Τέλος στα «πειράματα», η ΑΕΚ θέλει αποτελέσματα

Τέλος στα «πειράματα», η ΑΕΚ θέλει αποτελέσματα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει την έξοδο στα Γιάννινα και τη συνέχεια της ΑΕΚ στη σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύσκολη στροφή. Αλλαξε το πράγμα μέσα σε ελάχιστες μέρες. Πρώτα το πισωγύρισμα με τον Απόλλωνα, έπειτα η ήττα στο ντέρμπι. Με αλλοίωση αποτελέσματος, όσο και εάν επιμένουν να μας βγάλουν ηλίθιους για να ικανοποιήσουν κάθε υστεροφημία τους και να εμφανιστούν μόνιμα αδικημένοι, αλλά αυτό δεν επιστρέφει τους βαθμούς. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -6 από την κορυφή, έχει μπροστά της μια ζόρικη τριάδα αγώνων, αρχής γενομένης από αυτόν στα Γιάννινα.

Το βάρος περνά στην ΑΕΚ. Πως θα διαχειριστεί την πίεση, πως θα αντέξει στους κλυδωνισμούς που φέρνει μια γκέλα, πως θα συνεχίσει τη χρονιά. Είναι γεγονός, πως ο Ολυμπιακός, με ικανότητα και φάρδος, παίρνει τα παιχνίδια του. Στο γκολ, με ζόρι, αλλά νικά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια του ύψους, μια του βάθους, αλλά αντέχει. Το θέμα είναι πως θα αντέξει η ΑΕΚ και πως θα βγει από τα αδιέξοδα, που πολλές φορές η ίδια βάζει στον εαυτό της.

Ομάδα για πρωταθλητισμό

Σας τα έλεγα και πριν από ημέρες. Η ΑΕΚ αποφάσισε φέτος να πάει σε ριζική αλλαγή. Δεν χτίζει για το μέλλον, πήρε παίκτες με εμπειρίες και «ψημένους» στον πρωταθλητισμό. Δεν έχει χρόνο για πειραματισμούς. Δεν μπορεί να τελειώνει ο Νοέμβριος και ακόμα να ψαχνόμαστε. Υπάρχουν εμφανή κενά σε φυσική κατάσταση, σε τακτική συμπεριφορά, σε συνολική αμυντική λειτουργία και ακυρώνουν όλη τη διαδικασία.


Για να μην παίζουμε με τις λέξεις. Η ΑΕΚ δεν είναι από τη φτιαξιά της ομάδα που απλά χτίζει για το μέλλον. Δεν είναι ομάδα που μπορεί να είναι ικανοποιημένη από κάποιες καλές εμφανίσεις, από συμπαθητικό θέαμα ή από κάτι λιγότερο από την κορυφή. Και εάν συμβαίνει αυτό, είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Η ΑΕΚ πρέπει να διεκδικεί τίτλους στα ίσια, να δίνει τις μάχες της επί ίσοις όροις. Αυτό δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο.

Χωρίς εγκλωβισμούς

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ή δεν πρέπει να υπάρχουν εγκλωβισμοί. Οσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο, τόσο πιο πολλές είναι οι προπονήσεις. Μιλούσα πριν από λίγες ημέρες με σπουδαίο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε τοπ πρωτάθλημα και μου μετέφερε πως μετά από κάθε προπόνηση, αισθάνεται τόσο κουρασμένος που δεν μπορεί να φτάσει ως το σπίτι του. Κομμάτια, μέσα από συνδυασμό ασκήσεων για φυσική κατάσταση και τακτική.

Εμείς συζητάμε ακόμα για τα ζητήματα φυσικής κατάστασης. Είναι δεδομένο, πως η παρουσία του Βούλγαρη από εδώ και πέρα θα βελτιώσει την κατάσταση. Αλλά χρειάζεται να υπάρχει και υπερβατική διάθεση απ’ όλους. Να γίνει συναίσθηση των παικτών, πως εδώ δεν κάνουν βόλτα, αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να βελτιωθούν. Να μην αρκούνται στα λίγα, αλλά να ζητούν συνεχώς περισσότερα και να είναι πρώτοι.


Οσα μπορούν να γίνουν

Δεν μπορώ να μη βλέπω από την ΑΕΚ κινήσεις στην σκακιέρα ενός αγώνα που δείχνουν πως αλλάζουν τα πράγματα. Σαφέστατα και υπάρχουν βελτιώσεις από την περίοδο του άνευρου και απογοητευτικού Μιλόγεβιτς. Αλλά δεν θέλω να ακούω για όσα δεν μπορεί να κάνει η ΑΕΚ (δεν μπορεί να παίζει σε υψηλή ένταση για ώρα, δεν μπορεί να πιέζει για ώρα, δεν έχει τους παίκτες για να παίξει επιθετικά), αλλά να δω αυτά που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ.

Για ποιον λόγο πρέπει να επιμένει η ΑΕΚ να παίζει με την άμυνα ψηλά, όταν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις επιστροφές; Για ποιον λόγο δεν δοκιμάζονται διαφορετικοί σχηματισμοί που θα μπορούσαν να κάνουν την ομάδα πιο σφιχτή στα αμυντικά προβλήματα της; Δεν χρειάζεται να ζούμε σε διαφορετική πραγματικότητα. Δεν μπορεί να μην ξεκινούν σε κάθε ματς οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές και εκείνοι που δείχνουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δείτε περισσότερα για τα αποτελέσματα που θέλει η ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X