«Λίρα εκατό» ο Χάμερ για την ΑΕΚ

«Λίρα εκατό» ο Χάμερ για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ιαν Χάμερ έχει αποτελέσει ιδανική μεταγραφική προσθήκη για την ΑΕΚ, με τον Στέφανο Δέδα να περιμένει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση

Ο Ιαν Χάμερ αποκτήθηκε επίσημα από την ΑΕΚ στις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή είναι ενάμιση μήνα στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Είχε υπογράψει συμβόλαιο για τρεις μήνες με τη «Βασίλισσα» και η αλήθεια είναι ότι έχει εξελιχθεί σε «λίρα εκατό», όντας πάρα πολύ καλή προσθήκη για τον Στέφανο Δέδα. Ο 31χρονος Αμερικανός, ήρθε κυρίως για τις θέσεις των πάουερ φόργουορντ και σέντερ, αλλά είναι τόσο πολύ «πολυσύνθετος», που έχει παίξει και ως «τριάρι», ενώ έχει την ικανότητα, ακόμα και να κατεβάζει τη μπάλα, χωρίς πρόβλημα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ένας παίκτης που δίνει πάρα πολλές λύσεις, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό σκέλος.

Το Σάββατο που πέρασε (20/11), ο Χάμερ είχε καταλυτική συνεισφορά στη νίκη μέσα στο Λαύριο με 82-81, για την 8η αγωνιστική της Basket League. Συγκεκριμένα, προσέφερε 16 πόντους, με 6/8 βολές και 5/6 δίποντα, χωρίς αυτή τη φορά να βάλει κάποιο τρίποντο (0/3). Προσέφερε όμως ξανά σε άλλους τομείς, μιας και είχε 9 ριμπάουντ, εκ των οποίων, τα 7 ήταν αμυντικά και τα 2 επιθετικά. Επίσης, μοίρασε και 5 ασίστ, ενώ είχε ακόμα 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 6 κερδισμένα φάουλ σε 33 λεπτά συμμετοχής (33:18’’). Συνολικά, είχε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (σ.σ. Ranking) του ΕΣΑΚΕ.

Οι αριθμοί του Αμερικανού, σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η σταθερότητα που επιδεικνύει ο Χάμερ φέτος, είναι εξαιρετική. Σε 5 ματς που έχει παίξει στη Basket League μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός άσος της ΑΕΚ έχει μέσο όρο 12,8 πόντους (68,2% βολές, 63,6% δίποντα, 18,2% τρίποντα), 6 ριμπάουντ (4,7αμ.-1,3επ.), 2,2 κλεψίματα, 1,5 ασίστ και 1 τάπα, σε κάτι λιγότερο από 29 λεπτά συμμετοχής (28:33’’) ανά ματς. Μάλιστα, στο Basketball Champions League, ο Χάμερ είναι ακόμα καλύτερος στο σκοράρισμα, αφού σε 3 ματς που αγωνίστηκε, έχει μέσο όρο 17,3 πόντους, με 88,9% στις βολές, με 64% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Επίσης, έχει 7 ριμπάουντ (4,3αμ.-2,7επ.), 2 κλεψίματα και 0,7 ασίστ, σε 34,7 λεπτά ανά ματς.

Η σκληράδα και η αθλητικότητα στην άμυνα

Γενικά είναι ένας παίκτης που βοηθάει πολύ στην άμυνα, επειδή είναι σκληρός παίκτης και παλεύει κάθε φάση, ενώ μπαίνει δυνατά στα ριμπάουντ. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλός για παίκτης ρακέτας (2.01μ.), έχει εξαιρετική αθλητικότητα και δεν είναι εύκολο να του σκοράρει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος. Επίσης, κάτι άλλο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι στις αλλαγές της άμυνας, στα σκριν των αντιπάλων, μπορεί εύκολα να μαρκάρει και κοντύτερο παίκτη, κάτι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ.

Τα πικ-εν-ρολ και το αξιόπιστο σουτ

Αυτά βέβαια ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, αφού στο αμυντικό σκέλος ήταν γνωστή εξ αρχής, η ποιότητά του. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι εκτός από τις αρετές του, στα… μετόπισθεν, έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και στο επιθετικό σκέλος. Ο Χάμερ εκτελεί ιδανικά σε κινήσεις πικ-εν-ρολ και έχοντας για δημιουργό, τον σπουδαίο Κίνο Κολόμ, είναι ιδανική λύση για τον Δέδα. Άλλωστε, έχει πολύ γρήγορα πόδια και αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ. Επίσης, έχει δείξει ότι διαθέτει και πολύ αξιόπιστο σουτ, τόσο από μέση, όσο και από μακρινή απόσταση, πάντα με δεδομένο ότι μιλάμε για παίκτη ρακέτας.

Το τρίμηνο συμβόλαιο

Το θέμα πλέον είναι, τι θα γίνει μόλις λήξει το τρίμηνο συμβόλαιο του Χάμερ με την ΑΕΚ. Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Δέδας έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τον παίκτη και ο ίδιος είναι χαρούμενος με τον ρόλο του, στην ομάδα. Μένει να φανεί το πώς αυτό θα μετουσιωθεί σε ανανέωση συμβολαίου, όταν έρθει η ώρα. Σίγουρα πάντως, υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Στέφανος Δέδας και οι συνεργάτες του, πέτυχαν… διάνα με την απόκτηση του Χάμερ αφότου είχε αρχίσει η σεζόν. Ήταν μία σπουδαία διορθωτική κίνηση και πλέον απομένει το να γίνουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.

Πηγή: Ωρα των Σπορ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X