Γήπεδο ντροπή, «έστησαν» την ΑΕΚ (0-0) για να μην κερδίσει στην Τρίπολη!

Γήπεδο ντροπή, «έστησαν» την ΑΕΚ (0-0) για να μην κερδίσει στην Τρίπολη!
Photo Credits: INTIME

Σε ματς που δεν έπρεπε καν να γίνει, με ανάποδα σφυρίγματα από τον Καραντώνη και αλύπητο ξύλο από τις καρμανιόλες του Αστέρα, η ΑΕΚ κόλλησε στο 0-0

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη για να παίξει ποδόσφαιρο και να δώσει συνέχεια στις νίκες της, αλλά έπεσε σε πρωτοφανές στήσιμο. Ο Καραντώνης αποφάσισε να διεξαχθεί το ματς σε γήπεδο που ήταν πισίνα για μακροβούτια, ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι από τις «καρμανιόλες» του Αστέρα και την οδήγησε σε οδυνηρή λευκή ισοπαλία με 0-0. Η ΑΕΚ πίεσε στο τέλος, αλλά φάνηκαν οι πολλές απουσίες που υπήρχαν στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς δεν υπήρχαν λύσεις από τον πάγκο.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Τσιντώτα που έκανε πολλές και σημαντικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, εξαιρετικός ο Τζαβέλλας και ο Μισελέν. Το κακό για την ΑΕΚ ήταν πως τα βαριά όπλα της δεν μπορούσαν να παίξουν σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν είχαν καμία προστασία και έβλεπαν τον διαιτητή να δίνει συνεχώς ανάποδα σφυρίγματα που καθόρισαν το παιχνίδι.

Για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, αλλά και τις πολύ ιδιαίτερες γηπεδικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί από τη συνεχόμενη βροχόπτωση, ο Γιαννίκης αποφάσισε να ρίξει στη βασική 11άδα τον Τζαβέλλα αντί του Μήτογλου. Προτίμησε την εμπειρία και το διάβασμα του παιχνιδιού του διεθνή αμυντικού από το ύψος του Μήτογλου, μολονότι στην κορυφή της επίθεσης του Αστέρα βρισκόταν ο Μπαράλες, που παίζει κατ’ εξοχήν με δύναμη και με το κορμί του.

Το καθάρισε ο Καραντώνης

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως ρυθμιστής του αγώνα θα ήταν ο Καραντώνης. Με περισσή ευκολία, θαρρείς ανακούφιση, υπέδειξε πέναλτι σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Σιμόες μέσα στην περιοχή. Είναι καταφανές, πως ο Πορτογάλος βρήκε μπάλα και μόνο και το VAR έσωσε την κατάσταση, καλώντας τον διαιτητή να δει ξανά τη φάση και να αναιρέσει την απόφαση του. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό το σημείο που καθόριζε το ρυθμό του ματς.

Αγγίζει τα όρια της φαρσοκωμωδίας, πως ο Μπαράλες ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο δίχως κάρτα, αν και χτύπησε στο κεφάλι σε εναέριες διεκδικήσεις τόσο τον Τζαβέλλα, όσο και τον Μάνταλο. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που χρέωνε εύκολα με κάρτες τους παίκτες της ΑΕΚ, «κιτρινίζοντας» από νωρίς τόσο τον Αμραμπατ, όσο και τον Βράνιες. Το ζήτημα για την ΑΕΚ αγωνιστικά ήταν πως ο Βόσνιος, αλλά κυρίως ο Σιμάνσκι, δεν ήταν σε καλή μέρα και υπήρχε κενό στον άξονα.

Αλλαγή τακτικής

Η ΑΕΚ αναπτύσσονταν σχεδόν μονόπαντα από αριστερά, παίζοντας από εκεί – πλην των Τσούμπερ και Μοχαμάντι – ο Μάνταλος, αλλά και ο Αμραμπατ. Μετά το ημίωρο πάντως, ο Γιαννίκης μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-4-2, βάζοντας τον Αμραμπατ κοντά στον Αραούχο, ώστε να εκμεταλλευθεί κάποια βαθιά μπαλιά. Εστω και σε αυτές τις συνθήκες, η ΑΕΚ είχε δημιουργία από τον Μάνταλο, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε όσο θα μπορούσε τις στατικές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε τίποτε διαφορετικό συγκριτικά με το πρώτο. Αντίθετα, το γήπεδο είχε βαρύνει ακόμα περισσότερο και το ματς πήγε πλέον καθαρά στις προσωπικές μονομαχίες, με τους παίκτες του Αστέρα να δείχνουν πως πατούσαν καλύτερα και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έκαναν φάσεις πάρα μόνο από στατικές φάσεις. Ο Γιαννίκης αντέδρασε με την είσοδο του Σάκχοφ, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Η ΑΕΚ έψαξε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Γέβτιτς, ποντάροντας στα καλά χτυπήματα του Ελβετού σε στατικές φάσεις, που φαινόταν πλέον πως θα μπορούσε να κριθεί το παιχνίδι από μια τέτοια. Πράγματι, ειδικά μετά το 75’, η Ενωση επέβαλε το δικό της ρυθμό στο γήπεδο, ανέβασε μέτρα τις γραμμές της και πίεσε για να βρει το γκολ της νίκης. Σε κάθε επικίνδυνη στατική φάση του Αστέρα ο Τσιντώτας είχε απαντήσεις και το ματς πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού.

Η ΑΕΚ σκόραρε έπειτα από στατική φάση με τον Τζαβέλλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οσο περνούσε η ώρα, η Ενωση προσπαθούσε να βρει ένα χρυσό γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε σε μια οδυνηρή ισοπαλία που την αφήνει ακόμα πιο μακριά από το στόχο του πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Γκαρσία, Αλβαρες, Καστάνο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο (69’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Σονί (88’ Μπενίτο), Μπαράλες, Κρεσπί (87’ Καρμόνα)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ), Αμραμπατ, Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Ο Καραντώνης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βαλιέντε (57’), Γκαρσία (85’) – Αμραμπατ (26’), Βράνιες (36’), Σιμόες (61’), ενώ έδωσε κάρτα και στον Βασίλη Δημητριάδη στον πάγκο της ΑΕΚ (80’).

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X