Η ΑΕΚ δεν παιζόταν, ο Ντέμης τα είχε... 100 τα γκολ (VIDEO)

Η ΑΕΚ δεν παιζόταν, ο Ντέμης τα είχε... 100 τα γκολ (VIDEO)

Πέντε χρόνια και κάτι χρειάστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό γκολ με την ΑΕΚ, σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στο 3-0 επί του Ακράτητου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με μεγάλους επιθετικούς. Παίκτες που έγραψαν ιστορία και είχαν τρόπο να πετυχαίνουν γκολ με κάθε τρόπο, προσφέροντας χαρά στους Ενωσίτες. Αναμφίβολα, ανάμεσα τους ξεχωρίζει η παρουσία του Ντέμη Νικολαϊδη.

Ενας στράϊκερ τεράστιων ικανοτήτων, που κατάφερε να κερδίσει θέση στο πάνθεον της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας όντας ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ. Και μία μέρα σαν σήμερα του 2001, ο Νικολαϊδης έσπαγε την…100άρα με τη φανέλα της Ενωσης.

Ηταν το ματς με τον Ακράτητο, σε μια σεζόν όπου με τον Σάντος στον πάγκο η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά. Ο Νικολαϊδης σκόραρε τα δύο πρώτα τέρματα – το πρώτο, ποίημα με μονοκόμματο βολέ μέσα από την περιοχή, το δεύτερο με πέναλτι – και έγινε έτσι ο τέταρτος παίκτης που ξεπέρασε το φράγμα των 100 γκολ με τη φανέλα της Ενωσης.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 που έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ είχαν μεσολαβήσει, πέντε χρόνια, δύο μήνες και 17 μέρες.

Ο Νικολαϊδης σκόραρε συνολικά 127 φορές στο πρωτάθλημα με τα «κιτρινόμαυρα». Πρώτος και κορυφαίος είναι ο Μίμης Παπαϊωάννου με 233 γκολ, όσα πέτυχε δηλαδή στη μεγάλη κατηγορία. Δεύτερος ο Θωμάς Μαύρος με 175 τέρματα, ενώ τρίτος είναι ο Κώστας Νικολαϊδης με 141 γκολ. Ο Ντέμης μπήκε στην ελίτ των μεγάλων «κιτρινόμαυρων» σκόρερ και εκεί θα μείνει για πολλά ακόμα χρόνια.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X