Το... σπίτι μας και η νίκη σε ντέρμπι!

Το... σπίτι μας και η νίκη σε ντέρμπι!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αντίστροφη μέτρηση που δεν... παλεύεται πια για όλους τους ΑΕΚτζήδες και εστιάζει στην επικράτηση επί του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκινάει η μέρα σου με εικόνα από το νέο γήπεδο που δημιουργείται στην οποία αποτυπώνεται όλη η μαγεία και η ομορφιά που ‘χουν ανάγκη τα μάτια σου για να αρχίσει υπέροχα την ημέρα σου. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Για μένα όχι… Ειδικά αυτή η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν συγκλονιστικά όμορφη. Η πιο ωραία έως σήμερα… Να φαίνεται και η υπογειοποίηση προκειμένου να δει και ο Ενωσίτης στην άλλη άκρη της γης ότι του λέμε την αλήθεια.

Ότι δηλαδή η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η πλέον δεν αντέχουμε την αναμονή. Κάθε Κυριακή σε εντός έδρας αναμέτρηση η Νέα Φιλαδέλφεια γεμίζει και ομορφαίνει με την διχρωμία που μας μάγεψε από μικρά παιδιά, την κιτρινόμαυρη. Μεγάλοι σε ηλικία, γονείς με τα παιδιά τους, νέοι και νέες, βόλτα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και συνδυασμό καφέ, φαγητού, ποτού έως την ώρα του αγώνα και έπειτα από αυτόν.

Πλέον έχει γίνει ξανά η δική μας πόλη, η δική μας γειτονιά, όλη η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά ειδικότερα γύρω από το γήπεδο, όπως ήταν και παλιά. Βέβαια μετά το όμορφο και οικογενειακό – αγαπησιάρικο συναίσθημα, εστιάζεις καλύτερα στη φωτογραφία, διακρίνεις την υπογειοποίηση και αρχίζεις να… φουντώνεις. Από το συναίσθημα της χαράς και της απόλυτης ικανοποίησης, πηγαίνεις τόσο γρήγορα σε αυτό της οργής!

Μια οργή και ένας θυμός που δεν θα φύγουν ποτέ από το κεφάλι μας… Ποτέ… Για τον Βασιλόπουλο και τους υπόλοιπους τύπους διαχρονικά οι οποίοι μας υποχρέωσαν να περιμένουμε από το 2003 για να δούμε το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα κοντά 20 χρόνια μετα! Αυτούς που επεδίωξαν να ΜΗΝ ολοκληρωθεί. Οι οποίοι δούλεψαν και εξυπηρέτησαν συμφέροντα και σκοπούς άλλων για να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ εκεί που ΟΛΟΙ τους την βρήκαν και δεν βρήκε κανέναν απ’ αυτούς.


Δεν θα τους συγχωρέσουμε ΠΟΤΕ…

Διότι μετά τα ευχάριστα συναισθήματα έρχονται πάντα οι εικόνες όλων των αγαπημένων προσώπων μας που ΔΕΝ θα είναι μαζί μας στην ημέρα της επιστροφής η οποία δεν θα ‘χει ιστορικό προηγούμενο και επόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι γονείς κάποιων, οι παππούδες, οι φίλοι μας, τ’ αδέρφια μας τα οποία δεν πρόλαβαν να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Γιατί κάποια τσουτσέκια θέλησαν με ψέματα να το καθυστερήσουν…

Άνθρωποι που ζουν στο ψέμα και έλεγαν για οικολογικές καταστροφές και σκόπιμα έκρυβαν σε όσους δεν γνώριζαν ότι θα συνιστά απογείωση και του άλσους όπως επιβεβαιώνουν όσα γίνονται σε αυτό. Ξέρετε πόσες φορές το ‘χουν επισκεφτεί το τελευταίο διάστημα οι ίδιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονταν για αυτό; ΚΑΜΙΑ… Υποκριτές, σιχαμένα ανθρωπάκια που θα τους καταδιώκει για πάντα αυτή η αλητεία τους, αυτός ο στοχευμένος και σκόπιμος βιασμός της αλήθειας!

Οι ίδιοι που αφού η… καραμέλα της οικολογικής καταστροφής και του άλσους έλιωσε και τελείωσε μια και καλή, δημιούργησαν στο σχέδιο του μυαλού τους ένα γήπεδο, το οποίο τάχα μου, θα ήταν ένας νέος εμπορικός κόσμος για να γονατίσει την Νέα Φιλαδέλφεια και τις γύρω περιοχές. Πόσα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχουν στο νέο γήπεδο και ήταν γνωστό από την παρουσίασή του; ΚΑΝΕΝΑ… Αλήτες δίχως όρια που δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ…

Ζητώ συγγνώμη που βγήκε στο χαρτί (ξανά) η οργή και ο θυμός. Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη πρώτα απ’ τον εαυτό μου που επιτρέπω να τον επηρεάζουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και δεν ξεχωρίζουν μόνο τα ευχάριστα. Μα στα μάτια μου περνάνε όλοι: ο πατέρας μου, ο Ανέστης, ο Θέμης, ο Μάνθος και τόσοι μα τόσοι άλλοι που δεν θα είναι δίπλα μου εκείνη τη μέρα, δεν μπορώ να το συγχωρήσω αυτό στους αλήτες αυτούς που (έστω άθελά τους) το επεδίωξαν!


