Οι λόγοι που η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί (και) τον Γενάρη και το όνειρο που είναι ήδη ορατή πραγματικότητα!

Οι λόγοι που η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί (και) τον Γενάρη και το όνειρο που είναι ήδη ορατή πραγματικότητα!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, «μιλάει» με επιχειρήματα, για μεταγραφές, για γηπεδάρα κι έχει και υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρίπολη με Αστέρα το Σάββατο, μετά Νίκαια με Ιωνικό και ύστερα ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Αυτά τα παιχνίδια έχει να δώσει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του 2021. Ο δε ΟΣΦΠ έχει τον Άρη εντός, τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τη Λαμία εντός.

Θεωρητικά, αλλά για να ξέρουμε τι λέμε και πρακτικά, η ΑΕΚ έχει πιο δύσκολες αποστολές. Και νομίζω ότι αν μείνει στο -6, ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε τα Χριστούγεννα. Και για να συμβεί αυτό, ήτοι να μείνει στο -6, μάλλον θα πρέπει να κάνει η ομάδα το απόλυτο, δηλαδή το «3 στα 3». Για να δούμε…

Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ σε επίσημο επίπεδο, δεν θέλει να ανακινείται μεταγραφολογία. Κατά την ταπεινή μου άποψη, σε υπερβολικό βαθμό δεν το θέλει και την κάνει αμέσως να αντιδράει, αλλά είναι απολύτως σεβαστό. Όπως είναι σεβαστό και κάθε επιχείρημα. Βασικότερο εξ αυτών, ότι η ομάδα έκανε υπέρβαση το καλοκαίρι και πήρε 14 παίκτες για να ενισχυθεί και να αλλάξει αγωνιστικά μορφή σε σχέση με την περσινή τραγική εικόνα.

Και όντως ήταν υπέρβαση γιατί μιλάμε για μια απόφαση που πάρθηκε κι ενώ θα ακολουθούσε μια σεζόν χωρίς ευρωπαϊκά έσοδα. Όπως αλήθεια είναι ότι υπάρχουν συμβόλαια, από τα οποία η ΑΕΚ θα πρέπει να απαλλαχθεί, όπως είναι οι περιπτώσεις του Ινσούα και του Νταντσένκο.


Έτσι θα επιβεβαιώσει τη δυναμική της

Αλήθεια είναι τα παραπάνω και δεν αμφισβητούνται. Όμως, εξίσου αλήθεια και αδιαμφισβήτητα είναι και κάποια άλλα πράγματα, που πρέπει να μπουν στη… ζυγαριά των αποφάσεων.

Το βασικότερο όλων για μένα, είναι ότι ακριβώς επειδή η ΑΕΚ έκανε πολύ σπουδαία δουλειά το καλοκαίρι στις μεταγραφές και ενισχύθηκε με 14 παίκτες, δεν πρέπει να κάνει τώρα το μοιραίο λάθος και να μην κάνει άλλες δύο προσθήκες τον Γενάρη. Για να μην γκρεμίσει ότι έχτισε. Για να δείξει τη δυναμική της.

Για να συνεχίσει να έχει στο πλευρό της, τον κόσμο που κέρδισε με αυτή την προσπάθεια του καλοκαιριού. Έναν κόσμο που έχει την ΑΕΚ πρώτη στα διαρκείας και παράλληλα μακράν πρώτη στο μέσο όρο των εισιτηρίων.

Για να είναι ακόμα καλύτερη η ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν, ανεξαρτήτως του αν θα πετύχει στο τέλος τους στόχους της. Που μπορεί να τους πετύχει, αν συνεχίσει να το πιστεύει πραγματικά.

Αλλά κι αν (χτυπάω ξύλο) δεν τους πετύχει, αφού υπάρχει κι ως βασικός ανταγωνιστής, μια πολύ καλή ομάδα που μάλιστα είναι στο +6, θα είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να του είναι… κολλιτσίδα ως το τέλος. Αυτή θα είναι η πιο τρανή απόδειξη της δυναμικής μιας ΑΕΚ, που θα μπαίνει την επόμενη σεζόν στη γηπεδάρα της.


Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό στην ΑΕΚ και να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα που έχει ανάγκη να βλέπει ο κόσμος της. Να την βλέπει, αλλά και να την στηρίζει και να πορεύεται δίπλα της.

Η πιο υπέροχη αντίστροφη μέτρηση

Πάμε και στη γηπεδάρα μας! Απομένουν 23 μέρες για να μπει το 2022! Και για να ξεκινήσει και η πιο υπέροχη αντίστροφη μέτρηση, μέσα στο ίδιο έτος, για να μπούμε στο σπίτι μας. Παρεμπιπτόντως, η βασιλόπιτα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη φέτος γιατί θα κόψουμε ένα επιπλέον κομμάτι!

Το 2022 θα είναι για όλους τους ΑΕΚτζήδες, μοναδικό, ξεχωριστό, ιδιαίτερο και πρώτα ο Θεός, καλά να είμαστε, θα είναι και μαγικό και θα πάει το κλάμα… σύννεφο! Κλάμα χαράς, κλάμα συγκίνησης!

