Κουβέντα για τις… πευκοβελόνες!

Κουβέντα για τις… πευκοβελόνες!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος σε ένα απολαυστικό… blog, για όλους και για όλα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άμα δεν ήταν σοβαρό το θέμα, που για εμάς προφανώς και είναι σοβαρό από τη στιγμή που ο ξένος αρχιδιαιτητής είναι μέρος του συστηματικού πολέμου (επικοινωνιακού, αλλά και ουσιαστικού) που γίνεται στην ΑΕΚ, θα ήταν για πάρα πολλά γέλια, αυτή η ιστορία με τις μεσοβδόμαδες κρίσεις του Κλάτενμπεργκ για τις διαιτησίες του πρωταθλήματος.

Ο οποίος Κλάτενμπεργκ, το καθυστέρησε αυτή την εβδομάδα και μια μέρα παραπάνω, κι ενώ όλοι ξέραμε φυσικά ότι θα πει πως δεν υπήρξε πέναλτι πάνω στον Βράνιες, περιμέναμε να δούμε πώς θα δικαιολογούσε το παρατεταμένο σπρώξιμο του Μασούρα πάνω στον Βόσνιο άσο της ΑΕΚ.

Θα έλεγε π.χ. ότι ήταν… ανεπαίσθητο, όπως έκανε η προπαγάνδα του ΟΣΦΠ; Θα έλεγε – ξέρω ‘γω – ότι δεν έσπρωξε ο Μασούρας με τα χέρια τον Βράνιες, αλλά εκεί που πήγαινε ευθεία, έβαλε… όπισθεν στα καλά καθούμενα ο Βράνιες και ουσιαστικά η δική του μέση έπεσε πάνω στα χέρια του Μασούρα; Θα έλεγε πως κατάλαβε ο Μασούρας ότι θα έπεφτε ο Βράνιες και προσπάθησε από συναδελφική αλληλεγγύη να τον πιάσει για να μην πέσει και χτυπήσει;

Θα έλεγε ότι φύσηξε έρωτας βοριάς μέσα στα φύλλα της καρδιάς και ο Βράνιες είπε «κι όλα τ’ αλλάζω και ζεϊμπέκικο χορεύω»; Κάτι να έβρισκε, ρε αδερφέ, τέλος πάντων, για να δικαιολογήσει το σπρώξιμο!

«Τυχαία ανατροπή…»

Κι όμως. Τίποτα. Κουβέντα για το σπρώξιμο! Κοτζάμ ανάλυση και τελικά «Κουβέντα για τις πευκοβελόνες», που έλεγε και ο Μπέζος στους… Απαράδεκτους για την ποίηση της Βάνας Καρούλου Λέκκα! Ξέχασε λοιπόν το σπρώξιμο με τα χέρια, η μορφάρα ο Μαρκ και είπε ότι είδε και την άλλη παράβαση του Μασούρα, που βρήκε με το πόδι τον Βράνιες και τη δικαιολόγησε απλά ως… «τυχαία ανατροπή»! Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Συγγνώμη, δεν άντεξα!

Δεν μπορείς να σχολιάσεις κάτι πάνω σε αυτό, με σοβαρή προσέγγιση. Δυστυχώς…Το μόνο σοβαρό που πρέπει να γίνει είναι να δει η ΑΕΚ σε επίσημο επίπεδο, τι θα κάνει με αυτή την ιστορία. Δεν είναι εύκολο, το καταλαβαίνω.

Δεν έχει η ΑΕΚ τη νοοτροπία του ΟΣΦΠ για να κάνει ότι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» σε επικοινωνιακό επίπεδο και από εκεί που έκραζαν τον Κλάτενμπεργκ και είχαν επίσημα αποσύρει την εμπιστοσύνη τους προς αυτόν, τώρα ξαφνικά τον έχουν αγαπήσει!

Αλλά κάτι πρέπει να γίνει, γιατί εδώ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, είτε με Έλληνες διαιτητές (βλέπε Φωτιάς, Σκουλάς, Τζοβάρας), είτε με ξένους, να αδικείται κατάφωρα η «Ένωση» και να αλλοιώνονται αποτελέσματα εις βάρος της.

Τα τρία ματς που θα κρίνουν πάρα πολλά

Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι πέρασε και είτε μας αρέσει, είτε όχι, η βαθμολογία δείχνει -6 από την κορυφή. Βλέπετε, ήταν και η ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Το όλο πράγμα έχει χλομιάσει, για να ξέρουμε τι λέμε, αλλά σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου με 36 αγωνιστικές, δεν μπορεί η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, να πει ότι τελείωσε από την 10η αγωνιστική και με διαφορά έξι βαθμών από την κορυφή.

