Η Τρίπολη είναι σταθμός για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη μεγάλη πρόκληση της ΑΕΚ και όσα προκλητικά γίνονται γύρω μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν οι μέρες με ησυχία. Φάγαμε αρκετό διάστημα που μπήκαμε στην «πράσινη» σπέκουλα για τη δήθεν υπερομάδα του Γιοβάνοβιτς που σάρωσε και καλά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μόνο από ατυχία δεν πήρε τη νίκη. Αρκετοί έφαγαν τον παπά και μπήκαν στη διαδικασία της αμφιβολίας. Ρε μπας και είναι έτσι; Μπας και δεν ήταν η ΑΕΚ που έκανε τις κλασικές ευκαιρίες; Αλλά σας το έχω ξαναπεί. Η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα της εικονικής πραγματικότητας.

Αφού το αφήγημα κατέρρευσε και μέσω ομιλίας του Αλαφούζου – φαίνεται πως μαθαίνει καλά την μπάλα δίπλα στον Κομπότη ο πρόεδρος – ας ασχοληθούμε τώρα και με τα σοβαρά. Η ΑΕΚ πάει στην Τρίπολη για ένα ματς που φαντάζει σταθμός στην πορεία της μέσα στη σεζόν. Μπορεί να τελειώνει ο πρώτος γύρος μόνο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αν η ΑΕΚ μείνει στο κόλπο του πρωταθλήματος, τότε μπορεί να πάει μέχρι τέλους.

Μέχρι τώρα, η ΑΕΚ πήγε αρκετά καλά. Είναι μείον η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, μεγάλη γκέλα ο Απόλλων. Στην Κρήτη απορώ πως ορισμένοι ακόμα πιστεύουν πως θα μπορούσε να είχε υπάρξει κάτι διαφορετικό, όταν πρόκειται για το ματς σκάνδαλο της τρέχουσας περιόδου και σίγουρα εκείνο που υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Πλήγμα και η Τούμπα, αλλά το θέμα είναι πάντα και σε ποια κατάσταση θα βρεις τον αντίπαλο σου. Δυστυχώς τότε ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα στα καλά του.


Ο μύθος του Ολυμπιακού

Στο πλαίσιο της εικονικής πραγματικότητας που σας έχω πει, ότι κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνεται και ο μύθος περί του ασυναγώνιστου Ολυμπιακού. Δεν υποτιμώ τον αντίπαλο, κάθε άλλο. Κατά την κρίση μου, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα μιας ομάδας που δουλεύεται κοντά τέσσερα χρόνια και της μεγάλης ποιότητας στα χαφ, εκεί που υστερεί χαρακτηριστικά η ΑΕΚ και μπορεί να αντιπαρέλθει μόνο με μεταγραφική προσθήκη ή αλλαγή σχηματισμού.

Αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα σε φθίνουσα πορεία. Οσα και εάν γράψουν και πουν, ο Παπασταθόπουλος παίζει με το στόμα πια. Ο,τι και εάν λένε, Λόπες και Ονιεκούρου συναγωνίζονται για τη χειρότερη μεταγραφή. Κάποιοι παίκτες μεγάλωσαν, αλλά διατηρεί τη δυναμική της έδρας και βέβαια τη συγκλονιστική ρέντα του Μαρτίνς. Συν βέβαια, ότι όλα τα «σποράκια» από τη διαιτησία είναι υπέρ του σε όλα τα ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει καλλιεργήσει διοικητικά καλές σχέσεις με διάφορες ομάδες. Αν κάποιος περιμένει τον Αρη να του κόψει βαθμό στο ματς της Κυριακής, τότε μάλλον θα πρόκειται για άτομο που θα περιμένει και τον Αγιο Βασίλη με τον Ρούντολφ το ελαφάκι και το έλκηθρο μέσα στις γιορτές. Ο Καρυπίδης βρήκε αιφνιδίως λεφτά να πληρώσει το CAS, η ατυχία έπληξε τον Μάντζιο που έχει τους καλύτερους του παίκτες εκτός, όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.


Αλλαξε το

Το θέμα είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ. Πως θα βρει λύσεις στα προβλήματα που δεδομένα έχει. Και στην ΑΕΚ υπάρχει πάντα ένας μοναδικός τρόπος, να γίνεται λύσσα ένα αγωνιστικό θέμα. Επί μέρες, μεγάλο μέρος της «κιτρινόμαυρης» κοινωνίας αναλώθηκε με την παρουσία του Τσιντώτα στην Τρίπολη. Κατά τη γνώμη μου, ο τερματοφύλακας θα πρέπει να είναι το τελευταίο που θα απασχολεί την ΑΕΚ γι’ αυτό το ματς. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ θα εμφανιστεί όπως πρέπει.

Ο Γιαννίκης πρέπει να τολμήσει. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στα παιχνίδια που διακρίνω ένα μπλοκάρισμα. Σα να πηγαίνει η ομάδα με αυτόματο. Παίζει με 4-2-3-1 σταθερά, αλλά το θέμα είναι πως τα χαφ που έχει δεν μπορούν να το υπηρετήσουν. Το λέγαμε και στο παρελθόν, όταν η ΑΕΚ βάφτιζε ακραίους παίκτες που δεν ήταν η θέση τους. Οταν δεν έχεις άκρα, μην παίζεις από τα άκρα. Ετσι και τώρα. Αφού δεν έχεις χαφ για να παίξεις με 4-2-3-1, δοκίμασε κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε περισσότερα για την σημασία του αγώνα της ΑΕΚ στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X