Αυτοί στο τέλος θα μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή κέρδισε η ΑΕΚ!

Αυτοί στο τέλος θα μας ζητήσουν και τα ρέστα επειδή κέρδισε η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι και τον απόηχό του που ήταν εκνευριστικός!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια το βράδυ της Κυριακής από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που δεν της ζήτησαν να κάνει ήταν να απολογηθεί επειδή… κέρδισε! Οι ίδιοι «κριτές» που την περνούσαν «πριονοκορδέλα» επειδή στα προηγούμενα ντέρμπι δεν κέρδιζε! Το γελοίον του πράγματος όμως έχει και συνέχεια!

Όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε νωρίς και γύρισε πίσω ψάχνοντας μία κόντρα ή ένα λάθος και έκανε καθυστερήσεις από το… δεύτερο λεπτό, η νίκη αυτή «βαφτίστηκε» από τους ειδήμονες «επαγγελματική» και όλοι έκαναν λόγο για την καρδιά και το μυαλό του… πρωταθλητή. Με το που έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι, όλοι έπεσαν να φάνε την ΑΕΚ, επειδή δεν πρόσφερε θέαμα.

Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο ψυχρά, μερικά 24ωρα αργότερα. Η ΑΕΚ που έχει φιλοδοξίες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αντιμετώπιζε έναν Παναθηναϊκό που θέλει να βγει… Ευρώπη. Μπήκε στο ντέρμπι, όντας στο -9 και γνωρίζοντας πως η ήττα την έθετε αυτομάτως εκτός κούρσας. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός μπορεί να περνούσε τρίτος, αλλά θα ήταν στο -12 από την κορυφή και στο +3 από εκεί που είναι τώρα.

Η ΑΕΚ ευτύχισε να βάλει ένα γρήγορο γκολ και έδωσε χώρο και μπάλα στον αντίπαλο για να τον «χτυπήσει» με τα όπλα της. Κυρίως τον Άμραμπατ και τον Γκαρσία. Εκτός από το γκολ του Σιμάνσκι στο πρώτο μέρος είχε τη φάση με τον Γκαρσία, αυτή με τον Αραούχο, το κόρνερ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Βράνιες. Τι είχε ο Παναθηναϊκός; Ένα σουτ του Αϊτόρ και ένα τσαφ στο ύψος της περιοχής.

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο την πρώτη ευκαιρία την κάνει πάλι η ΑΕΚ με τον Αραούχο. Οι φιλοξενούμενοι αντιδρούν και έχουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Παλάσιος. Το σουτ που βγάζει στο 49′ ο Στάνκοβιτς και το σουτ του στέλνει άουτ στην κλειστή γωνία.

Πέραν τούτο, φλύαρη και ανούσια κατοχή. Από το 60′-65′ και μετά δε ο Παναθηναϊκός όχι δεν βρήκε υποψία ευκαιρίας, αλλά εκτέθηκε σε δύο περιπτώσεις όπου η ΑΕΚ σκόραρε, έστω και αν για εκατοστά τα γκολ που πέτυχε σωστά δεν μέτρησαν λόγω offside.

Οι… κατοχές στα ματς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Ένα από τα μεγαλύτερα «παραμύθια» τα οποία κάποιοι χρησιμοποιούν ορισμένοι για να αποδείξουν την… ανωτερότητα της ομάδας τους είναι το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Επειδή λοιπόν ακούστηκαν πολλά για την τρομερή κατοχή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, ας δούμε μερικά παραδείγματα και τα αποτελέσματα στα συγκεκριμένα ματς.

Αναμέτρηση                                      Ποσοστό κατοχής                  Αποτέλεσμα

Βόλος – ΑΕΚ                                      55,09%-44,91%                          1-3

ΑΕΚ – Άρης                                        38,11%-61,89%                          2-1

Απόλλων – ΑΕΚ                                  36,11%-63,88%                          2-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός                            63,95%-36,05%                          2-3

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός                        35,67%-64,33%                          1-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ                     53,15%-46,85%                          1-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός           61,41%-38,59%                          0-0

Άρης – Παναθηναϊκός                       49,75%-50,25%                          1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός         29,21%-70,79%                          1-0

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε η ΑΕΚ είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής και με τον Απόλλωνα και με τον Ολυμπιακό και πήρε μόλις ένα βαθμό. Αντίθετα στα τρία ματς που άφησε τη μπάλα στον αντίπαλο πήρε τρεις νίκες!

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στα σημαντικά του παιχνίδια όποτε είχε την κατοχή δεν πήρε απολύτως τίποτα. Αντίθετα πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ποσοστό κατοχής μόλις 38,59%. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να έχεις τη μπάλα, αλλά να ξέρεις τι να την κάνεις.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά…

Η ΑΕΚ για να μείνει στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τίτλου χρειάζεται τέτοιες νίκες. «Τρίποντα» σε βράδια που δε θα είναι καλή, αλλά με μία δύο ενέργειες θα μπορεί να φεύγει με το μάξιμουμ των βαθμών από το γήπεδο.

