Η ΑΕΚ «εκτέλεσε» διαιτησία και ΠΑΣ Γιάννινα!

Η ΑΕΚ «εκτέλεσε» διαιτησία και ΠΑΣ Γιάννινα!
Photo Credits: INTIME

Η τεράστια ΑΕΚ τους έβαλε στα δίχτυα και με γκολάρα του Σάκχοφ στο φινάλε πήρε τεράστια νίκη με 2-1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή είναι η ΑΕΚ. Η τεράστια ΑΕΚ, με τη φανέλα που ζυγίζει τόνους. Μια ομάδα που όσα εμπόδια και εάν της βάζουν, ξέρει πάντα να μένει ζωντανή. Το έκανε με τη μαγκιά της και κατάφερε να πάρει τη νίκη στα Γιάννινα, εκτελώντας διαιτητή και ΠΑΣ στο τελευταίο λεπτό. Η χρυσή αλλαγή του Γιαννίκη, ο Σάκχοφ που φαινόταν τελειωμένος μέχρι και πριν από λίγες ώρες, ήταν εκείνος που καθάρισε το ματς και έδωσε στην ΑΕΚ τεράστια νίκη.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει όρθια και να πάρει τη νίκη, χάρη στις τεράστιες προσωπικότητες της. Η γκολάρα του Αμραμπατ έφερε νωρίς το ματς στα ίσια, ο Ουκρανός έσωσε την παρτίδα. Μέχρι να γίνει αυτό, το ματς θα μπορούσε να διαλυθεί, με τον Καραντώνη να επιχειρεί να «μαχαιρώσει» την ΑΕΚ, μαζί με τον Εστέβες. Αλλά όσα και εάν έκαναν, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και έμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου, βγάζοντας αντανακλαστικά.

Ξεφτίλα διαιτητική

Μπορούμε να μιλάμε ώρες και να αναλύουμε ένα παιχνίδι. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει ουδείς, είναι να περιμένει πως κάθε φορά θα αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο, θα μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές των αγώνων οι διαιτητές. Μια εβδομάδα έπειτα από την αλλοίωση αποτελέσματος του Πορτογάλου Βερίσιμο (με την υποστήριξη του VARίστα Μαρτίνς), ήρθε ο Καραντώνης για να γράψει τη δική του ιστορία.

Μόλις στα 15 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Καραντώνης ανακάλυψε πέναλτι στο τζαρτζάρισμα του Μήτογλου στον Περέα. Αν και η φάση είναι ξεκάθαρη, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να επιχειρεί φάουλ εκτός περιοχής και όταν μπαίνουν σε αυτήν ο Κολομβιανός είναι εκείνος που τραβά από τη φανέλα και πέφτει στο έδαφος. Ακόμα και εάν ο Καραντώνης παρασύρθηκε στην κανονική ροή του ματς, είναι αδικαιολόγητος που δεν πήγε καν στο VAR και αρκέστηκε σε όσα είπε το πορτογαλικό εργαλείο που λέγεται Εστέβες.

Αμεση απάντηση

Η ΑΕΚ βρέθηκε για ακόμα μια φορά να κυνηγά το σκορ από το ξεκίνημα (έστω και αν το γκολ μπήκε στο 5’, έπειτα από τις διαμαρτυρίες). Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ έδειξε ξανά αντανακλαστικά. Εβγαλε την ποιότητα που έχει δημιουργικά, ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση με το εκπληκτικό γκολ του Αμραμπατ. Ακόμα μια απόδειξη της λανθασμένης επιλογής να μην ξεκινήσει ο Μαροκινός σταρ στο ντέρμπι, όντας απόψε η μοναδική αλλαγή στους αρχικούς 11 του Γιαννίκη.

Επειτα από την άμεση ισοφάριση, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς. Δημιουργικά, έφτιαχνε με άνεση φάσεις και απαιτήθηκαν τεράστιες επεμβάσεις του Λοντίγκιν (ειδικά η διπλή στις διαδοχικές προσπάθειες των Αραούχο και Τσούμπερ) για να μην πάρει προβάδισμα. Το ζήτημα υπήρχε ξανά αμυντικά, όπου η απόφαση ξανά να παίξει με τη γραμμή άμυνας ψηλά στη μεσαία γραμμή, άφηνε τεράστια κενά που χτυπούσαν οι γρήγοροι επιθετικοί του ΠΑΣ.

Η ΑΕΚ αναπτύσσονταν σχεδόν μονόπαντα από αριστερά. Μολονότι ο Τσούμπερ δεν βρισκόταν σε καλή μέρα για ακόμα ένα παιχνίδι, η Ενωση έβρισκε λύσεις με τον Μάνταλο να συγκλίνει πολλές φορές από την αριστερή πλευρά, ενώ πολλές φορές ανέβηκε και ο Μοχαμάντι. Ακόμα και ο Αμραμπατ, μόνο τυπικά έπαιζε δεξιά, καθώς πήγαινε συνεχώς στον άξονα ή ακόμα και στην αριστερή πλευρά για να βρίσκει χώρους και να ξεμαρκάρεται.

Ρίσκο Γιαννίκη

Εστω και με ξεκάθαρη υπεροχή, η ΑΕΚ δεν βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ πήγε σε πιο κλειστό σχηματισμό στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του ματς έπεσε και οδηγήθηκε στη δύναμη και στις σκληρές μονομαχίες. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ και τα έπαιξε όλα για όλα, παίζοντας πλέον με 4-4-2 και έχοντας τον Μάνταλο στο πλευρό του Σιμόες.

Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ είχε κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Λοντίγκιν και η Ενωση δεν έβρισκε φάσεις, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που απέκρουσε πάνω στον Κάργα. Μοιραία, ο τεχνικός της ΑΕΚ προχώρησε και σε δεύτερη κίνηση, αντικαθιστώντας τον αρνητικό Τσούμπερ με τον Λιβάι και ψάχνοντας τρόπο να δώσει φρεσκάδα. Παράλληλα βέβαια, έπρεπε να καλύψει και τα πολλά κενά που εμφανίζονταν πλέον αμυντικά.

Χρυσή αλλαγή

Ο χρόνος περνούσε, με τον ΠΑΣ να έχει κλειστεί στο καβούκι του και η ΑΕΚ να μη βρίσκει λύσεις, παρά το άκρως επιθετικό σχήμα που δοκίμασε ο Γιαννίκης με τον Λιβάι αριστερά και όλη την ομάδα να φορτώνει από εκεί. Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Σάκχοφ για να ισορροπήσει τη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Ρότα για να φρεσκάρει τη δεξιά πλευρά, όπου το μπακ έτσι και αλλιώς έπαιζε σχεδόν μόνος του.

Αυτή η κίνηση έμελλε να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Ο Σάκχοφ μπορεί να έχασε ευκαιρία με την είσοδο του, αλλά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής (και αφού η μπάλα κόντραρε σε παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα), κατέληξε στη γωνία του Λοντίγκιν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να μείνει όρθια και να πάρει τεράστια νίκη, σε ένα ματς που όλα στράβωσαν από την αρχή, εκτελώντας διαιτησία και ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Μπρένερ (69’ Μορέιρα), Σνάιντερ (84’ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46’ Λώλης), Περέα

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν (79’ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (60’ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Αμραμπατ, Μάνταλος (79’ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69’ Γκαρσία), Αραούχο

Ο Καραντώνης έδωσε κίτρινη στους Καραχάλιο (10’), Μπρένερ (51’), Περέα (88’) – Βράνιες (33’), Σιμάνσκι (50’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X