Ντιέγκο Μαραντόνα: Ενας χρόνος χωρίς τον «Θεό της μπάλας» (VIDEO)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ενας χρόνος χωρίς τον «Θεό της μπάλας» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

O Nτιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» πριν από έναν χρόνο, στις 25 Νοεμβρίου 2021

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα… Ενα όνομα, μια ιστορία!

Ο «Θεός της μπάλας» δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, «έφυγε» ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 25 Νοεμβρίου 2021, και σκόρπισε στη θλίψη σε μια ολόκληρη χώρα που τον λάτρευε, αλλά και σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Μαραντόνα ήταν αντισυμβατικός. Ανένταχτος. Δεν έμπαινε σε καλούπια. Ούτε μπήκε ποτέ στα 60 χρόνια της ζωής του. Η στάση ζωής του, βέβαια, του κόστισε πολλές φορές. Πλήρωσε ακριβά τις καταχρήσεις τόσο σε ό,τι αφορά την υγεία του όσο και το σύνολο της καριέρας του που θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σπουδαία, όσο κι αν αυτό ακούγεται ουτοπικό γιατί αλήθεια, τι παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει μόνος του κανείς σε ένα ομαδικό σπορ;

Όπως φαίνεται, όμως, όλα τα παραπάνω του στοίχησαν και τη ζωή του. Ο Μαραντόνα εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους και πολλά από τα άτομα που βρίσκονταν κοντά του το έκαναν μόνο για τα χρήματα. Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μετά τον θάνατο του! Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν κι οι «πιστοί» του βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τον «Ντιεγκίτο».

«Δεν πέθανε, τον σκότωσαν»

Το κεντρικό σύνθημα της προγραμματισμένης συγκέντρωσης ήταν το «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν. Δικαιοσύνη για τον Ντιέγκο, κατηγορίες και τιμωρία για τους ενόχους». Η πρώην σύντροφος του Μαραντόνα, Βερόνικα Ογιέδα, τόνισε από την πλευρά της ότι: «Ήρθαμε για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Ελπίζουμε ότι θα την έχουμε». Στην πορεία, όπου ηγήθηκε η πρώην σύζυγος του «Θεού της μπάλας», Κλαούντια Βιγιαφάνιε, βρέθηκε κι ο νεότερος γιος του, Ντιέγκο Φερνάντο, μαζί με τη μητέρα του. Όπως φυσικά κι οι δύο κόρες του, η Ντάλμα κι η Τζιανίνα.

Ο Τύπος της Αργεντινής (βλ. Clarin, La Nacion, Infobae κ.α.) δημοσίευσε κομμάτια της ιατρικής έκθεσης, η οποία καταδεικνύει ως υπεύθυνους τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση είναι 70 σελίδων και την επιμελήθηκε μια πολυμελής ιατρική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε την έρευνα στις 8 Μαρτίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του δικαστή, Ορλάντο Ντίας και κατέληξε σε 13 συμπεράσματα.

«Ελλιπής, ανεπαρκής και ακατάλληλη φροντίδα»

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, η φροντίδα που έλαβε ο Μαραντόνα ήταν «ελλιπής, ανεπαρκής και ακατάλληλη» κι υπογραμμίζεται ότι αν ήταν στοιχειώδης τότε θα είχε σαφώς περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. «Παρ’ όλο που θα ήταν ψευδές να δηλώσουμε ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν θα είχε πεθάνει, αν είχε λάβει επαρκή φροντίδα κατά τη νοσηλεία του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που καταγράφηκε τις μέρες πριν τον θάνατό του, αν είχε διακομιστεί σε ένα ιατρικό κέντρο πολλαπλών λειτουργιών με τις κατάλληλες ιατρικές πρακτικές, συμφωνούμε ότι θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει» τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ανάμεσα στα συμπεράσματα, γίνεται λόγος και για: «εντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο χώρο διαμονής».

Ουσιαστικά αυτό που προέκυψε είναι ότι οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα του, είχαν αφήσει τον Μαραντόνα στην… τύχη του, κάτι που οδήγησε στον αργό και βασανιστικό θάνατό του, καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

Ανθρωποκτονία από πρόθεση

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο (σ.σ. προάστιο του Μπουένος Αϊρες), ο θάνατος του Αργεντινού δεν οφείλεται σε επαγγελματικό παράπτωμα ή αμέλεια, αλλά να εκτιμά πως οι ιατροί και οι φροντιστές του εκλιπόντος, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το θάνατό του. Ως εκ τούτου μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία επιφέρει ποινές από 8 έως 25 χρόνια στη φυλακή.

Κατηγορούμενοι είναι συνολικά εφτά άτομα… Αρχικά ο προσωπικός γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε κι η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, οι οποίοι φυσικά αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ υπεύθυνοι για τη φροντίδα του θρύλου της Αργεντινής, ήταν επίσης οι Κάρλος Ντίας (φυσιοθεραπευτής), Νάνσι Φορλίνι (γιατρός), Μαριάνο Περόνι (νοσοκόμος), Ρικάρντο Αλμιρόν (νοσοκόμος) και Νταϊάνα Μαντρίντ (νοσοκομά).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X