Σούπερ και σοβαρή ΑΕΚ, άνετο 4-0 με τα… δρεπάνια της Κηφισιάς!

Σούπερ και σοβαρή ΑΕΚ, άνετο 4-0 με τα… δρεπάνια της Κηφισιάς!
Photo Credits: INTIME

Παίζοντας μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ καθάρισε την πρόκριση από απόψε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου εξασφάλισε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 4-0 της Κηφισιάς στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είχε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και μπόρεσε να πάρει θριαμβευτική νίκη, έστω και εάν πολλές φορές είχε να ρισκάρει από τα δρεπάνια της Κηφισιάς, που σε τελειωμένο ματς χτυπούσαν στο…ψαχνό.

Ο Γιαννίκης είχε αποφασίσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι τώρα. Ετσι, εμφάνισε μια εντελώς διαφορετική 11άδα συγκριτικά με εκείνη που έπαιξε το Σάββατο στα Ιωάννινα. Διατήρησε μεν τη διάταξη του 4-2-3-1, αλλά όσοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, προέρχονταν είτε από ολιγόλεπτες συμμετοχές, είτε από απουσίες λόγω τραυματισμών.

Μοιραία, εμφανίστηκε μια ομάδα ασύνδετη στο παιχνίδι. Προφανέστατα η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, αλλά ήταν φανερό πως δεν υπήρχε συνοχή μεταξύ παικτών που δεν έχουν παίξει ξανά μαζί και είναι εύλογο να μην είχαν καμία λογική αυτοματισμού στο παιχνίδι τους.

Ελλειψη σοβαρότητας

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ είχε φάσεις που θα μπορούσε να προηγηθεί. Εκεί το πρόβλημα αφορούσε κυρίως την επιλογή να προχωρούν με υπερβολικές προσπάθειες, που δύσκολα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε γκολ. Σε φάσεις που θα μπορούσαν απλά να είχαν κλείσει με απλό τρόπο, οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν εξεζητημένες προσπάθειες και έχασαν τις ευκαιρίες.

Το πιο καλό στοιχείο στοιχείο της ΑΕΚ ήταν η παρουσία των ακραίων μπακ. Κυρίως ο Χατζισαφί από αριστερά, αλλά και ο Ρότα από δεξιά, ανέβηκαν πολλές φορές και δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αμυντικά, η Ενωση δεν είχε κανένα θέμα, με τον Τσιντώτα να είναι εκεί όποτε απαιτήθηκε.

Το «καθάρισε»

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ αποφάσισε να γίνει πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της και αυτό έγινε πράξη από νωρίς. Στην εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, ο Ανσαριφάρντ έκανε σεντεφορίσια κίνηση και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κηφισιάς (52’).

Αυτή η κίνηση, άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Η Κηφισιά εύλογα απογοητεύθηκε, οι χώροι έγιναν μεγαλύτεροι και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Πρωταγωνιστής ο Στράτος Σβάρνας, που έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ακολούθησε τη φάση και εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες, για να πλασάρει όμορφα για το 2-0 (57’).

«Δρεπάνι»

Από εκεί και έπειτα, δεν υπήρχαν και πολλά να μένουν αναπάντητα στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τάνκοβιτς, αλλά το ενδιαφέρον των περισσότερων στράφηκε στον τραυματισμό του Λιβάι από το δρεπανηφόρο Παπασάββα, που τον «θέρισε» στη μεσαία γραμμή.

Η ΑΕΚ σκόραρε για τέταρτη φορά, με το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς. Ο Γέβτιτς μοίρασε ακόμα μια ασίστ, την τρίτη του στο παιχνίδι, με τον Χατζισαφί να έχει κάνει ένα από τα γνωστά ανεβάσματα του και να νικά τον Μιχελή με διαγώνιο σουτ.

Στο φινάλε, ο Γιαννίκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες του, ώστε να είναι έτοιμοι, αν δεν προχωρήσει η μεθόδευση που πάει να αναβάλλει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σάκχοφ, Λε Ταλέκ (70’ Σιμάνσκι), Γκαρσία (64’ Αμραμπατ), Γέβτιτς (80’ Μοχαμάντι), Τάνκοβιτς (70’ Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80’ Κοσίδης)

Κηφισιά (Ν. Κούστας, 4-3-3): Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61’ Τζέλης), Πρίτσας (46’ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61’ Κρητικός), Παπασάββας (82’ Παπαγγελής), Τετέι (73’ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης

Ο διαιτητής Βάτσιος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γέβτιτς (24’) – Ντοριβάλ (51’), Παπασάββα (60’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X