Η γηπεδάρα ετοιμάζεται, η υπογειοποίηση προχωρά, οι εικόνες που καθημερινά βλέπουμε, μας κάνουν πλέον να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, να ανυπομονούμε, να κλείνουμε τα μάτια και να φανταζόμαστε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας.

Και δεν σημαίνει ότι παύουμε να ασχολούμαστε με την ομάδα ή ότι… ξεχνάμε τους στόχους της, όταν ξυπνάμε το πρωί και μας αρέσει να αντικρίζουμε αυτές τις μαγικές εικόνες από την πιο όμορφη γειτονιά και το πιο υπέροχο γήπεδο του κόσμου. Και είναι και κάτι που το έχουν ανάγκη και οι ΑΕΚτζήδες που δεν μένουν στο Λεκανοπέδιο, πολύ περισσότερο αυτοί που δεν μένουν και στην πατρίδα μας, ώστε να έχουν τη δική μας πολυτέλεια και να είναι κάθε τρεις και λίγο στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Ζει ήδη σε ρυθμούς… ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ!

Η οποία Νέα Φιλαδέλφεια, παρεμπιπτόντως, έχει αρχίσει ήδη να ζει και να αναπνέει σε ρυθμούς… ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ! Παρά την απίστευτη ταλαιπωρία και φυσικά το λογικό φόβο για τον κορονοϊό που ακόμα είναι εδώ και μάλιστα καλπάζει, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, ειδικά τα σαββατοκύριακα και φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μέρα που η ΑΕΚ παίζει εντός, η Νέα Φιλαδέλφεια γεμίζει κόσμο και ντύνεται στα κιτρινόμαυρα.

Τα μαγαζιά είναι γεμάτα, ο κόσμος κάνει τη βόλτα του έξω από το γήπεδο (και όσοι μπορούν, εφόσον είναι εφικτό, μπαίνουν και μέσα) και ήδη έχεις την αίσθηση ότι μετά το ποτό και το φαγητό σου, δεν χρειάζεται να μπεις μέσα στο αμάξι σου ή να πάρεις το μηχανάκι σου για να πας ΟΑΚΑ. Και τελευταία στιγμή, λες στον εαυτό σου… «κάνε λίγη ακόμα υπομονή και δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνεις στο αυτοκίνητο ή να καβαλάς τη μηχανή σου».

Υ.Γ.: Δεν έχει συμβεί ξανά σε ομάδα, αυτό που έγινε στην ΑΕΚ, με το θάνατο ενός μέλους της, ενός αθλητή της, ώστε να μπορούμε καν να φανταστούμε, πως και αν γίνεται να το διαχειριστεί ως οργανισμός. Συν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει. Δεν ξέρω, ειλικρινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι τον μπασκετικό οργανισμό της ΑΕΚ, πρέπει τώρα να τον στηρίξουν (ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά) πιο πολύ από ποτέ, από τη μία ο Μάκης Αγγελόπουλος κι από την άλλη ο φίλαθλος κόσμος της.

Υ.Γ.2.: Πέσαμε σε Γερμανούς «χασάπηδες» στο χάντμπολ. Ας είναι… Η ομάδα έχει τέσσερα ματς ακόμα από το νέο έτος. Τα δύο στη Χαλκίδα, θα τα πάρει ο κόσμος γιατί το γήπεδο θα είναι τότε τίγκα (και όχι σαν την Πέμπτη, που δυστυχώς είχε παθιασμένο μεν, αλλά λίγο κόσμο για να είμαστε ειλικρινείς). Και θέλουμε άλλη μια νίκη από τα δύο εκτός, που εγώ πιστεύω ότι η καλή ΑΕΚ μπορεί να κάνει και δύο νίκες εκτός. Βέβαια, υπάρχει καιρός μέχρι τότε. Τώρα, προηγείται να… προσκυνήσουν οι ασεβείς.

Υ.Γ.3.: Το Σάββατο έχει πολύ… ΑΕΚ! Και ποδόσφαιρο και μπάσκετ και χάντμπολ και πόλο γυναικών και μπάσκετ με αμαξίδιο. Αυτά όλα είναι εκτός έδρας (το χάντμπολ θεωρητικά εκτός, αφού ο Δούκας θα χρησιμοποιήσει για έδρα το «Κασιμάτης»), αλλά εκεί που θα πρέπει να έχουμε μαζική, παθιασμένη και φυσικά πολύ προσεχτική παρουσία, είναι στην εντός έδρας μάχη των κοριτσιών μας στο βόλεϊ, απέναντι στον ΟΣΦΠ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υ.Γ.4.: Το έγραψα και στην «ΩΡΑ» της Τρίτης, αλλά θέλω να το επαναλάβω κι εδώ. Μεγάλη ιστορία για την ΑΕΚ και σε πολλά επίπεδα, η μεταγραφή του Άμραμπατ και η επιστροφή του Αραούχο. Να είναι καλά και οι δύο και να κλείσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ. Θα μου πείτε, ο Σέρχιο είναι ακόμα 29 ετών και εσύ λες να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ; Δεν μπορώ να βρω άλλον σαν αυτή την ψυχάρα, γι’ αυτό… Ίσως και να μην υπάρχει…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X