ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Η κίνηση του Γιαννίκη, που έδωσε αυτό που δικαιούταν

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Η κίνηση του Γιαννίκη, που έδωσε αυτό που δικαιούταν
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, όλα όσα έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, για το "διπλό" στα Γιάννενα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια πως το πλάνο που είχε εκπονήσει ο Αργύρης Γιαννίκης για το ματς στα Γιάννενα, παραλίγο να πάει στα… σκουπίδια, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Διότι ο τεχνικός της ΑΕΚ ήθελε να κρατήσει κοντά τις γραμμές και χαμηλά την άμυνα, για να μην «φάει» φάσεις στην πλάτη του, αλλά βρέθηκε η ομάδα να κυνηγάει στο σκορ από την πρώτη φάση. Και αναγκαστικά οι παίκτες του βγήκαν ψηλά. Βεβαίως με το γκολ του Άμραμπατ όλο αυτό πήγε να ισορροπήσει, αλλά χρειάστηκε χρόνος για να συμβεί.

Αν κάποιος ξαναδει προσεκτικά το ματς, θα διαπιστώσει πως στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ακολούθησε το πλάνο του προπονητή. Κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, έκτιζε επιθέσεις, έφτανε ορθόδοξα στην αντίπαλη περιοχή. Εξ ου και έκανε φάσεις για να σκοράρει. Και θα μπορούσε να είχε πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στην ανάπαυλα ο Γιαννίκης περισσότερο προσπάθησε να δείξει στους ποδοσφαιριστές του πως θα σταματήσουν να δέχονται φάσεις στην πλάτη της άμυνας.

Σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός της ΑΕΚ αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό και να πάρει ρίσκα βάζοντας τον Καρίμ στο ματς και φέρνοντας τον Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου χαφ. Δεν του βγήκε η κίνηση αυτή, κυρίως διότι ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν βοήθησε καθόλου στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ η ομάδα έδειχνε να χάνει τις ισορροπίες της. Ούτε η αλλαγή του Λιβάι, παρότι θεωρητικά ήταν λογική, έδωσε στην ομάδα όσα θα περίμενε ο προπονητής. Όμως συνέχισε να το ψάχνει ο Γιαννίκης από τον πάγκο, έριξε στο παιχνίδι τον Σάκχοφ. Και ηταν η κίνηση αυτή που ξαναέδωσε στην ΑΕΚ ισορροπία, τις έδωσε σωστή πίεση στον αντίπαλο και ευκαιρίες, αλλά κυρίως τις έδωσε και το νικητήριο γκολ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X