Σιμόες: «Φέτος έχουμε το καλύτερο ρόστερ όσα χρόνια είμαι στην ΑΕΚ - Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Γιαννίκη»

Σιμόες: «Φέτος έχουμε το καλύτερο ρόστερ όσα χρόνια είμαι στην ΑΕΚ - Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Γιαννίκη»
Photo Credits: INTIME

Ο Αντρέ Σιμόες μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι νίκες στα ντέρμπι είχαν λείψει στην ΑΕΚ και ο Αντρέ Σιμόες το γνωρίζει πολύ καλά. Άλλωστε ο εκ των αρχηγών της Ένωσης ανήκε στην ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο το 2018, στην οποία η φιλοσοφία του πρωταθλητισμού είχε γιγαντωθεί μέσα από νικηφόρα αποτελέσματα σε ματς τέτοιου χαρακτήρα.

Ο Σιμόες μετά την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού μίλησε στο Gazzetta τονίζοντας πως δεν θα πρέπει κανείς στην ομάδα να κοιτάζει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά ο καθένας να επικεντρώνεται στο παιχνίδι της ΑΕΚ και πως αυτή θα καταφέρνει να πανηγυρίζει νίκες όπου κι αν αγωνίζεται.

O Σιμόες για τη φετινή ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμόες στο gazzetta

«Για να παραμείνουμε στο κυνήγι του Ολυμπιακού θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι και να πηγαίνουμε πάντα έχοντας ένα πλάνο και στοχεύοντας στη νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη διαφορά που υπάρχει από την κορυφή γιατί το πρωτάθλημα έχει δρόμο, υπάρχουν και τα πλέι οφ, θα παίξουμε αρκετές φορές ακόμα με τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό. Το πλάνο μας ήταν να δώσουμε την μπάλα στον Παναθηναϊκό και να είμαστε συμπαγείς.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό

«Δεν κάναμε κακή εμφάνιση. Κακή εμφάνιση θα ήταν αν χάναμε το παιχνίδι. Είχαμε πλάνο και αυτό ήταν να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και κάποιες φορές να δίνουμε την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο. Στα ματς με τον Ολυμπιακό και με τον Απόλλωνα Σμύρνης εμείς ήμασταν εκείνοι που είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συνεπώς κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι έχοντας την κατοχή, έχεις και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δώσαμε την μπάλα στον Παναθηναϊκό γιατί αυτό ήταν το πλάνο μας.

Σκοράραμε τρία γκολ, δύο από τα οποία ήταν βέβαια οφσάιντ και ακυρώθηκαν, γι’ αυτό έχουμε άλλωστε το VAR, αλλά για μερικά εκατοστά δεν μέτρησαν. Ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία που έβγαλε ο Στάνκοβιτς, εμείς είχαμε άλλες δύο καλές στιγμές με τον Λιβάι Γκαρσία και τον Αραούχο και συνοπτικά θεωρώ πως κάναμε καλή εμφάνιση, παίρνοντας τη νίκη σε ένα ντέρμπι, κάτι που δεν καταφέρναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν πιο σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, από το να έχουμε την κατοχή της μπάλας.

Για τη φετινή ΑΕΚ και τον Γιαννίκη

«Φυσικά, τέτοια αποτελέσματα μπορούν να επαναφέρουν τη νοοτροπία του νικητή. Πιθανότατα έχουμε το καλύτερο ρόστερ στα επτά σχεδόν χρόνια που είμαι εδώ. Το νομίζω πραγματικά αυτό και πρέπει να πιστέψουμε μέχρι το τέλος. Αυτή η νίκη μας βοήθησε να διατηρήσουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από τον Ολυμπιακό και να αυξήσουμε την απόστασή μας από τους υπόλοιπους αντιπάλους μας που βρίσκονται πίσω μας, συνεπώς ήταν μια πολύτιμη νίκη.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τον Γιαννίκη. Μαθαίνουμε πολλά πράγματα και έχουμε ένα πλάνο. Χτίζεται ένα πρότζεκτ με τον Γιαννίκη στην ΑΕΚ, στο οποίο εμείς οι παίκτες πιστεύουμε. Πάντα όμως χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι μάγος. Δεν μπορεί να πετύχει τα πάντα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εμείς τον πιστεύουμε, εκείνος έχει εμπιστοσύνη σε εμάς και πορευόμαστε μαζί. Οι νίκες μας δίνουν τη δύναμη και δημιουργούν την καλή ατμόσφαιρα».

Κλείνοντας, καθώς το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, κάναμε και μια κουβέντα για το τι πρόκειται να συμβεί, με τον Σιμόες να στέκεται φυσικά στο ισχυρό δέσιμο που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια με την ομάδα, δείχνοντας ότι προτεραιότητά του θα είναι πάντα η παραμονή στην Ένωση όσο αυτή τον χρειάζεται και όσο ο ίδιος αισθάνεται χρήσιμος γι’ αυτήν.

«Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι. Εγώ είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την ομάδα, είναι κάτι σαν οικογενειακό δέσιμο αυτό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας. Γνωρίζει ο σύλλογος ότι δεν πρόκειται να επιδιώξω να φύγω μακριά από εδώ και ότι θέλω να μείνω εδώ για αρκετά χρόνια ακόμα όσο η ομάδα με θέλει και όσο εγώ αισθάνομαι χρήσιμος. Την ημέρα που θα νιώσω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο την ομάδα, εγώ ο ίδιος θα ζητήσω να φύγω. Συνεπώς είναι κάτι για το οποίο ούτε η ομάδα ούτε εγώ χρειάζεται να ανησυχούμε. Αυτό που πρέπει να μας νοιάζει είναι να νικάμε σε κάθε παιχνίδι», υποστήριξε ο Σιμόες.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X