Η τρύπα της ΑΕΚ στους χαφ δεν σηκώνει σκέψεις για μη μεταγραφή

Η τρύπα της ΑΕΚ στους χαφ δεν σηκώνει σκέψεις για μη μεταγραφή
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Ιανουάριο τον μέσο που θα αλλάξει τη ζωή της προβληματικής μεσαίας γραμμή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μια διαπιστωμένη -και ομολογημένη εντός του club άλλωστε- αλήθεια ότι οι υπολογισμοί του περασμένου καλοκαιριού για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, έπεσαν έξω. Το αρχικό πλάνο καταρτίστηκε με το σκεπτικό να συνθέσουν το βασικό κεντρικό δίδυμο στις θέσεις των χαφ ο νεοαποκτηθείς την περίοδο εκείνη Νταμιέν Λε Ταλέκ και ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τραυματισμό.

Τίποτα δεν πήγε καλά για την ομάδα καθώς ο πρώτος αποδείχθηκε γρήγορα κατώτερος των περιστάσεων -ασφαλώς κι επειδή αποκτήθηκε για έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο σε μια πολύ συγκεκριμένη διάταξη (4-1-4-1) η οποία εν τέλει δεν υιοθετήθηκε- ενώ ο δεύτερος εμφάνισε εκ νέου θέμα τραυματισμού, το οποίο δεν αναμένεται να του επιστρέψει την ενεργοποίησή του νωρίτερα από τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με το πλέον αισιόδοξο σενάριο.

Από τη στιγμή που το σχέδιο στράβωσε γρήγορα, η ΑΕΚ έπρεπε να καταφύγει σε λύση εκ των ενόντων, χρησιμοποιώντας ξανά το δίδυμο Σιμόες – Σιμάνσκι το οποίο έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ ώστε άπαντες να κατανοούμε ότι οι δυνατότητες που το χαρακτηρίζουν στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με τις απαιτήσεις που μια ομάδα η οποία θέλει να κάνει πρωταθλητισμό ή τέλος πάντων να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδό της, μπορεί να έχει. Αυτή είναι η διαπιστωμένη αιμορραγούσα πληγή της Ένωσης καθώς όσο η μεσαία γραμμή υπολειτουργεί, τόσο απίθανο είναι να υπάρξει ποιοτική διαφορά στο αγωνιστικό επίπεδο ενός συνόλου.

Πάνω στη φούρια της ονοματολογίας λοιπόν, προφανώς για να πέσουν οι τόνοι -κι ελπίζω όχι τόσο για να χαμηλώσουν οι προσδοκίες όλων μας- υπήρξε η ενημέρωση ότι μόνον εφόσον βρεθεί ποδοσφαιριστής ακριβώς στα κυβικά που ο προπονητής θέλει, θα υπάρξει προσθήκη. Πολύ σωστά, αυτό είναι πάντα το ζητούμενο άλλωστε. Δεν συνιστά ωστόσο επαρκής δικαιολογία η δεδομένη δυσκολία εύρεσης τέτοιου παίκτη τον Ιανουάριο, ώστε τελικά να μη συμβεί αυτό.

Ασφαλώς και όχι σε δεύτερο Νταντσένκο, όμως το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες

Το γνωρίζουν και στην ΑΕΚ, το βλέπουμε όλοι άλλωστε, ότι δίχως την προσθήκη ενός χαφ που θα φέρει στην ομάδα όλα αυτά που τόσο πολύ της λείπουν στον άξονα, επίπεδο εκείνη δεν θα αλλάξει, ούτε ασφαλώς ο Γιαννίκης θα μπορέσει να προχωρήσει σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζει σήμερα ως κεντρική αγωνιστική ιδέα. Εξυπακούεται ότι από το να έρθει πάνω στη φούρια της ανάγκης και της πίεσης ένας δεύτερος Νταντσένκο, τότε καλύτερα κανείς! Στον αντίποδα, δε νοείται να μην έχουν βρεθεί τουλάχιστον 3-4 εφικτές και επαρκείς λύσεις από τη στιγμή που το θέμα των χαφ είναι υπό συζήτηση από τις αρχές του Οκτώβρη.

Ταξίδια έχουν γίνει πολλά. Ο Στάθης Ταυλαρίδης περιόδευσε στη Λατινική Αμερική (σε Αργεντινή και Ουρουγουάη επίσης, πλην Βραζιλίας που γράφτηκε ότι πήγε για τον Μπαρμπόσα), οι διευθυντές Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου μετέβησαν σε Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία, παρακολούθησαν αγώνες, είχαν επαφές. Άρα στόχοι θα πρέπει να έχουν εντοπιστεί. Όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε ποιους εξ αυτών η μεταγραφική ομάδα θα επικεντρωθεί. Αυτό είναι ένα θέμα που ίσως σχετίζεται και με τα θέλω του προπονητή τα οποία θα αναλυθούν στη συζήτηση που είναι να γίνει μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι μία αδιαπραγμάτευτη ανάγκη, εφόσον η ΑΕΚ επιθυμεί να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να μείνει ανταγωνιστική έως το τέλος της διαδρομής και τότε να δει κατά πόσο θα είναι σε θέση να κυνηγήσει την υπέρβαση. Πέραν όμως του όποιου στόχου, πρέπει να βοηθηθεί η δουλειά του προπονητή και η προσπάθειά του να ξεφύγει από αυτό που αναγκάζεται να παρουσιάζει τώρα κι ενώ έχει κάτι άλλο στη σκέψη του.

Στο μεσοδιάστημα, ο Γιαννίκης θα κοιτάξει να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί να του προσφέρει ο Γεβγέν Σάκχοφ σε μια τακτική έντασης που είναι μακριά από τα δικά του ποδοσφαιρικά μέτρα αλλά και ως μοναδικός κεντρικός χαφ της ΑΕΚ που γνωρίζει το πως παίζεται σωστά το προωθητικό ποδόσφαιρο από τη θέση «8».

Γιατί είναι ανέφικτο και μη λογικό το να συζητάμε για δύο προσθήκες μέσων

Ίσως οι ανάγκες της ΑΕΚ να είναι τόσο μεγάλες που να απαιτείται η προσθήκη δύο μέσων τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ενός κόφτη κι ενός περισσότερο ικανού στη δημιουργία ώστε να καλυφθούν όλες οι τρύπες που δεδομένα υπάρχουν. Προφανώς όμως και δεν είναι λογικό να προωθηθεί η συγκεκριμένη κατεύθυνση από τη στιγμή που υπάρχει η παράμετρος Γαλανόπουλος. Ο διεθνής κεντρικός χαφ αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση εντός της σεζόν και ο δρόμος πρέπει να είναι ανοιχτός για εκείνον.

Συνοψίζοντας, έχει τεράστια σημασία για την ομάδα και τον προπονητή να βρεθεί σε πρώτη φάση ο ποδοσφαιριστής που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της μεσαίας γραμμής τον ερχόμενο Γενάρη. Να είναι μία πετυχημένη επιλογή και γρήγορα να βοηθήσει την ΑΕΚ να αλλάξει το πρόσωπό της και να μακιγιάρει τα εμφανή προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτούς τους χώρους. Από την ευστοχία ή όχι αυτής της προσθήκης θα εξαρτηθούν πολλά για την πορεία της Ένωσης έως το τέλος της σεζόν αλλά ακόμα περισσότερο για τη δημιουργία της ομάδας που θα εισέλθει στο δικό της σπίτι, την αμέσως επόμενη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X