Μεξικό: Τροχαίο δυστύχημα με θύματα μετανάστες

Μεξικό: Τροχαίο δυστύχημα με θύματα μετανάστες

Το φορτηγό που τους μετέφερε ανατράπηκε στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού - Τουλάχιστον 54 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Μην κοιμάσαι! Μην κλείνεις τα μάτια»: ένας μετανάστης παρακαλεί τον φίλο του που τραυματίστηκε σοβαρά λίγα λεπτά νωρίτερα στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στο νοτιοδυτικό Μεξικό στο οποίο ενεπλάκη το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν.

Τουλάχιστον 53 παράτυποι μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονταν από τη Γουατεμάλα σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στο τροχαίο, όταν ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί. Στο φορτηγό ήταν στοιβαγμένοι περισσότεροι από 100 μετανάστες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πολιτεία Τσιάπας, από την οποία εισέρχονται στο Μεξικό μετανάστες από την Κεντρική Αμερική (κυρίως την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ) με την ελπίδα να φτάσουν ως τις ΗΠΑ.

Τρομαγμένοι από τον θόρυβο του δυστυχήματος πολλοί κάτοικοι του Ελ Ρεφούζιο, ενός χωριού που βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο, έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Η 18χρονη Σαμπίνα Λόπες άκουσε έναν άνδρα να παρακαλά τον σοβαρά τραυματισμένο φίλο του: «Θυμήσου τι υποσχέθηκες στη μητέρα σου! Κράτα!».

Γύρω της είδε ένα σκηνικό καταστροφής. Δεκάδες άνθρωποι να ουρλιάζουν από τον πόνο. Πολλοί ήταν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του φορτηγού, κάποιοι χωρίς τις αισθήσεις τους. Άλλοι, που είχαν γλιτώσει από το δυστύχημα, είχαν μαζευτεί ο ένας δίπλα στον άλλο, σοκαρισμένοι, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.

«Ήταν φρικτό να ακούς τις ικεσίες», διηγήθηκε η Σαμπίνα. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να βοηθήσω».


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X