Παίρνει 500 και κόβει βόλτες στο... Αμέρικα

Super League: Οι παρατηρήσεις του Κλάτενμπεργκ από την 3η αγωνιστική
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Κλάτενμπεργκ που μετά το γεύμα εργασίας με τη Ντέπυ, είχε δουλειές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παίρνει μια… 500άρα για να βελτιώνει την ελληνική διαιτησία (λέμε τώρα), για να κάνει σωστούς ορισμούς (εδώ γελάνε και οι πέτρες) και για να μας αναλύει τις φάσεις με αυτό το υπέροχο στιλ του, όπου μπορεί να σε τρελάνει.

Την ανάλυση των φάσεων λοιπόν την έκανε τις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές σύμφωνα με το επίσημο site της ΕΠΟ, όπου φαίνεται η ημέρα και η ώρα όπου ανεβαίνει το βίντεο κάθε Τετάρτη. Άλλοτε πολύ νωρίς, άλλοτε το μεσημέρι.

Περίμενα λοιπόν και εγώ σήμερα όλη μέρα τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να μας αναλύσει με τον τόσο επιστημονικό του τρόπο τη φάση που στιγμάτισε το ντέρμπι. Είμαι σίγουρος για το τι θα πει, έχω προσωπική άποψη και έχει καταγραφεί και από το προηγούμενο blog στο enwsi.gr και μέσα από τα social media, αλλά πάντα έχει ενδιαφέρον η γνώμη του… ειδικού. Όχι ότι θα αλλάξει η άποψή μου. Ματάκια έχω, βλέπω και κρίνω.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site της ΕΠΟ, ο Κλάτενμπεργκ τις προηγούμενες πέντε αναλύσεις του τις έκανε κάθε Τετάρτη στις εξής ώρες:

5η αγωνιστική: 02:43

6η αγωνιστική: 09:35

7η αγωνιστική: 09:05

8η αγωνιστική: 08:35

9η αγωνιστική: 01:16

10η αγωνιστική: αγνοείται…

Έκανα μερικά τηλέφωνα, μίλησα με ρεπόρτερ τόσο της ΕΠΟ, όσο και με αυτούς που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της διαιτησίας και έμαθα ότι η ΕΠΟ ενημέρωσε τους ρεπόρτερ το μεσημέρι, ότι το βίντεο θα κυκλοφορήσει αύριο. Δεν τους είπαν όμως το γιατί…

Αρχικά για να μην είμαι άδικος ρώτησα αν συνέβη κάτι στον Μάρκο. Άνθρωποι είμαστε, σε όλους μπορεί να συμβεί κάτι. Τελικά δεν του έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Ήταν στην Αμερική και από ότι έμαθα το ταξίδι του δεν ήταν επαγγελματικό. Ήταν περισσότερο αναψυχής!

Γιατί να κάτσει να σκάσει ο άνθρωπος; 500 χιλιάρικα παίρνει και μας θεωρεί ιθαγενείς. Σου λέει σιγά να μην ασχοληθώ μαζί τους. Έτσι και αλλιώς ότι θέλω, ή ότι με συμφέρει τους λέω και δεν τους δίνω σημασία. Εδώ έφερε διαιτητή Elite για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και έναν τυχάρπαστο για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός που ήταν ντέρμπι κορυφής! Και έβαλε και VARίστα έναν τύπο που είχε και χρωστούμενα στους Πειραιώτες και έχει τιμωρηθεί από την Πορτογαλική ομοσπονδία.

Τον πέρασαν μάλιστα τον Τιάγκο Μάρτινς πριονοκορδέλα οι ερυθρόδερμοι και ο τύπος που έστελνε για αστεία μπουρδουκλώματα ποδιών τους διαιτητές στο VAR προχθές το ξέχασε. Ήταν… φυσιολογική επαφή.

Θα περιμένουμε σήμερα λοιπόν -πρώτα ο Θεός- την ανάλυση του Άγγλου για να δούμε πως θα δικαιολογήσει την απόφαση των Πορτογάλων που έφερε. Και θα δούμε και τους ορισμούς που θα κάνει για το παιχνίδι στα Γιάννινα. Θα έχει πολύ ζουμί αυτή η ιστορία.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έδωσε απάντηση

Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε την Κυριακή ρεκόρ προσέλευσης θεατών στη φετινή Super League. Τα σχεδόν 29.000 εισιτήρια που κόπηκαν (28.883 εισιτήρια για την ακρίβεια) επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος του Δικεφάλου έχει γυρίσει και πάλι κοντά στην ομάδα γιατί κάτι καλό βλέπει ότι γίνεται.

Το σημαντικότερο από όλα όμως, ήταν το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα. Το έχω ξαναγράψει. Ο ΑΕΚτζής ξέρει να εκτιμά την προσπάθεια. Όλοι φυσικά θέλουμε να κερδίζουμε, όλοι γουστάρουμε τη νίκη, ειδικά επί του Ολυμπιακού την οποία αγνοούμε εδώ και χρόνια, αλλά θέλουμε να βλέπουμε τους παίκτες που φοράνε αυτή τη φανέλα να προσπαθούν. Να τα δίνουν όλα.

Την Κυριακή Τσούμπερ και Γκαρσία δεν τα πήγαν καλά. Δεν ήταν όμως αδιάφοροι, δεν κορόιδεψαν. Και η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προσπάθησε. Όλοι τους. Το πάλεψαν. Δεν έδειξαν σημάδια αποσύνθεσης -παρά μόνο στο 5λεπτο μετά το 1-3, όπου από ένα τραγικό λάθος προκάλεσε τον αποσυντονισμό όλων γιατί ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα.

Δεν εγκατέλειψαν όμως και αυτό δείχνει ξεκάθαρα αλλαγή νοοτροπίας. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Θέλει και ποιοτική ενίσχυση τον Γενάρη. Αλλά μέχρι να έρθουν οι μεταγραφές, θα πρέπει να πορευτούμε με αυτούς που έχουμε τώρα και να δείξουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα, αρχής γενομένης από το ματς στα Γιάννινα. Το -6 δεν είναι απαγορευτικό, αλλά απαγορεύεται να γίνει -9. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Δύο κουβέντες για την ΑΕΚ Β’

Πάμε και στην ΑΕΚ Β’. Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιόλογη. Πιο πολύ γουστάρω που στα τρία από τα τέσσερα ματς δεν έχουμε δεχθεί γκολ, από τις τρεις νίκες και την ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

Μιλάμε για μία ομάδα που δεν έχει στόχο να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά να βελτιώσει, να εξελίξει ποδοσφαιριστές που στο μέλλον μπορεί να -και θα- στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Μιλάμε για μία ομάδα που δεν έχει παρά τρεις μήνες ζωής και δεν ψάχνει αστείες δικαιολογίες.

Βλέπεις για παράδειγμα τον Γκαρσία να λέει ότι του έφταιγε η ατμόσφαιρα στην Καλλιθέα για την ήττα από τον Ολυμπιακό, να φέρνει Χ με τον Πανσερραϊκό και να του φταίει το προηγούμενο ματς, να μην κερδίζει τον Ηρακλή και να του φταίει ότι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή και μετά την ήττα από τη Βέροια η διαιτησία.

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να δω τα ίδια στην ΑΕΚ και είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα δω. Γιατί Ατματσίδης, Οφρυδόπουλος, Παυλής, Χιώτης και όλο το επιτελείο, έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Είναι στο σωστό δρόμο και αυτόν πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν…

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X