Κορωνοϊός: Το Λονδίνο δηλώνει ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί (VIDEO)

Κορωνοϊός: Το Λονδίνο δηλώνει ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος είναι το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί (VIDEO)

Σοκάρουν τα νέα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική προκαλεί τεράστια ανησυχία και θεωρείται από τους επιστήμονες το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής καθώς ενδέχεται να καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε, το οποίο ονομάζεται B.1.1.529, έχει πρωτεΐνη ακίδα που διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν που είχε το αρχικό στέλεχος του νέου κορονοϊού στο οποίο στηρίχθηκαν τα εμβόλια.

Το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε επίσης στην Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ και η Βρετανία απαγόρευσε τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και πέντε γειτονικές της χώρες.

«Δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα αυτής της παραλλαγής στη Βρετανία μέχρι στιγμής. Αλλά αυτό το νέο παραλλαγμένο στέλεχος προκαλεί τεράστια διεθνή ανησυχία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ στους βουλευτές.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X