Νίκη τίτλου της ΑΕΚ στη Λάρισα στην πρεμιέρα του μεγάλου Τόνι (VIDEO)

Νίκη τίτλου της ΑΕΚ στη Λάρισα στην πρεμιέρα του μεγάλου Τόνι (VIDEO)

Το 0-1 στη Λάρισα με το γκολ του Πολωνού Μίροσλαβ Οκόνσκι, ήταν μια νίκη-ορόσημο που έμελλε να αποτελέσει βήμα μιας πολύ μεγάλης πορείας της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μαγικό πρωτάθλημα του 1989, εκείνη η απίστευτη πορεία προς την πρώτη πρωταθληματική κούπα στα επαγγελματικά χρόνια, είχε ορισμένους μεγάλους σταθμούς: το διπλό με τον Οκόνσκι επί του Παναθηναϊκού, οι αποκρούσεις πέναλτι του Οικονομόπουλου, η άγια νύχτα με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου και την απόκρουση του Μανωλά στον «τελικό» με τον Ολυμπιακό και όσα έγιναν μία μέρα σαν σήμερα του 1988. Τότε που η ΑΕΚ έκανε εκκωφαντική νίκη στη Λάρισα (πρωταθλήτρια της περασμένης περιόδου), στην πρεμιέρα του Τόνι Σαβέβσκι με τη φανέλα με το 8.

Εκείνα τα χρόνια, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ήταν τον Δεκέμβρη και όχι τον Ιανουάριο όπως γίνεται σήμερα. Η ΑΕΚ προχώρησε στην πώληση του Δανού Χένρικ Νίλσεν στον Ηρακλή (πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν, αλλά αταίριαστος στο στυλ παιχνιδιού που ήθελε ο Μπάγεβιτς) και ο Ντούσκο στράφηκε στην αγορά της πατρίδας του για να φέρει τον σούπερ Σαβέβσκι. Αριστερός μέσος, με άρτια τεχνική κατάρτιση, ακατάπαυστο τρέξιμο και ηρεμία μέσα στο παιχνίδι. Ο Τόνι ήρθε στην Ελλάδα και έκανε κτήμα του για πάντα τη φανέλα με το 8.

Η πρεμιέρα του έγινε στη Λάρισα. Η παρουσία του Τόνι σημαντική, αλλά εκείνο το παιχνίδι είχε άλλους πρωταγωνιστές: τον Οικονομόπουλο που κατέβασε ρολά και πάλι, τον Μανωλά με συγκλονιστικές επεμβάσεις, τον Γεωργιάδη με σπουδαίο ματς και τον τεράστιο Οκόνσκι. Ο Πολωνός μαέστρος, με μία εντελώς προσωπική ενέργεια πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ μια μοναδική νίκη που σηματοδοτούσε τίτλο εκείνη τη χρονιά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X