Η ΑΕΚ «καθάρισε» τον Ολυμπιακό και έκανε τεράστιο βήμα για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Η ΑΕΚ «καθάρισε» τον Ολυμπιακό και έκανε τεράστιο βήμα για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Η πορεία προς τον τίτλο που κατέκτησε η ΑΕΚ το 1971, είχε κάποιους κομβικούς σταθμούς, όπως ήταν και η νίκη επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατά καιρούς, έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στη σημασία των ντέρμπι κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος. Δεν είναι τα ματς που δίνουν τον τίτλο, αλλά είναι αγώνες που δίνουν ψυχολογία και δείχνουν (εντός και εκτός) τη δυναμική μιας ομάδας. Όπως έκανε η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Ολυμπιακό μια μέρα σαν σήμερα του 1970, όταν η ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς και πήρε μία νίκη που ήταν σταθμός για την τελική κατάκτηση της κούπας.

Η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοση της και είναι ενδεικτικό, πως μετά τη λήξη του αγώνα ο Στάνκοβιτς και οι παράγοντες της Ενωσης παραδέχονταν ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή! Απέναντί τους, άλλωστε, υπήρχε ένας Ολυμπιακός που είχε συμπληρώσει έξι αγώνες με μία ισοπαλία και πέντε ήττες και 600 λεπτά χωρίς γκολ. Πάντως, η νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες είχαν μείνει μετά τον αγώνα έξω από το γήπεδο για να αποθεώσουν Στάνκοβιτς και παίκτες!

Ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ανοιξε το σκορ στο 50′ ο αριστερός εξτρέμ Σπύρος Πομώνης, αν και είχε αγωνιστεί με πυρετό και ήταν απροπόνητος για τρεις μέρες! Η οριστική κατάληξη υπήρξε στο 72′ με ένα αυτογκόλ του Σούλη Παππά από προσπάθεια του Μίμη Παπαϊωάννου. Και η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη νίκη, που σε συνδυασμό με την γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, την έφερνε από νωρίς στην κορυφή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X