Το ίδιο συνέβη σε αρκετά ματς του Ολυμπιακού φέτος, ή του Πάοκ τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα. Μέχρι να έρθει ο Γενάρης όπου θα μπορεί η ΑΕΚ να ενισχυθεί, κάθε άλλη μεταγραφική κουβέντα τώρα δεν έχει καμία σημασία. Απλά την 1η Γενάρη η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει μία χαφάρα για να αλλάξει επίπεδο και τρόπο λειτουργίας.

Υπήρξαν πολλοί που μου έγραψαν στα social γιατί να παίξει έτσι η ΑΕΚ. Και πότε θα δούμε μία ΑΕΚ σαν αυτή που θαύμασε όλη η Ελλάδα. Δυστυχώς για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος. Την καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών, ο Μπάγεβιτς δεν την έχτισε το ’89 αλλά μετά όταν πήρε τα πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός. Μετά την εκτόξευσε.

Δεν μπορείς λοιπόν να έχεις την απαίτηση να βγάλει μία ομάδα με 14 μεταγραφές και αλλαγή προπονητή, την ποδοσφαιρική τριγωνομετρία της υπερομάδας της δεκαετίας του ’90. Δυστυχώς απαιτείται υπομονή και χρόνος.

Ναι όλοι θέλουμε να βλέπουμε τακουνάκια, συνδυασμός και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αλλά χρειάζεται και το υπόλοιπο κομμάτι. Να αποκτήσει η ομάδα νοοτροπία νικητή και να κερδίζει παιχνίδια. Γιατί τι να το κάνω αν η ΑΕΚ έπαιζε την Κυριακή όπως ο Παναθηναϊκός που μας… ζάλισαν και έχανε ή ερχόταν ισοπαλία;

Ότι δηλαδή συνέβη στο Ηράκλειο, στη Ριζούπολη και στο ΟΑΚΑ; Πάλι θα κλαίγαμε τη μοίρα μας, θα κατεβάζαμε καντήλια και θα μηδενίζαμε τα πάντα. Τι θα είχαμε πετύχει; Μία τρύπα στο νερό. Ενώ τώρα, έχεις χρόνο και ηρεμία να προχωρήσεις παρακάτω όντας «ζωντανός» και να βελτιώσεις μέσα από μία νορμάλ διαδικασία την ομάδα.

Καταλαβαίνεις ότι φοβούνται

Ό,τι και να μου λέτε, εγώ βλέπω ότι αυτή η νίκη της ΑΕΚ χάλασε πολλούς. Και άντε τους… άλλους. Αλλά και «δικούς» της ανθρώπους; Στο λιμάνι έκαναν θέματα πέντε ακραία ποστ στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ για τον Γιαννίκη. Την ίδια ώρα, στη Λεωφόρο έγιναν πιο γαύροι από τους γαύρους και κάποιοι έλεγαν ότι πέρασε η μπάλα τη γραμμή. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουν το συνονθύλευμα και θα εύχονταν να μην εύχονταν.

Μόνο μία ομάδα μπορεί να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό φέτος και αυτή είναι η ΑΕΚ. Ας το χωνέψουν όλοι. Και θα το κάνει μέχρι το τέλος. Αν αυτό γίνεται με 1-0 και βγάλσιμο ψυχής αντί για 8-7 ή γκέλες με θεάματα, εγώ το παίρνω με κλειστά μάτια και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γιατί κάποια στιγμή η δουλειά θα βγει στο γήπεδο. Και όπου μας βγάλει.

ΥΓ: Το έγραψα και στο προφίλ μου στο Facebook: Ψάχνατε και εσείς σήμερα αυτά τα «πύρινα» άρθρα που έγραφαν για την ΑΕΚ μετά από κάθε στραπάτσο έτσι δεν είναι; Τις ευθύνες που αναλογούν στον Μελισσανίδη, στον εκάστοτε προπονητή και Τεχνικό Διευθυντή; Έστω κάτι ανάλογο για τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο, για τον Κλαψέσκου και τον Γιοβάνοβιτς…

Τζάμπα ψάχνατε… Δε θα διαβάστε πουθενά για τα ψώνια από το πανέρι του Πάοκ, για τον Ιβάν που δε βάζει λεφτά στο ποδόσφαιρο αλλά βάζει στο… μπάσκετ και δεν έχει πάρει τεχνικό διευθυντή. Ούτε για τον Κλαψέσκου που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και τώρα βάζει άλλους στόχους, ούτε τα «ότι πληρώνεις παίρνεις», ούτε καν για τη νέα… Τούμπα!

Φυσικά ούτε για τον κυρ Γιάννη θα διαβάσετε. Που έχει τεχνικό διευθυντή τον… Κομπότη, για τις τρομερές μεταγραφές εκατ. που έκαναν το καλοκαίρι και γέμισαν παίκτες που «δεν μπορούν τα παλικάρια…», ούτε για τις κολεγιές με τον Βαγγέλη. Ούτε καν για το νέο γήπεδο στο… Βοτανικό!

Το πολύ πολύ να διαβάσετε καμία στημένη δημοσκόπηση που θα παρουσιάζουν τέταρτο τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος είναι με πρώτος με διαφορά έχοντας κόψει 92.771 εισιτήρια, την ώρα που ο δεύτερος Ολυμπιακός έχει κόψει 67.350, ο Πάοκ 45.531 (τα μισά από την ΑΕΚ) και ο Παναθηναϊκός 43.479…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X