Αίμα κι άμμος, με Πορτογάλο «χωροφύλακα»

Αίμα κι άμμος, με Πορτογάλο «χωροφύλακα»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για το παιχνίδι αύριο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πορτογάλο διαιτητή στο VAR

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν είσαι μέσα σε μια σειρά αγώνων που μπορεί να κρίνουν και τη σεζόν σου στο πρωτάθλημα, η πολλή κουβέντα για τα γενικότερα θέματα της ομάδας δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη πιστεύω. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει πίεση για αποτελέσματα, έτσι ώστε να μη βρεθούμε σύντομα στη θέση που ήμασταν και τις τρεις προηγούμενες σεζόν.

Οπότε προτεραιότητα για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι το πως θα πάρεις αυτά που θέλεις, με βάση αυτά που έχεις. Και δεν αλλάζουν, μέχρι να έχεις το δικαίωμα να δοκιμάσεις αλλαγές, τον Γενάρη. Μόνο το να βγάλει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αυτό που έχεις στη διάθεση σου τώρα. Μονόδρομος.

Το ματς στα Γιάννινα είναι αίμα κι άμμος. Περισσότερο όπως το πάει ο καιρός, που θα προσθέσει και μια έξτρα ιδιαιτερότητα. Πολύ σημαντική όμως, στο συγκεκριμένο γήπεδο. Πιστεύω η επι τόπου εκτίμηση των συνθηκών θα παίξει ρόλο και για τις τελικές επιλογές στην ενδεκάδα, οπότε δε βιάζομαι σε ό,τι έχει να κάνει αυτό.

Παίζει πιο κλειστά φέτος ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ είναι ομάδα που συνεχίζει πάνω στη βάση που άφησε ο Γιαννίκης, αλλά φέτος παίζει πολύ πιο κλειστά. Τώρα μιλάμε για μια ομάδα που έχει κερδίσει στη Τούμπα, στου Χαριλάου και τον Παναθηναϊκό. Ενώ έχασε από τον Ολυμπιακό οριακά και με ένα απίστευτο προσωπικό λάθος του Σάλιακα. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Στην παρούσα φάση είναι από τις πιο δύσκολες εκτός έδρας αποστολές.

Στο μεταξύ και στα Γιάννινα η ΑΕΚ πάει στοχοποιημένη. Αν και βαθμολογικά τον Βόλο με τον ΠΑΣ τους χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί κι αυτό διαμορφώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική, στο Φάληρο θα έχουμε φουλ ελληνική εξάδα διαιτητών, ενώ στα Γιάννινα θα έχουμε ξένο στο VAR. Κάτι σαν χωροφύλακας του Καραντώνη. Εδώ να σημειώσουμε το εξής. Ο Καραντώνης παρά το γεγονός πως στοχοποιήθηκε από τον Άρη λόγω της χαζομάρας του Ρότα, την αμέσως επόμενη αγωνιστική μπήκε στο Βόλος – Άρης. Δε πιστεύω βέβαια πως η πρόθεση του Κλάτενμπεργκ ήταν να κοντράρει τον Άρη. Αντίθετα, ο Άρης κέρδισε και οι διαιτητές σε αυτό το ματς… αυτοσχεδίασαν στον καταμερισμό των ευθυνών για τα επεισόδια μεταξύ παικτών και στελεχών των ομάδων. Με αποτέλεσμα ο Άρης να… τη βγάλει πεντακάθαρη. Φορτωμένος λοιπόν πάντα με το bullying μετά το ΑΕΚ – Άρης, ο Καραντώνης θα είναι μπροστά μας κι αύριο.

Ο… χωροφύλακας, είναι ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες. Ο Εστέβες δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι εργαλείο του Κλάτενμπεργκ, καθώς και πέρσι τον έφερε πολλές φορές και μάλιστα αρκετές από τις οποίες ήταν σαν τώρα. Διπλά μεροκάματα. Μόνο αφελής θα μπορούσε να πιστέψει πως μετά από τόσες φορές που τον έχει φέρει εδώ και πληρώνεται καλά, ο Εστέβες δεν έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Και μόνο αφελής θα μπορούσε να πιστέψει πως είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος θα είναι και στο ματς της ΑΕΚ και στο ματς του Άρη… Για να δούμε.

Τρίτο σερί ματς με Πορτογάλους διαιτητές για την ΑΕΚ

Τελευταία σημείωση για τα διαιτητικά. Για τρίτο σερί ματς της ΑΕΚ όχι απλά ξένοι διαιτητές, αλλά κι από την ίδια χώρα. Πορτογαλία.

Η εβδομάδα κλείνει με πολλή κουβέντα για τον Τσούμπερ και τον Λιβάι. Κοιτάξτε να δείτε. Έχουμε κακό παρελθόν στις εύκολες, παρορμητικές εκτιμήσεις για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών μας. Κακό παρελθόν και μάλιστα πρόσφατο. Η κακή αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ επί τρεις σεζόν περίπου, τους παίκτες που ξεχωρίζουν τους φέρνει στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους. Όλοι περιμένουν πως αυτοί θα δώσουν με μαγικό τρόπο τη λύση. Σε αρκετά ματς αυτό γίνεται, όχι όμως σε όλα. Δε μπορεί να γίνεται σε όλα. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες διαφορές σε επίπεδο ποιότητας από γραμμή σε γραμμή. Και το πως διαμορφώνεται και πως λειτουργεί ένα σωστό ποδοσφαιρικό σύνολο, έχει να κάνει και με την ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά όταν πρέπει να είσαι σε υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό. Η ΑΕΚ ακόμη σε κομβικά σημεία του γηπέδου, διαθέτει λύσεις λιγότερο πληθωρικές από τους άμεσους ανταγωνιστές της κι αυτό δε μπορεί παρά να επηρεάζει όλη της την εικόνα. Και πολλές φορές να θέτει και όρια συγκεκριμένα στο πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν οι πιο ποιοτικοί της παίκτες.

Επιπλέον έτσι κι αλλιώς σε επίπεδο λειτουργίας συνόλου είναι σε εντελώς μεταβατικό στάδιο, με κάποιες εβδομάδες παρουσίας νέου τεχνικού τιμ και μάλιστα τιμ που αντικατέστησε αυτό με το οποίο ξεκίνησε η σεζόν. Πρέπει να κουνήσουμε λίγο το κεφάλι μας και να σταματήσουμε να επικεντρώνουμε τόσο στην ατομική απόδοση των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών αυτή τη στιγμή. Γιατί θα πάθουμε ό,τι και σε άλλες περιπτώσεις… Θα έχουμε παικταράδες και θα τους βρίζουμε.

Αυτοί οι παίκτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σταθερότητα και θα πλησιάζουν πιο συχνά το απόλυτο αυτού που μπορούν να δώσουν, όταν συμβούν δύο πράγματα… Όταν πρώτον η ομάδα πλησιάσει το επίπεδο που θέλει ο προπονητής σε επίπεδο λειτουργίας συνόλου. Και δεύτερον όταν καλυφθούν οι διαφορές που υπάρχουν σε ποιότητα και προσωπικότητα, ανάμεσα σε παίκτες που αποτελούν κομμάτια του βασικού rotation.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X