Απίστευτο πόσο ενοχλεί το να πηγαίνει καλά η ΑΕΚ

Απίστευτο πόσο ενοχλεί το να πηγαίνει καλά η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πραγματικά, όταν είναι να μειωθεί μια σημαντική νίκη της ΑΕΚ, θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλά. Πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο ενοχλεί η επιτυχία της ομάδας μας.

Οι Παναθηναϊκοί έχουν πείσει τους εαυτούς τους πως έχασαν ένα ντέρμπι που έπρεπε να κερδίσουν. Με ένα καλό 15λεπτο σε όλο το ματς και με δυο φάσεις μέσα σε αυτό. Φάση που δε μετράει, το δοκάρι του Αϊτόρ, έχει ανακηρυχθεί η ευκαιρία του ματς.

Βέβαια κανείς δε μπορεί να συγκριθεί, κανείς δε μπορεί να πιάσει τον Ντέμη Νικολαΐδη. Άλλο επίπεδο. Ο Νικολαΐδης είπε, για να κάνει τη διαφορά βέβαια, πως η νίκη της ΑΕΚ ήταν «τυχερή»!!! Δυστυχώς δεν έχω χώρο για να βάλω όσα θαυμαστικά χρειάζονται.

Η κουβέντα για την κατοχή

Από κει και πέρα έχουμε φυσικά τη κουβέντα για τη κατοχή. Που όταν δεν την έχει η ΑΕΚ είναι άδικη η νίκη της, αλλά όταν την έχει, όπως με τον Οσφπ, τότε καλώς χάνει, γιατί η καρδιά του πρωταθλητή, η ποιότητα κλπ. Στο μεταξύ ο Οσφπ με εξαίρεση τις φάσεις «καπάκι» μετά το 1-3 με την ΑΕΚ σοκαρισμένη από τον τρόπο που το δέχθηκε, δεν έχει καν τις ευκαιρίες που είχε η Ένωση με τον Παναθηναϊκό.

Προβληματίστηκα για να πω την αλήθεια που συνέβη, αλλά οι πιο νορμάλ δηλώσεις μου φάνηκαν του Δώνη. Που είπε για το ΑΕΚ – Οσφπ πως η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά, αλλά της στράβωσαν πολλά πράγματα, που είπε πως με τον ΠΑΣ επίσης η ΑΕΚ έπαιξε καλά και περιέγραψε και το ντέρμπι της Κυριακής ακριβώς όπως ήταν. Συμφωνώ κι εγώ πως έδωσε λίγο απότομα τον χώρο η ΑΕΚ. Όμως δεν είχε στο μυαλό του ο Γιαννίκης πως θα έχουν τόσα θέματα Σιμόες και Μάνταλος. Αν αυτό δε συνέβαινε, με τον τρόπο που επέλεξε η ΑΕΚ, θα είχαν βγει άλλες πέντε κόντρα επιθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τους μπροστινούς της να είναι φανερό από το ξεκίνημα πως προκαλούσαν τρόμο στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Εκεί ήταν το θέμα. Κατά τα άλλα, μέσα σε μια σταδιακή, σταθερή βελτίωση της ομάδας που τη βλέπουν όλοι όσοι δεν έχουν παρωπίδες, προσωπικά εκτιμώ πως ο τρόπος παιχνιδιού τον οποίο στοχεύει να τελειοποιήσει ο Γιαννίκης, προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει τη δύσκολη ισορροπία με την ανάγκη για το αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται μόνο από το δίδυμο Σιμάνσκι – Σιμόες, τουλάχιστον ως βασικές επιλογές. Με τα υπέρ και τα κατά τους, με αυτά που μπορούν να δώσουν κι αυτά που δε μπορούν να δώσουν. Λε Ταλέκ και Σάκχοφ έχουν χαρακτηριστικά που προς το παρόν στον τεχνικό της ΑΕΚ είναι χρήσιμα μόνο στη διάρκεια των αγώνων κι ανάλογα με τις ανάγκες της διαχείρισης.

