Formula 1: Η ώρα του τίτλου - Χάμιλτον εναντίον Φερστάπεν

Formula 1: Η ώρα του τίτλου - Χάμιλτον εναντίον Φερστάπεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πιο συναρπαστική σεζόν στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια θα έχει και το φινάλε που της πρέπει. Στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι (15:00, COSMOTE Sport 5, ΕΡΤ 3) κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον.

Οι δυο τους έφτασαν ισόβαθμοι στον 22ο αγώνα της χρονιάς έχοντας από 369,5 βαθμούς. Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που δύο διεκδικητές πιλότοι φτάνουν σε απόλυτη ισορροπία στον τελευταίο αγώνα.

Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull έχει ισχνό προβάδισμα για να φτάσει στο πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Όχι μόνο λόγω της pole position που εξασφάλισε χθες, αλλά και επειδή στο (μάλλον ακραίο) σενάριο της τελικής ισοβαθμίας θα είναι ο πρωταθλητής, έχοντας εννιά νίκες έναντι οκτώ του μεγάλου του αντιπάλου. Στον αντίποδα, ο Χάμιλτον στα 36 του έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον όγδοο τίτλο του και να είναι πλέον ρέκορντμαν, πάνω και από τον θρυλικό Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός της Mercedes κέρδισε τα τρία τελευταία Grand Prix και οδήγησε ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε χαμένο σε φινάλε-θρίλερ.

Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει η στρατηγική των δύο ομάδων. Η Red Bull αποφάσισε να αρχίσει ο Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα, ενώ η Mercedes επέλεξε τα μεσαία. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι teammates των δύο διεκδικητών, με τον Σέρχιο Πέρες να ξεκινά τέταρτος και τον Βάλτερι Μπότας μόλις έκτος αντίστοιχα, ενώ παρεμβάλλονται στην τρίτη θέση ο Λάντο Νόρις με McLaren και ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari.

Οι αγωνοδίκες έχουν επισημάνει στους πιλότους και τα επιτελεία τους ότι θα είναι αμείλικτοι σε πιθανές αντιαθλητικές ενέργειες, όπως όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ φρόντισε να μην τερματίσουν οι ανταγωνιστές του στα πρωταθλήματα του 1994 και του 1997.
Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα των οδηγών, αυτό των κατασκευαστών μοιάζει να έχει ήδη κριθεί. Η Mercedes έχει προβάδισμα 28 βαθμών της Red Bull και της αρκεί να πάρει 17 βαθμούς για να εξασφαλίσει τον τίτλο, ακόμη κι αν η Φερστάπεν-Πέρες κάνουν το 1-2. Συνεπώς αρκεί στη Mercedes να τερματίσουν έστω και δεύτεροι ένας εκ των Χάμιλτον ή Μπότας για να πάρουν το όγδοο σερί πρωτάθλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X