Συνεχίστε τους «γκαιμπελισμούς», η αλήθεια δεν αλλάζει: Ηταν πέναλτι!

Συνεχίστε τους «γκαιμπελισμούς», η αλήθεια δεν αλλάζει: Ηταν πέναλτι!
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για το ξεκάθαρο πέναλτι που έγινε στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • Παίζει ένα παραμυθάκι μέσα σε όλα τα άλλα, από την πιο… ξυπνητζίδικη ας την πω πλευρά της προπαγάνδας του Οσφπ. Το χω βρω αρκετές φορές μπροστά μου από χθες και κυρίως από φαινομενικά «αθώες» πηγές. Μα είναι δυνατό τώρα να κάνετε φασαρία για μια τέτοια φάση σαν του Μασούρα με τον Βράνιες; Μα τι θεωρείτε πως είναι οι ΑΕΚτζήδες; «Πρόβατα» όπως άλλων ομάδων, να τους κάνετε την νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα και να μη το καταλαβαίνουν. Βλέπουν και στημένους δήθεν ΑΕΚτζήδες που μπαίνουν σε άρθρα και σχολιάζουν από κάτω με αναπαραγωγή της συγκεκριμένης παπαρολογίας και παίρνουν θάρρος.

  • Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, κι αυτό που κάνουν πως αγνοούν ή …τους διαφεύγει, είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, η μεγάλη μάζα των ΑΕΚτζήδων όπως αποδεικνύεται, θα ήταν που θα μας έπαιρνε με τις λεμονόκουπες αν δείχναμε αυτό που θέλουν να μας πλασάρουν ως ανωτερότητα και δε λέγαμε την αλήθεια για τη συγκεκριμένη φάση.

  • Αυτό που θέλουν να κάνουν πως δε συμβαίνει, είναι πως η αγανάκτηση και για τη φάση την ίδια και για την διαχείριση της από τους διαιτητές του συγκεκριμένου ματς, κυρίως προέρχεται από τον απλό κόσμο της ΑΕΚ. Αυτοί άρχισαν να κραυγάζουν στο γήπεδο, μόλις είδαν τη φάση στα κινητά τους. Μια φάση για την οποία αν είχε γίνει αντίθετα κι αν τελικά το ματς το είχε πάρει η ΑΕΚ, θα είχαν προσπαθήσει να μας κάνουν να βλαστημήσουμε την ώρα και τη στιγμή που κερδίσαμε. Αλλά δε βάζω αυτούς ως μέτρο σύγκρισης. Δεν είμαι όμως και πρόβατο. Για να πω τη λέξη που αρέσει σε κάποιους.

  • Δεν είμαι πρόβατο να βλέπω αμυνόμενο να παίζει με τα δύο χέρια στην πλάτη του επιτιθέμενου, προηγουμένως να έχει επαφή και χαμηλά και να λέω, δε πειράζει, αυτά γίνονται, προχωράμε. Δε γίνονται και δε προχωράμε. Δεν είμαι πρόβατο να μου λέει ο άλλος πως έκανε πέναλτι ο Βιγιαφάνες στον Μιχαηλίδη, αλλά όχι ο Μασούρας στον Βράνιες. Δεν είμαι πρόβατο να δέχομαι πως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, έπεσε άγαρμπα στον Βαλμπουενά και είναι πέναλτι, αλλά ο Μασούρας με δυο χέρια στην πλάτη του Βράνιες δεν έχει κάνει τίποτα και πρέπει να βάλω… το δυναμόμετρο του Βαρούχα για να δω αν υπήρχε παράβαση.

  • Από πότε παίζεται άμυνα με τα δύο χέρια στην πλάτη του επιτιθέμενου μέσα στην περιοχή; Αυτό ας απαντήσουν και οι τηλε-κριτικοί κι ας αφήσουν τα περί έντασης της επαφής. Πως μετριέται αυτό; Πως μετριέται αν ένα σπρώξιμο, γιατί για σπρώξιμο μιλάμε, είναι χαμηλής ή υψηλής έντασης; Απαγορεύεται να παίξεις τέτοιου είδους άμυνα, ειδικά στην μεγάλη περιοχή. Τελεία. Οποιοσδήποτε επιχειρεί να πει κάτι διαφορετικό, ενδεχομένως θα βρει δέκα τρόπους να το… περιτυλίξει, αλλά όλοι θα είναι παραπλανητικοί και το μόνο που θα επιδιώκει θα είναι η παραχάραξη μιας αλήθειας που δεν αμφισβητείται. Αυτό δηλαδή που κάνει σταθερά ο Κλάτενμπεργκ, εδώ κι εβδομάδες.

