ΑΕΚ: Ο Αρης πήρε στα χαρτιά το ματς - Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΑΕΚ: Ο Αρης πήρε στα χαρτιά το ματς - Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ
Photo Credits: INTIME

Ο Άρης παίρνει στα χαρτιά το ματς με την ΑΕΚ καθώς η Ένωση δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη λόγω της συρροής κρουσμάτων στις τάξεις της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άρης πήρε στα χαρτιά το ματς με την ΑΕΚ γισ τη Volley League Γυναικών με την ΕΟΠΕ να κατοχυρώνει υπερ του το ματς.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες πως πέντε μέλη της νοσούν με κορωνοϊό και ως εκ τούτου καθίσταται αδύνατο να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη και το ματς με τκν Αρη, καθώς όλη η αποστολή είναι επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού και πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Η ΑΕΚ παράλληλα ζητούσε την αλλαγή στην ημερομηνία του ματς, που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 16:30 το απόγευμα, ωστόσο ο Άρης δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Ένωσης.

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο αγώνας κατοχυρώνεται στον Άρη με 3-0 σετ αλλά η ΑΕΚ δε θα μηδενιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τον κανονισμό  αν μια ομάδα έχει τρία κρούσματα ο αγώνας γίνεται κανονικά, ενώ στα τέσσερα χάνει τον αγώνα αλλά δεν μηδενίζεται αρκεί να έχει ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ομοσπονδία αλλά και την εγκατάσταση στην οποία προπονείται.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει:

«Με σημερινή απόφασή του και σε έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ, επικύρωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων, της 19ης Νοεμβρίου 2021 σχετικά με την τύχη του αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ για τη Volley League γυναικών, που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 20/11/2021.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι ο αγώνας ΑΣ ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα διεξαχθεί και η ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ χάνει τον αγώνα με 0-3 σετ και 00-75 πόντους (απώλεια αγώνα η οποία δεν προσμετράται στα όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων – ΓΚΟΔΠ).

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη: 1) Τον εβδομαδιαίο πίνακα συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων covid-19 της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ για το χρονικό διάστημα 14-20/11/2021 που απεστάλη σήμερα (19/11/2021), από τον οποίο προκύπτει ότι υπάρχουν 5 θετικά κρούσματα covid-19.

2).Την παρ. 15.4.5. του υπ’ αριθμ. πρωτ. 4859/17.11.2021, εγκεκριμένου από τη ΓΓΑ, Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης που αναφέρει: «Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές/τριες που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες και κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν από αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν διεξάγεται».

3).Το άρθρο 10 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την υπ’ πρωτ. 4146/8.10.2021 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη.

Και αφού διαπίστωσε ότι: η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ σύμφωνα με την παρ. 15.4.5. του υπ’ αριθμ. πρωτ. 4859/17.11.2021 Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης, δεν μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών ΑΣ ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ της 20/11/2021 αποφάσισε ομόφωνα οτι: σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 4146/8.10.2021 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη, ο αγώνας ΑΣ ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα διεξαχθεί και η ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ χάνει τον αγώνα με 0-3 σετ και 00-75 πόντους (απώλεια αγώνα η οποία δεν προσμετράται στα όσα ορίζονται στο άρθρο 21 του ΓΚΟΔΠ)».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X