Η τεράστια ΑΕΚ ισοπέδωσε στο διάβα της και τον Ερυθρό Αστέρα (VIDEO)

Η τεράστια ΑΕΚ ισοπέδωσε στο διάβα της και τον Ερυθρό Αστέρα (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, η ΑΕΚ έκανε ένα από τα μεγάλα βήματα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, νικώντας με 2-0 τον Ερυθρό Αστέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη μεγάλη πορεία της ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77 είχε πολλούς σημαντικούς σταθμούς. Για πολλούς, κομβικά είναι τα ματς με τους δύο αγγλικούς συλλόγους, την Ντέρμπι Κάουντι και την ΚΠΡ. Ανάμεσα τους όμως, η ΑΕΚ έκαμψε και την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου. Με το πρώτο ματς που έβαλε βάσεις πρόκρισης η Ενωση να γίνεται μια μέρα σαν σήμερα του 1976.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τους Γιουγκοσλάβους στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ενωση ήταν καταιγιστική. Μόλις στο 18ο λεπτό, ο Τάκης Νικολούδης έφερε όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μίμης Παπαϊωάννου με εντυπωσιακό επιτόπιο άλμα κατάφερε να τη στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα.

Πριν συνέλθουν οι «Γιούγκοι», η ΑΕΚ σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Ραβούσης πέταξε τη μπάλα στην επίθεση, η άμυνα του Αστέρα δεν απομάκρυνε καλά και ο Θωμάς Μαύρος επιβεβαίωσε τη κλάση του με εναέριο βολ πλανέ με το δεξί πόδι που έστειλε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Στο διάστημα που απέμεινε η ΑΕΚ διατήρησε το ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς του Βελιγραδίου.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ΕNWSI TV

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X