Λιβάγια: «Ο Χιμένεθ με ικέτευε να συνεχίσω στην ΑΕΚ όμως το μυαλό μου δεν ήταν πια εκεί»

Λιβάγια: «Ο Χιμένεθ με ικέτευε να συνεχίσω στην ΑΕΚ όμως το μυαλό μου δεν ήταν πια εκεί»
Photo Credits: INTIME

Ο Μάρκο Λιβάγια αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τις συνθήκες της αποχώρησής του από την ΑΕΚ με προορισμό την Χάιντουκ μίλησε ο Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης πρώην επιθετικός της Ένωσης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Dalmatinski Portal» και μίλησε τόσο για το πρωτάθλημα του 2018 όσο και για την αποχώρησή του από την ομάδα, τον Ιανουάριο του 2021.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς τα πέρασες στην Ελλάδα; «Πέρασα ωραία στην Λας Πάλμας, είχα μία καλή σεζόν και μετά πέρασα 3,5 εξαιρετικά χρόνια στην ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ, όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, δεν είχαμε την καλύτερη ομάδα, κάναμε όμως ένα μεγάλο νικηφόρο σερί. Μπαίνεις σε κάθε ματς με στόχο τη νίκη και φτάσαμε στα 28 ματς χωρίς ήττα. Είχαμε πολλούς παίκτες με χαρακτήρα. Δεν υπήρχε τρομερή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια αλλά δεν βγήκε τίποτα έξω. Σεβόμασταν ο ένας τον άλλον, όλοι είχαμε την αίσθηση ότι πηγαίναμε να κάνουμε κάτι. Πιστεύω πολύ στη νοοτροπία νικητή. Η Γιουβέντους στην Ιταλία για παράδειγμα, την έχει. Όταν χρειάζονται τη νίκη, ξέρεις ότι θα την πάρουν».

Μπορείς να συγκρίνεις τους οπαδούς στην Ελλάδα και στην Κροατία; «Είναι πιο τρελά τα πράγματα εκεί αλλά η νοοτροπία είναι ίδια, είναι πραγματικά φανατικοί. Ίσως να ασχολούνται λίγο περισσότερο με το μπάσκετ στην Ελλάδα σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, όταν όμως άρχισαν τα καλά αποτελέσματα ήταν γεμάτα τα στάδια και είχαμε τρομερή υποστήριξη».

Ποιο είναι το status σου εκεί; «Μου φέρθηκαν καλά. Ακόμα και σήμερα, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και ο αρχηγός μού στέλνουν μηνύματα, ζητώντας μου να επιστρέψω. Έχω πρόσκληση να πάω στην Ελλάδα και να παρακολουθήσω διά ζώσης το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ (9 Ιανουαρίου 2022), δύσκολα όμως θα φύγω».

Πώς ήρθε η μεταγραφή σου από την ΑΕΚ στην Χάιντουκ; «Ήμουν σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και την 1η Ιανουαρίου του 2021, με κάλεσε πρόεδρος Λούκσα Γιακόμπουσιτς και με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να έρθω. Του απάντησα πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει επειδή δεν θα με άφηναν να φύγω έχοντας συμβόλαιο για άλλους έξι μήνες. Ήμουν τότε σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για την επέκταση της συνεργασίας μας. Ήταν δίκαιοι όσον αφορά στο συμβόλαιο, μου προσέφεραν ένα νέο για πέντε χρόνια. Από τότε πέρασαν 25 ημέρες και είχα κάποιες διαφωνίες με τον προηγούμενο προπονητή στην ΑΕΚ (σ.σ. Καρέρα) και δεν ήθελα πια να ανανεώσω το συμβόλαιό μου.

Υπήρχε ενδιαφέρον για μένα από την Τουρκία και πίστευαν πως ήταν θέμα χρημάτων, όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Όσο όμορφα και αν είχα περάσει εκεί, ήθελα να αλλάξω κάτι στη ζωή μου. Τότε με κάλεσε ξανά ο πρόεδρος της Χάιντουκ και με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να πάρω μεταγραφή. Είπα: “Ας το προσπαθήσουμε, γιατί όχι;” Εν τω μεταξύ, ο προπονητής με τον οποίο είχα κατακτήσει το πρωτάθλημα, επέστρεψε στην ΑΕΚ και με ικέτευε να συνεχίσω, όμως το μυαλό μου δεν ήταν πια εκεί. Δεν ήθελα πια να μείνω στην ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή μού άρχισαν και κράτησαν δέκα μέρες».

Λέγεται πως παραιτήθηκες από τη διεκδίκηση χρημάτων για να έρθεις στην Χάιντουκ. «Ναι, άφησα κάποια χρήματα, αλλά το σημαντικότερο ήταν να παίζω. Θα μπορούσα να έχω πάρει από την ΑΕΚ αυτά που ανήκαν σε μένα βάσει συμβολαίου, αλλά ήξερα πως δεν θα ήμουν χαρούμενος. Και το να μην παίζεις για έξι μήνες είναι μεγάλο διάστημα. Νόμιζα πως δεν ήταν ρεαλιστικό το σενάριο να αφήσω την ΑΕΚ και πως δεν θα άφηναν να φύγω πριν το τέλος της σεζόν. Στο τέλος όμως καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα και να υπογράψω για την Χάιντουκ».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X