Δεν θα απολογηθούμε για τη νίκη, αλλά δεν παίξαμε καλά

Θα ‘χουμε ευκαιρίες να κλάψουμε κι άλλο και να χαρούμε ανείπωτα με το γήπεδό μας στη δική μας πόλη… Ας πάμε και παρακάτω γιατί κερδίσαμε το ντέρμπι και φαίνεται πως πρέπει αυτό να σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα για κάποιον λόγο. Παίρνουμε απόψεις και τις… βιάζουμε με σκοπό τι; Να διχάσουμε; Δεν φτάνει όσα έχουμε περάσει στο παρελθόν και μας λείπουν; Θέλουμε να κράζουμε, να τσακωνόμαστε και να βρίσκουμε αιτία να είμαστε κακοί; Γιατί;

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό πάνω στον οποίο έχει βρει το κατάλληλο θύμα για να παίρνει επιτυχίες και να γράφει νίκες σε μεγάλα ματς αφού αδυνατεί τρία χρόνια τώρα να το κάνει με Ολυμπιακό. Δεν θα απολογηθεί αν το έκανε με καλό ή κακό ποδόσφαιρο, συμφωνώ με αυτή την άποψη και προσυπογράφω, αφού με τον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερη του αντιπάλου της δεν πήρε (λόγω διαιτητικής απόφασης) ούτε βαθμό… Μη θυμηθώ το περσινό 1-2 με τον Παναθηναϊκό…

Από την άλλη δεν θα στοχοποιήσουμε και θα δείχνουμε με το δάχτυλο όποιον λέει – γράφει πως η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά. Αλήθεια είναι κι αυτή… Η Ένωση δεν ήταν καλή, έπαιξε σούπερ για ένα δεκάλεπτο και πήρε το ντέρμπι, χωρίς επίσης βέβαια να απειληθεί ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό πλην δυο στιγμών σε όλο το 90λεπτο. Απλή και ξεκάθαρη η εικόνα. Όχι δεν θα απολογηθούμε γιατί πήραμε το ματς με κακή εικόνα, αλλά δεν θα βιάσουμε και την αλήθεια λες και απευθυνόμαστε σε πρόβατα όπως κάνουν άλλοι!

Δεν συνιστά αυτομαστίγωμα να σημειώνουμε το αυτονόητο: παίξαμε μέτρια έως κακά και κερδίσαμε. Εκατομμύρια φορές έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο… Κι αν είχαμε τύχη θα είχαμε τελειώσει το ματς στο 10′ με τρία γκολ ήδη… Αυτό είναι τύχη: να κάνεις συνολικά τέσσερις φάσεις και να βάλεις τρία γκολ. Η ΑΕΚ με Σιμάνσκι (γκολ), Γκαρσία (σουτ που έδιωξε ο γκολκίπερ δύσκολα), Βράνιες (κεφαλιά σε κενή εστία άουτ), Αραούχο (τετ α τετ με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου), είχε τέσσερις στιγμές για γκολ και σημείωσε ένα, τυχερή δεν τη λες τη στιγμή που στο ίδιο σημείο του αγώνα ο αντίπαλος έκανε μισή φάση ένα σουτ πάνω στον Στάνκοβιτς (στο 45′ της αναμέτρησης).

ΥΓ: Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι πολύ καλός προπονητής και πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ χρόνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λέμε και άλλα απ’ αυτά που βλέπουμε. Σωστά το ξεκίνησε το ματς, έξυπνα ήθελε να το συνεχίσει και αν ήταν λίγο τυχεροί και αποτελεσματικοί οι κιτρινόμαυροι θα ‘χε βγει το σχέδιο, άψογα το διαχειρίστηκε. Από κει και πέρα ότι βγήκε το πλάνο με το να δώσουμε την μπάλα στον αντίπαλο και να παίξουμε στην κόντρα πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει γιατί δεν έχουμε τα χαφ να το παίξουμε και όφειλε να το γνωρίζει ο κόουτς. Καλά το δοκίμασε όμως γιατί μόνο στην πράξη φαίνεται αυτό… Μη το πηγαίνουμε στο άλλο άκρο γιατί έτσι δημιουργούμε haters και δεν ευθύνετα κανένα πρόσωπο για τα δικά μας κόμπλεξ!

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X