Πρώτη η ΑΕΚ σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Πρώτη η ΑΕΚ σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που έφτασε σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δέκα χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή ομάδας από τη χώρα μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περίοδος των τελευταίων ετών, ακόμα και με την αναταραχή της τρέχουσας χρονιάς, διατηρεί ακόμα τη μεγάλη επιτυχία της ολικής επαναφοράς της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα στα άλλα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου η Ενωση υπήρξε άξια εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως παλιά, όπως πάντα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που ήξερε να παίρνει προκρίσεις, με μεγάλα διπλά στην Ευρώπη. Ηταν η ΑΕΚ, που άνοιξε τον δρόμο και σε αυτόν τον τομέα και έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όλα αυτά δεν συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά σε εποχές που δεν υπήρχε καν φιλοδοξία επιτυχίας από ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μια μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1968, η Ενωση ταξίδευε στην παγωμένη Κοπεγχάγη και επέστρεφε με το διπλό και την πρόκριση. Με γκολ των Σταματιάδη και Παπαϊωάννου, η ΑΕΚ νίκησε τη ΑΒ Κοπεγχάγης και πήρε την πρόκριση, παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με εκείνη την πρόκριση, με εκείνη τη νίκη ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, η ΑΕΚ πήγε στα προημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, δηλαδή του σημερινού Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και εκεί άγγιξε την πρόκριση, καθώς υπήρχε αισιοδοξία. Αξιο λόγου από το ματς στη Δανία, η είσοδος Ελλήνων φοιτητών με σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή της χούντας στην πατρίδα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X