Το ζητούμενο πλέον είναι να μην πούμε «αντίο» στον τίτλο, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, δηλαδή στο τέλος του πρώτου γύρου. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της, το Σάββατο τα Γιάννενα και τον ΠΑΣ, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και μετά τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αντίστοιχα, ο ΟΣΦΠ έχει εντός τον Βόλο, εκτός τον ΟΦΗ και εντός τον Άρη. Κοινώς, έχει και πιο βατό πρόγραμμα, αλλά χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι αποκλείεται να «σκοντάψει», είτε με τον Βόλο, είτε με τον ΟΦΗ. Με τον Άρη και να θες να πιστέψεις κάτι άλλο, έρχεται η πρόσφατη παράδοση των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, που κλονίζει την… πίστη σου.

Θα επηρεάσει και τη μεταγραφική διάθεση

Ως εκ τούτου, το ζητούμενο για την «Ένωση» είναι να μην ξεφύγει κι άλλο η διαφορά. Μακάρι να μειωθεί κιόλας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά στη χειρότερη περίπτωση, πρέπει να παραμείνει στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα. Μετά θα υπάρχουν άλλες δύο αγωνιστικές μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά νομίζω ότι αυτή η τριάδα αγώνων που έχουμε μπροστά μας, θα δείξει και θα αποδείξει πολλά.

Αν η ΑΕΚ κάνει το «3 στα 3», θα έχει αφήσει πίσω της και ψυχολογικά, την τωρινή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα δει και με άλλο… μάτι, συνολικά ως οργανισμός, τη συνέχεια της σεζόν, καθώς και το τι θα πρέπει να κάνει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να εξαρτάται το πώς θα κινηθείς μεταγραφικά στα μέσα της σεζόν από το που βρίσκεσαι βαθμολογικά, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, με άλλη διάθεση και με άλλη ψυχολογία σκέφτεσαι και κινείσαι, όταν είσαι για παράδειγμα στο -4 και με άλλη όταν είσαι (χτυπάω ξύλο) στο -10.

Αν είσαι εκτός του βασικού στόχου, θα σκεφτείς για παράδειγμα για μια κίνηση «μήπως να το αφήσουμε για το καλοκαίρι, καλύτερα…». Κι αν το σκεφτείς, είναι πολύ πιθανό και να το κάνεις. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, συμφωνούμε, δεν συμφωνούμε, αυτό συμβαίνει. Και δεν θα θέλαμε να συμβεί και αυτό το χειμώνα…

Διαμαρτυρηθείτε ρε! Τι περιμένετε;

Θα ήθελα να κλείσω, γράφοντας και σε αυτό το φιλόξενο blog, κάποια επαναλαμβανόμενα και πολύ εκνευριστικά πράγματα που κάνει η ΑΕΚ και που της στοιχίζουν συνεχώς. Τα έγραψα και στην «ΩΡΑ» πριν από δύο μέρες, αλλά θεωρώ ότι αξίζει να τα επαναλάβω και εδώ.

Προφανώς το ντέρμπι κρίθηκε εν πολλοίς στο 34ο λεπτό από το πορτογαλικό «έγκλημα» που μετέτρεψε ένα πολύ πιθανό 2-1 σε 1-2. Αλλά δεν έχει και νόημα να το συζητάμε συνέχεια. Αυτό που έχει ωστόσο νόημα είναι να επισημάνουμε το λάθος της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο λεπτό. Γιατί έχει και η ΑΕΚ την ευθύνη της και μάλιστα είναι μεγάλη. Και είναι μεγάλη γιατί είναι επαναλαμβανόμενη. Το έχω γράψει σε αρκετά παιχνίδια κατά το παρελθόν, δυστυχώς δεν βλέπω να βάζουν μυαλό οι «κιτρινόμαυροι», αλλά θα το γράψω μια ακόμα.

Δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτή η ανοησία των είτε πολύ λάιτ, είτε και πολλές φορές των ανύπαρκτων διαμαρτυριών των παικτών της ΑΕΚ, σε φάσεις που τους αδικεί ο διαιτητής. Δεν μιλάω για φάουλ στο κέντρο ή για ανάποδα αράουτ, αλλά για πέναλτι και αποβολές που κρίνουν παιχνίδια και που αλλοιώνουν αποτελέσματα. Ειδικά πλέον στην εποχή του VAR, όπου μετράει πάρα πολύ, είναι επιτακτική ανάγκη να πιεστεί ένας διαιτητής να πάει τουλάχιστον να δει μια φάση, που δεν την έχει δει πάνω στο ματς.

Σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, θα τον είχαν πάει… σηκωτό στο VAR

Βλέπουν οι παίκτες της ΑΕΚ, τον συμπαίκτη τους, τον Βράνιες να ζητάει πέναλτι και δεν κάνουν ούτε το προφανές, να σταματήσουν με ένα φάουλ το παιχνίδι και να πέσουν όλοι μαζί πάνω στον διαιτητή, κι ας φάνε και δύο κίτρινες κάρτες. Έχω βαρεθεί να βλέπω σε φάσεις που αδικείται η ομάδα, τον Μάνταλο που είναι και αρχηγός και έχει και παραπάνω ευθύνη σε αυτό, να σηκώνει ελαφρώς τα χέρια του και να μουρμουράει με έναν τρόπο που δεν θα έπειθε ούτε… εμένα, να του δώσω πέναλτι.

Θυμηθείτε το πρόσφατο ματς με τον Άρη, που του έγινε πέναλτι στο πρώτο λεπτό, όπου δεν διαμαρτυρήθηκε καν, με αποτέλεσμα να κάνει όλη την ομάδα, αλλά και όλο το γήπεδο να μην καταλάβουμε ότι υπήρχε πεντακάθαρο πέναλτι. Μετά το ματς, το πήραμε χαμπάρι οι περισσότεροι, όταν είδαμε ξανά τις φάσεις!

Βάλτε τους παίκτες του ΟΣΦΠ ή του ΠΑΟΚ σε αντίστοιχη φάση με αυτή του σπρωξίματος του Μασούρα στον Βράνιες. Σηκωτό θα τον είχαν πάει τον διαιτητή να δει τη φάση στο VAR! Θυμηθείτε την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και μάλιστα μέσα στη Λεωφόρο, πως ξεσηκώθηκε όλος ο πάγκος και μπήκε μέσα στο γήπεδο. Και ανάγκασαν με τον τσαμπουκά τον διαιτητή να πάει να δει τη φάση, που ήταν και πολύ δύσκολη φάση και τελικά να δώσει το πέναλτι.

Που ‘σαι ρε Λαμπρόπουλε!

Η ΑΕΚ με τσαμπουκά, έχει να δικαιωθεί για διαμαρτυρία της, από το ματς της Τούμπας στην πρωταθληματική χρονιά, με το γκολ-οφσάιντ του Βαρέλα. Που ‘σαι ρε Λαμπρόπουλε, παλικάρι! Είναι πραγματικά πολύ εκνευριστική αυτή η αντιμετώπιση. Και στοιχίζει στην ομάδα.

Από τη μια αυτό, από την άλλη τα «δώρα», που και αυτά απόρροια μιας φοβικής νοοτροπίας και μιας λάιτ αντιμετώπισης είναι. Έχει η ΑΕΚ σέντρα και πρέπει να γυρίζει πάντα την μπάλα προς τα πίσω, να κάνει πασούλες, να τη γυρνάει πολλές φορές και στον τερματοφύλακα, να «χτίσει» και καλά επίθεση από πίσω.

Περάστε ρε, με τη μία, την μπάλα μπροστά, κι ας καταλήξει και αράουτ αλλά στην αντίπαλη περιοχή ώστε να πιέσετε εσείς τους άλλους και όχι εκείνοι εσάς. Τι νομίζετε ότι ήταν το πρώτο γκολ του ΟΣΦΠ πριν καν το πρώτο λεπτό; Απόρροια αυτής της φοβικής νοοτροπίας και της ελαφριάς αντιμετώπισης ήταν. Και μάρτυράς μου ο Θεός, αλλά όταν δώσαμε το κόρνερ στα 30 δευτερόλεπτα, χτυπιόμουν και σκέφτηκα… «να δεις ότι θα το φάμε». Κι όταν το φάγαμε, έβριζα ασταμάτητα για 15 λεπτά, αδυνατώντας να χωνέψω το μέγεθος της μ… που μας δέρνει.

Φοβική νοοτροπία…

Φοβική νοοτροπία στη σέντρα, φοβική νοοτροπία στο να διαμαρτυρηθούμε έντονα σε μια αμφισβητούμενη φάση, αλλά πολλές φορές και σε ξεκάθαρη φάση όπου αδικείται η ομάδα! Φοβική νοοτροπία όταν προηγούμαστε στα τελευταία λεπτά, να κάνουμε καθυστέρηση και να «φάμε» την μπάλα, μην τυχόν και μας παρεξηγήσουν και πουν ότι κάναμε καθυστερήσεις και δεν είμαστε μεγάλη ομάδα!

Φοβική νοοτροπία, στο να σουτάρουμε εκτός περιοχής (τα έγραφα πριν από δύο εβδομάδες). Φοβική νοοτροπία στο να εκτελέσουμε τα κόρνερ κανονικά και όχι σώνει και καλά με κοντινή πάσα. Πείτε μου αν κάνω λάθος ή αν είμαι υπερβολικός ή αν τα βλέπω μόνο εγώ αυτά τα πράγματα. Νισάφι πια να μην κάνουμε ούτε τα αυτονόητα, να «αυτοκτονούμε» με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X