αν ξαναγίνει λοιπόν για τέταρτη σερί φορά και μάλιστα από Δεκέμβρη μήνα, κι αν περάσει ξανά σε όλο τον ποδοσφαιρικό οργανισμό της ΑΕΚ, αυτή η ηττοπάθεια, τότε πολύ απλά, θα μεγαλώσει η διαφορά στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα υπάρξει άλλη μια αποτυχημένη χρονιά και κανένα αγωνιστικό πλάνο δεν θα μπορεί να στηριχτεί.

Γιατί, κακά τα ψέματα, θα αποδομηθεί και το αγωνιστικό πλάνο, αλλά και ο Γιαννίκης, ιδίως από όλους όσοι ισχυρίζονται τώρα ή πιστεύουν ότι… «δεν πειράζει». Γιατί, πολύ απλά, δεν γίνεται να «μην πειράζει», το να συμβαίνει για τέσσερις σερί σεζόν κάτι τέτοιο, σε μια ισχυρή ΑΕΚ, όπως είναι αυτή του Μελισσανίδη.


Όλα αυτά πειράζουν και μάλιστα πολύ!

Και η ήττα σε ένα ακόμα ντέρμπι από τον ΟΣΦΠ, πείραξε πάρα πολύ και το χειροκρότημα της αναγνώρισης της προσπάθειας στο τέλος, δεν σημαίνει ότι δεν πείραξε. Και το όποιο… μείον από την κορυφή, πειράζει και όσο μεγαλύτερο είναι, πειράζει και περισσότερο.

Έτσι, πείραξε τώρα και η γκέλα στην Τρίπολη. Όπως πείραξε και το γεγονός ότι το ματς ξεκίνησε σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, ενώ αν ήταν στην αντίστοιχη θέση ο ΟΣΦΠ, το ματς θα ξεκινούσε την επόμενη μέρα.

Όπως πείραξε και ότι ο Καραντώνης κράτησε στο παιχνίδι τον «αγκωνοπαίκτη» Μπαράλες, που έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη κάρτα! Όπως πείραξε ότι ο Καραντώνης έδωσε πέναλτι στην πρώτη βουτιά παίκτη του Αστέρα, σε φάση που ακόμα και οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κοιτούσαν με απορία, γιατί δεν το περίμεναν, κι όταν από το VAR διορθώθηκε το λάθος, δεν αντέδρασαν καν, γιατί ήξεραν αυτό που είχαμε δει κι εμείς με γυμνό μάτι. Όπως πείραξε που ο Καραντώνης κράτησε μόλις τρία λεπτά καθυστερήσεις.

Να κοιτάμε και ποιους έχουμε «απέναντί» μας

Όλα τα παραπάνω μας πειράζουν και μάλιστα πάρα πολύ, από τη στιγμή που ξέρουμε ότι απέναντί μας, έχουμε έναν οργανισμό που αποδεδειγμένα παλεύει για να πετυχαίνει κάθε φορά το στόχο του, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Και ναι, εμείς μπορεί να μην θέλουμε να χρησιμοποιούμε φυσικά αθέμιτα μέσα, αλλά ας εξαντλούμε κι ας παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και μέχρι τέλους, για τα θεμιτά. Είναι ένα «έργο» που το έχουμε δει σε όλες τις εκδοχές του, δεκαετίες τώρα και που δεν θα πρέπει να χαρακτηριζόμαστε απλά αφελείς, αν περιμένουμε να αλλάξει, αλλά μ… κες!

Το κυριότερο λοιπόν, είναι αυτή η νοοτροπία. Πού θα πρέπει να αλλάξει. Κανείς δεν θα μας εγγυάται ότι στο τέλος, θα είμαστε εμείς οι νικητές, αλλά το «δεν πειράζει» πρέπει να το αποβάλλουμε επιτέλους από το λεξιλόγιό μας…

Υ.Γ.: Όποια προσωπική ένσταση κι αν έχεις κάποιος «Ενωσίτης» για την ομάδα μπάσκετ, θα πρέπει να καμφθεί και την Τρίτη να έχει πολύ κόσμο στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Και για τη στήριξη στην ομάδα, που προφανώς με όλα αυτά που της συμβαίνουν, την έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ, αλλά και γιατί στο μέλλον, θα πρέπει να θυμόμαστε και να λέμε ότι ήμασταν παρόντες, στο παιχνίδι που η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς, αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 13…

Υ.Γ.2.: Νίκη και μοναδικό «Ενωσίτικο» πάθος, την Τετάρτη στο «Γ. Κασιμάτης» στη μάχη με τον ΟΣΦΠ/ΙΕΚ Ξυνή.

Υ.Γ.3.: Βγάζουν την ΑΕΚ ευνοημένη και γράφουν ότι ο Φωτιάς από το VAR «έπνιξε» δύο πέναλτι! Γιατί; Γιατί έτσι! Κι εμείς αμφισβητούμε και διαφωνούμε μεταξύ μας, ακόμα και για την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και για το αν καλώς ή κακώς, ξεκίνησε ένα παιχνίδι… πόλο!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X