Αφρικανική ομοσπονδία: «Ναι» στο Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Αφρικανική ομοσπονδία: «Ναι» στο Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον καλύτερο σύμμαχο στην ιδέα για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια έχει βρει η FIFA στην αφρικανική ήπειρο. Οι 54 χώρες μέλη της Αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ψήφισαν υπέρ της πρόταση για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, κάτι που αποφασίστηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που έγινε στο Κάιρο.

Ο πρόεδρος της CAF, Πατρίς Μοτσεπέ δήλωσε ότι: «για την ήπειρο μας η βασική διοργάνωση παραμένει το κύπελλο Εθνών Αφρικής και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να μην αλλοιωθεί η δομή του, αλλά ούτε και οι ποδοσφαιριστές να δίνουν περισσότερα παιχνίδια από ότι παλιότερα».

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής αποφασίστηκε και κάτι που στην Ευρώπη συνάντησε την σφοδρή αντίδραση από συλλόγους, ομοσπονδίες και λίγκες κι αυτό είναι η δημιουργία μιας κλειστής Super League, που θα περιλαμβάνει τους κορυφαίους συλλόγους της ηπείρου.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για το format της νέας λίγκας, ωστόσο όλα δείχνουν πως η Αφρική θα γίνει η πρώτη ήπειρος που θα τολμήσει να φτιάξει ένα κλειστό πρωτάθλημα συλλόγων, στην προσπάθεια να φτιάξει μία διοργάνωση που θα συσσωρεύσει σπόνσορες, χρήματα, δημοσιότητα στα ταμεία των συλλόγων.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X