Το πρόβλημα είναι πως ίσως ο Σιμόες περνάει σε μια περίοδο που φαίνεται και η επίδραση της μεγάλης σε χρονική διάρκεια απουσίας του. Ο Σιμάνσκι είναι ακόμη… υπό διαμόρφωση σε σχέση με τα θέλω της προσέγγισης του προπονητή, ενώ κι ο Μάνταλος έχει θέμα δυνάμεων, όχι άσχετο με το γενικότερο που υπάρχει στην ομάδα και είναι ένα ακόμη από τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιαννίκης και μέχρι να το διορθώσει πρέπει να βρίσκει τρόπους να μειώνει τις επιπτώσεις του.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες κι άλλοι που ίσως δε γνωρίζουμε, καθορίζουν τις επιλογές, τη διαχείριση και συνιστούν το σκηνικό μιας πολύ δύσκολης περιόδου μετάβασης για την ομάδα. Που όμως προς το παρόν προχωράει όχι άσχημα. Επί Γιαννίκη, το μόνο ματς που πραγματικά κρινόταν από μας και δε πήγε καλά, ήταν με τον Απόλλωνα. Όλα τα άλλα εκτός από το ό,τι ήταν νικηφόρα εκτός του Οσφπ, επιβεβαιώνουν το ένα μετά το άλλο μια πορεία της ομάδας προς την αγωνιστική σταθερότητα.

Σπουδαίες νίκες αυτό το διάστημα

Η ΑΕΚ έχει πετύχει σπουδαίες νίκες αυτό το διάστημα. Έχει πάρει Άρη και Παναθηναϊκό. Έχει κερδίσει τον Βόλο στο τελευταίο ματς φέτος που αυτή η ομάδα κατέβηκε κομπλέ και ήταν και σε καλή κατάσταση μετά τη τεράστια ανατροπή στην Τούμπα. Πήρε τον ΠΑΣ με καλή εμφάνιση, ο οποίος ΠΑΣ από το βράδυ της Δευτέρας είναι τρίτος στο πρωτάθλημα.

Κατορθώνει ενώ είναι η μόνη ομάδα από αυτές που είναι ψηλά, η οποία άλλαξε προπονητή, να ξεχωρίζει από ομάδες που δουλεύουν ομαλά από το καλοκαίρι και παρουσιάζονταν να διαθέτουν πλεονεκτήματα απέναντι της από το καλοκαίρι. Όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά σε μεγάλο βαθμό και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε έτσι σε κάποια φάση.

Βεβαίως το «-6» δημιουργεί μια ψυχολογία συγκεκριμένη για την περίπτωση που κάποια απώλεια βαθμολογική άμεση μεγαλώσει αυτή τη διαφορά, όμως από την άλλη είναι πολύ σοβαρό δεδομένο που δε μπορει να αγνοήσει κανείς εύκολα, το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει αισθητά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Ακόμη και με τους έξι βαθμούς που έχουν αφαιρεθεί από τον Άρη, είναι τρεις από πάνω και νικήτρια στο μεταξύ τους παιχνίδι ως τώρα. Όλα αυτά μετά από μια σεζόν καταστροφική, από την οποία έπρεπε να αλλάξει τα πάντα.

Έχω κουραστεί να το λέω, αλλά θα πω πάλι πως «μαγικά κουμπιά» για να αλλάξεις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν σε βάθος τριετίας δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ προχωράει σταδιακά, μπαίνει σε κανονικότητα και ήδη εισπράττει πράγματα, που μπορεί να κεφαλαιοποιήσει στη συνέχεια. Τον σταθερό βηματισμό, που είναι ήδη σημαντικό κεκτημένο η ομάδα δε πρέπει να τον χάσει. Κι ό,τι και να λένε όσοι προβληματίζονται από αυτό, δηλαδή οι αντίπαλοι της, αλλά και κάποιοι μεταξύ μας που μένουν σε επιφανειακές ερμηνείες, η προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας όσα περάσαμε, πάει καλά. Ως πολύ καλά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X