Και μπορεί και το ξέρει και το μάτι της γυαλίζει

Ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για το πως μπαίνει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες πέρασαν λοιπόν και να που φτάσαμε στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Τρεις βαθμούς πίσω η Ενωση από τον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ σε 9 αγωνιστικές πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είναι κοντά, σε επαφή με τον αντίπαλο της.

Μπορεί το βράδυ της Κυριακής, αν έχει κερδίσει, να έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από μία σπουδαία νίκη. Θα έχει καταφέρει να δείξει και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου φέτος, όπως και ότι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι πια άτρωτος. Μαζί με τη νίκη, πολλά και τα κέρδη για την νέα ΑΕΚ που βλέπουμε φέτος. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα με 14 καλοκαιρινές μεταγραφές, μία νέα σχεδόν 11άδα, με αλλαγή προπονητή πολύ νωρίς και τον Αργύρη Γιαννίκη να μετρά μόλις 40 μέρες στον πάγκο της.

Ομως παρά τις όποιες… δικαιολογίες, η πίεση και η απαίτηση για τη νίκη είναι δεδομένες. Η ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της πρέπει να δείξει ότι είναι ικανή. Ότι μπορεί να «χτυπήσει» κάτι πολύ καλό φέτος, ότι φτιάχνει μία καλή ομάδα και έχει ποιοτικούς παίκτες. Ολα αυτά σε μία μεγάλη βραδιά θα είναι αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ εδώ και τρία χρόνια. Κάπου να «πιαστεί», να «ακουμπήσει» για να συνεχίσει. Το έχει ανάγκη. Οχι γιατί θα σωθεί. Αλλά γιατί θα έχει πάρει το απαιτούμενο push να συνεχίσει.

Μπορεί να το πάρει και το ξέρει

Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η ΑΕΚ και μπορεί και το μάτι της γυαλίζει. Και μπορεί να πάρει αυτό που θέλει στο τέλος του ματς. Ακόμη και με τον Αραούχο όχι στο 100%, όπως και ο Τσούμπερ, ακόμη και με τον έμπειρο Τζαβέλλα εκτός. Ο Γιαννίκης θα προσθέσει πράγματα, θα κρατήσει και πράγματα για τον πάγκο και την εξέλιξη του ματς. Με 5 αλλαγές πλέον μπορείς να αλλάξεις πολλά κατά τη διάρκεια του αγώνα και να διαφοροποιήσεις την ροή του αν δεν σε βολεύει ή και να την διαχειριστείς αν τα έχεις πάει καλά.


Δεν χρειάζεται πανικός ούτε από τον πάγκο, ούτε από τους παίκτες, ούτε από την εξέδρα. Θέλει υπομονή, στήριξη και πίστη στο σχέδιο. Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι αν το ματς κριθεί στον άξονα, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι με τα ποιοτικά χαφ. Αν πάει στα άκρα, θα μπορεί να κερδίσει πράγματα πιέζοντας την «βαριά» άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γιαννίκης έχει διαβάσει αδυναμίες, έχει διαβάσει δυνατά σημεία και θα πάει το ματς εκεί που βολεύει την ΑΕΚ. Αν δεν τα καταφέρει όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί η… μπάλα και να πιάσει πανικός την ομάδα. Και το plan b πολλές φορές πρέπει να λειτουργήσει για να πάρεις κάτι. Και η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη και διαβασμένη για κάθε σενάριο κόντρα στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

Πριν λίγες ημέρες έγραψα εδώ στο blog μου στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που πρέπει να μην πάει σαν πρόβατο στο ντέρμπι για τα εξωαγωνιστικά. Επιμένω. Και προσθέτω ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και αγωνιστικά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X