Η επική πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ερυθρού Αστέρα μέσα στο «φλεγόμενο» Βελιγράδι (VIDEO)

Η επική πρόκριση της ΑΕΚ επί του Ερυθρού Αστέρα μέσα στο «φλεγόμενο» Βελιγράδι (VIDEO)

Στο δρόμο της ΑΕΚ προς τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77, ο τρίτος σταθμός της ήταν το Βελιγράδι και η πρόκριση, αυτή τη φορά σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανεπανάληπτη πορεία της ΑΕΚ την περίοδο 1976-77 είχε πολλούς σταθμούς, αλλά και πολλά μεγάλα εμπόδια. Ένα από αυτά ξεπεράστηκε ένα βράδυ σαν σήμερα του 1976 με «μυθική» εμφάνιση μέσα στο Βελιγράδι.

Εκείνη η ΑΕΚ ήταν φτιαγμένη από μέταλλο και έκανε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση.

Μετά το 2-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, οι Σέρβοι έφτασαν να προηγούνται 3-1 με την συμπλήρωση ημιώρου, χάρη σε τέρματα των Φιλίποβιτς και Σάβιτς. Είχαν φτάσει στην πηγή και χρειάζονταν ένα ακόμα τέρμα για να πιουν και νερό. Όμως η ΑΕΚ αμύνθηκε θαρραλέα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Λάκης Στεργιούδας έκανε μεγάλη εμφάνιση

Οι κιτρινόμαυροι  έφτασαν το ματς στο φινάλε, πήραν την πρόκριση και πανηγύρισαν μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στους 8 της Ευρώπης.

«Με καρδιά από σίδερο, οι άσοι της ΑΕΚ πολέμησαν μέσα στη λάσπη σαν μυθικοί γίγαντες και κράτησαν τη μεγάλη πρόκριση με νύχια και με δόντια. Όλη η Ελλάδα υπερήφανη για την θρυλική ΑΕΚ, πανζουρλισμός τα μεσάνυχτα στην υποδοχή», έγραφε την επομένη η «Αθλητική Ηχώ».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης (27′ Τάσος) Λ.Παπαδόπουλος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

Προπονητής: Φράντισεκ Φάντροκ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X