Χεζόνια: «Hταν χάος ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι» (VIDEO)

Χεζόνια: «Hταν χάος ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάριο Χεζόνια μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι.

Η δύσκολη κατάσταση, με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που είχε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, ήταν η αιτία που ο Μάριο Χεζόνια αποχώρησε το καλοκαίρι, όπως υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο podcast του Τζο Αρλάουκας για την Ευρωλίγκα.

Ο Κροάτης φόργουορντ τόνισε πως η απόφαση να πάει στην Ούνιξ ήταν σωστή σκεπτόμενος αμιγώς επαγγελματικά, αλλά ξεκαθάρισε πως εξακολουθεί να νοιάζεται για τον Παναθηναϊκό και να τον ενοχλεί που τον βλέπει στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας.

Πάντως δεν έκρυψε την επιθυμία να ριζώσει σε μια ομάδα για χρόνια και να γίνει ο ηγέτης της, χωρίς να τον νοιάζουν τόσο τα χρήματα.

Αναλυτικά, ο Μάριο Χεζόνια μίλησε για:

-την απόφαση να πάει στον Παναθηναϊκό: «Πάντα υπήρχε αγάπη μεταξύ μας. Αγαπούσα τους φιλάθλους του από τότε που ήμουν παιδί και όταν πήγα στο ΝΒΑ παρακολουθούσα περισσότερο Ευρωλίγκα παρά το μπάσκετ εκεί. Έβλεπα τον Νικ (Καλάθη), ο Τόμας και ο Πασκουάλ ήταν γνωστοί μου από την Μπαρτσελόνα και έκανα ποσταρίσματα. Χάρηκα πολύ που ήρθαν και μου πρότειναν να παίξω. Ο ατζέντης μου θεώρησε ότι ήταν αστείο. Έλεγε πώς ήταν δυνατό να πάω να παίξω εκεί κι εγώ έλεγα ‘τι εννοείς πώς είναι δυνατόν; Θα πετάξω και αύριο αν το θέλετε’. Ήταν και τα γενέθλιά μου. Ήταν μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου».

-το λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Δεν μου βγάζει νόημα και μένα, μέχρι σήμερα. Είχαμε έναν μοναδικό δεσμό. Ο Φράγκι, ο Δημήτρης, ο Νίκος… Δεθήκαμε ακόμη περισσότερο από τις κακές στιγμές. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι για τον πάτο της Ευρωλίγκας, αλλά στη χειρότερη για το Top 4. Μιλούσαμε για τα πάντα. Η Ελλάδα είναι Βαλκάνια, δεν μπορείς πάντα να εμπιστεύεσαι μια γραμμή και να πηγαίνεις σε μια κατεύθυνση. Πήγα σε αυτούς για να μιλήσω. Τους είπα ‘παιδιά, δεν ξέρω πώς με βλέπετε, αλλά θέλω να μείνω’. Μου είπαν ‘ναι, ναι, θα το κάνουμε’. Ουσιαστικά είχε γίνει, όμως μετά άρχισε το καλοκαίρι, η εθνική ομάδα και δεν πήρα κανένα τηλέφωνο. Συμφώνησα, αλλά ήθελα να πάρω την απόφασή μου τελευταίος, γιατί ήθελα να δω τι ομάδα θα φτιάξουμε. Είδα ότι μάλλον δεν θα έμενε ο Κάτας, που για μένα ήταν καλός προπονητής. Πέρασε ο Ιούνιος, σχεδόν ο Ιούλιος και υπήρχε πίεση. Ήθελα να επιστρέψω και έλεγα γιατί δεν έχω υπογράψει ακόμη. Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό, έβαζα τον εαυτό μου σε κακή θέση, αλλά δεν με ένοιαζε. Είπα όχι σε όλους στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ, γιατί ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, τον ένιωθα σπίτι μου. Ο καιρός πέρασε, όταν ήρθε η πρόταση ήταν τελείως διαφορετική από ό,τι είχαμε συζητήσει. Επιπλέον είχαν υπογράψει άλλους παίκτες και μου έλεγαν ‘δεν έχουμε αυτό και αυτό, δεν έχουμε τα χρήματα’. Παρ’ όλα αυτά εγώ ήθελα να μείνω, αλλά δεν θα ήταν καλή επιλογή για μένα με αυτούς τους όρους. Δεν θα έβλεπαν την μπασκετική πλευρά μου, αλλά κάτι άλλο στο οποίο δεν είμαι καλός και δεν με ενδιαφέρει. Φέρνω πολύ κόσμο, αλλά το μπάσκετ είναι προτεραιότητά μου. Η Ούνιξ από την αρχή με προσέγγισαν πολύ επαγγελματικά και ήταν πολύ ειλικρινείς με μένα. Είχαν ένα πλάνο συγκεκριμένο και η παρουσία του κόουτς Περάσοβιτς έπαιξε ρόλο. Από τον Παναθηναϊκό δεν είχα τίποτα. Δεν ήξερα πώς θα εξελισσόταν η ομάδα. Είχαν αποκτηθεί κάποιοι παίκτες, περίμεναν εμένα και τον Ιωάννη, ενώ ο Ντίνος είχε ήδη φύγει. Ήταν περίεργη κατάσταση. Δεν κατηγορώ τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν όλα στο χέρι τους. Ήταν δύσκολα γι’ αυτούς, όπως και την προηγούμενη σεζόν».

-το αν τον πειράζει που βλέπει τον Παναθηναϊκό στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας: «Ναι, με στενοχωρεί. Λέω ‘κρίμα, πήρα μια κακή απόφαση, ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν τελευταίος και δεν βοήθησα με αυτό που έκανα’. Τους νοιάζομαι, αλλά ρεαλιστικά, εγωιστικά και επαγγελματικά, έκανα το καλύτερο για μένα και την καριέρα μου. Τα χρήματα ήταν το τελευταίο που συζητήσαμε. Δεν με νοιάζουν. Είμαι στην Ευρώπη, αν ασχολούμαι με τα χρήματα εν μέσω Covid είμαι μ@@@@ας. Δυστυχώς ήταν ένα χάος. Έτσι τον Ιούλιο είπα ‘τέλος, θα κάνω το καλύτερο για μένα’».

-την επιθυμία να στεριώσει σε κάποια ομάδα: «Προσπάθησα να μείνω σε μια ομάδα, αλλά όσο το επιζητούσα τόσο περισσότερο άλλαζα ομάδες. Μισώ τις αλλαγές, είναι το μόνο πράγμα που μισώ. Μπορώ να προσαρμοστώ στα πάντα, στα καλά, στα κακά, οπουδήποτε. Όταν αποσυρθώ ονειρευόμουν να βλέπω το όνομά μου σε μια ομάδα με πολλά τρόπαια. Στο ΝΒΑ είναι πολύ δύσκολο αυτό, μπορείς σε μια στιγμή να αλλάξεις ομάδα. Ακόμη και σε σταρ συμβαίνει αυτό».

-το αν σκέφτεται να επιστρέψει το ΝΒΑ: «Δεν το σκέφτομαι. Αυτό το στυλ και ο ρόλος είναι που πάντα ήθελα και άξιζα με την δουλειά και την προσέγγισή μου στο άθλημα. Σε αυτό ξεχωρίζω και βελτιώνομαι. Θέλω να δείξω τα ηγετικά μου χαρακτηριστικά. Νομίζω πως έχω γεννηθεί γι’ αυτό, με το πάθος και το να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X