  • Κι αν δίνεται και δεν δίνεται, όπως λένε άλλοι, τότε γιατί να κυριαρχήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση το δίνεται αντί για το δεν δίνεται; Γιατί να μη κληθεί ο διαιτητής να το δει;

  • Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που καλόπιστα θέλω να πιστεύω οι περισσότεροι, λένε «τι σημασία έχει λοιπόν η ΕΠΟ, όταν μας κυνηγάνε έτσι;». Η απάντηση είναι προφανέστατη, τουλάχιστον για όσους έχουν λίγη αντίληψη της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

  • Η απάντηση είναι λοιπόν πως αν σήμερα η ΕΠΟ ήταν η ΕΠΟ, του Γκιρτζίκη, του Σαρρή, του Παυσανία και του Υφαντή, όπως τη θέλει ξανά ο Οσφπ, τότε δεν θα συζητούσαμε καν για όλα αυτά και όλα θα ήταν το 1150-0%. Αν αυτό δε μπορεί να το καταλάβει κάποιος και χρειάζεται να το κάνω κι ανάλυση, τότε χάνουμε το χρόνο μας που ασχολούμαστε γενικώς.

  • Το τελευταίο ανάχωμα, ειδικά από το καλοκαίρι του 2019 που η Πολιτεία υιοθέτησε ξανά (κι ακόμη περισσότερο…) τον ρόλο που είχε όλα τα χρόνια της κυριαρχίας της «Ε.Ο», είναι το να μην μπορεί ο Οσφπ να ελέγχει απόλυτα όλα τα θεσμικά κέντρα εξουσίας στο ποδόσφαιρο. Το τελευταίο ανάχωμα, για να συνεχίσουμε όπως συμβαίνει από το 2017-18 τουλάχιστον, να βλέπουμε να παίρνει το πρωτάθλημα ο καλύτερος ποδοσφαιρικά.

  • Το τελευταίο ανάχωμα για να ξέρεις πως με όλες τις παθογένειες, όλα τα λάθη, τουλάχιστον μπορούμε να ξέρουμε πως αν έχουμε ομάδα στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.

  • Ο Σταύρος Κοντονής χθες στην τηλεόραση είπε – άλλη – μια μεγάλη αλήθεια. «Ο Οσφπ παίρνει δυο σεζόν το πρωτάθλημα. Τι άλλο θέλει από το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης;». Αυτό σκεφτείτε και σκεφτείτε γιατί τόση λύσσα παρότι έχουν κυριαρχήσει αγωνιστικά την τελευταία διετία, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στην ΕΠΟ και στη Λίγκα και παντού. Αν το σκεφθείτε όλο αυτό και εξακολουθείτε να αναρωτιέστε αν είχε κι έχει σημασία ο αγώνας της ΑΕΚ, για να μην επιστρέψουμε στην προ του 2016 κατάσταση στην ομοσπονδία, δε μπορώ να πω ή να κάνω κάτι άλλο.

  • Είναι άλλο να αντιμετωπίζεις συγκυριακά καταστάσεις, όπως συμβαίνει τώρα με την ΑΕΚ, άλλο να ξέρεις από την αρχή πως τα πάντα έχουν τελειώσει πριν αρχίσουν και να ζεις συνέχεια με την αγωνία του πως και με ποιο τρόπο θα πάνε να σε διαλύσουν.

  • Κι ελάτε να τη κάνουμε ξανά αυτά τη κουβέντα, όταν η ΑΕΚ θα έχει προοδεύσει κι άλλο αγωνιστικά . Τότε θα μιλήσουμε ακόμη καλύτερα για την αξία του αγώνα της και σε επίπεδο θεσμικών κέντρων εξουσίας στο ποδόσφαιρο. 

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ΕNWSI TV

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X