Ενα και (να σας) καίει από την ΑΕΚάρα!

Ενα και (να σας) καίει από την ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ καθάρισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 με το γκολ του Σιμάνσκι από νωρίς, αν και έβαλε δύσκολα στον εαυτό της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το θέμα είναι να νικάς. Με κάθε τρόπο. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έριξε τέσσερα γκολ όπως θα μπορούσε, μπορεί να έκανε δύσκολη τη ζωή της και να μην έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά τη δουλειά την έκανε και με το παραπάνω.

Νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό, με το γκολ του Νταμιάν Σιμάνσκι από νωρίς και μετά άφησε τον Παναθηναϊκό να χτυπιέται, χωρίς ουσία. Μετά από καιρό, η Ενωση κράτησε το μηδέν στην άμυνα και έδειξε χαρακτήρα.

Βέβαια, η εμφάνιση ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Υπήρξαν πολλές στιγμές που η ΑΕΚ έδειχνε να αφήνει χώρο στον Παναθηναϊκό και είχε τεράστια αδυναμία να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό στη μεσαία γραμμή. Ανούσια κυριαρχία, καθώς ήταν ελάχιστες οι στιγμές που απαιτήθηκε να επέμβει ο Στάνκοβιτς και οι κλασικές ευκαιρίες στο ματς, ήταν από την πλευρά της ΑΕΚ. Σπουδαίο ματς οι Αραούχο, Αμραμπατ, Στάνκοβιτς, καλός και ο Σιμάνσκι.

Φοβερό ξεκίνημα

Ο Γιαννίκης κράτησε τελικά στον πάγκο τον Τσούμπερ στο ξεκίνημα του ματς, δεδομένου πως ο Ελβετός είχε χάσει πολλές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δεν βρισκόταν στο 100%. Εδωσε φανέλα βασικού στον Λιβάι ξανά – ο μόνος 11αδάτος συγκριτικά με το ματς κυπέλλου της Τετάρτης –, τον οποίο μάλιστα ξεκίνησε ξανά αριστερά, όπως και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι υπόλοιπες επιλογές ήταν οι αναμενόμενες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εκπληκτικά. Πήρε από το πρώτο σφύριγμα τα ηνία του ματς και «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό. Με πρεσάρισμα ψηλά, με Λιβάι και Μάνταλο να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες, η Ενωση έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Και κάπως έτσι, ήρθε το γκολ μόλις στο 2’. Η πίεση του Λιβάι απέδωσε καρπούς, συνδυάστηκε με τον Μοχαμάντι και ο Ιρανός σέρβιρε στην περιοχή, όπου ο ΣΙμάνσκι με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και είχε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να γίνει απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος με την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» και φαινόταν τα πάντα να έχουν πάρει το δρόμο τους. Ωστόσο, εκεί κάπου άρχισαν τα προβλήματα ξανά, με το πρόβλημα να εστιάζεται ξανά στη μεσαία γραμμή, όπου υπήρξε απίστευτη καθίζηση.

Καθίζηση

Ηταν ασύλληπτος ο τρόπος που η ΑΕΚ άφηνε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, δείχνοντας τάσεις αυτοχειρίας. Η μεσαία γραμμή είχε «αδειάσει», με τον Σιμάνσκι να γίνεται ο μόνος που έτρεχε και κάλυπτε, ενώ Σιμόες και Μάνταλος ήταν σα να μην υπήρχαν στο γήπεδο. Το ένα λάθος πίσω από το άλλο και η μια επιπολαιότητα μετά την άλλη, έβαζαν τον Παναθηναίκό γύρω και μέσα στην περιοχή του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να οχυρώσει την εστία της.

Ακόμα και έτσι πάντως, οι κλασικές ευκαιρίες του ημιχρόνου ανήκαν στην ΑΕΚ για το υπόλοιπο διάστημα. Ο Αραούχο, αν και πλήρως απομονωμένος, έκανε πάρτι με τα στόπερ του Παναθηναϊκού. Αλλά η ΑΕΚ έμπαζε, με τον Σιμόες να είναι σε κάκιστη μέρα, ενώ είχε κιτρινιστεί από νωρίς, όπως και οι Σιμάνσκι, Βράνιες. Η ΑΕΚ έφτασε με προβάδισμα στο ημίχρονο, αλλά το έκανε αγκομαχώντας και κάνοντας φανερό πως χρειαζόταν κίνηση από τον πάγκο.

Ιδιο σκηνικό

Οσοι περίμεναν να αλλάξει η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, είδαν ξανά ακριβώς τα ίδια. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, έδινε χώρο και χρόνο στον Παναθηναϊκό να σφίγγει τον κλοιό. Συν τοις άλλοις, ο Γιοβάνοβιτς είχε περάσει με το ξεκίνημα του ημιχρόνου τον Παλάσιος στην αριστερή πλευρά, όπου πλέον δημιουργούσε πολλά περισσότερα ρήγματα στον Μισελέν. Η ΑΕΚ χρειάστηκε μεγάλες επεμβάσεις από τον Στάνκοβιτς για να διατηρήσει το προβάδισμα της.

Ο Γιαννίκης άργησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά τις έκανε μαζεμένες με την είσοδο των Σάκχοφ (στη θέση του Σιμάνσκι περιέργως) και Τσούμπερ. Στην πρώτη επαφή του ο Ελβετός κατάφερε να σκοράρει, αλλά η φάση ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Αραούχο που έδωσε την ασίστ στον Τσούμπερ. Αυτό το γκολ θα μπορούσε να ηρεμήσει την ΑΕΚ, αλλά δεν μέτρησε και το σκηνικό επανήλθε στο ίδιο μοτίβο.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά πίεζε, αλλά έριξε μέσα στο γήπεδο ό,τι είχε και δεν είχε. Και Καρλίτος και Χατζηγιοβάννη, παίζοντας πλέον με πέντε παίκτες στην επίθεση. Καμία ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, καμία δυνατότητα να κρατηθεί η μπάλα, αλλά και τεράστια κενά μεταξύ των γραμμών. Αυτό μπήκε να δώσει ο Λε Ταλέκ, με την ΑΕΚ πλέον να παίζει στο τελευταίο 5λεπτο με 4-3-3. Αυτή ήταν η κίνηση ματ, που άργησε, καθώς η ΑΕΚ πλέον έκλεισε τα κενά και είχε ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.


ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (65’ Σάκχοφ), Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Μάνταλος (84’ Λε Ταλέκ), Αμραμπατ, Αραούχο (90’+ Χατζισαφί)

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (72’ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνες (84’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73’ Καρλίτος), Αϊτόρ (61’ Βιτάλ), Μακέντα

Ο Ούγγρος Μπόγκναρ χρέωσε με κάρτες τους Βράνιες (6’), Σιμόες (34’), Σιμάνσκι (45’+) – Μαουρίτσιο (68’).


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X