Όλα τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL (ΦΩΤΟ)

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Δείτε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για να προκριθεί

Η ΑΕΚ κέρδισε την Ρίγα την Δευτέρα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτήν την στιγμή η Ένωση βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την Ρίγα. Χθες, η Σομπατέλι έκανε την έκπληξη και κέρδισε την- μέχρι τώρα- αήττητη ομάδα του ομίλου Τρεβίζο και έχουν και οι δύο ομάδες ρεκόρ 3-1. Απομένουν ακόμα 2 αγωνιστικές που θα κρίνουν και το ποια ομάδα θα βγει πρώτη και ποιες ομάδες θα προκριθούν στα play in για να περάσουν στους 16.

Η Βαθμολογία του Ομίλου έχει ως εξής

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL (ΦΩΤΟ)

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές είναι

5η αγωνιστική

Ρίγα-Τρεβίζο

ΑΕΚ-Σομπατέλι

6η αγωνιστική

Σομπατέλι-Ρίγα

Τρεβίζο-ΑΕΚ

Ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Όμιλο, τα πλέον κρίσιμο ματς για την συνέχεια του είναι το παιχνίδι της Ρίγα με την Τρεβίζο στην Λετονία. Ανάλογα την νίκη ή ήττα των Λετονών υπάρχουν δύο σενάρια.

Σενάριο 1ο

Νίκη της Ρίγα επί της Τρεβίζο: Αυτό το σενάριο είναι το πιο δυσοίωνο για την ΑΕΚ αφού για να προκριθεί θα πρέπει να κάνει 2/2 νίκες με Σομπατέλι και Τρεβίζο, αλλά ακόμα και τότε μπορεί να μην είναι σίγουρη, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τις ισοβαθμίες σε περίπτωση που και οι 4 ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (3-3).

Σενάριο 2ο

Ήττα της Ρίγα από την Τρεβίζο: Αυτό είναι το πιο καλό σενάριο για την ΑΕΚ , αφού θα υπάρχουν 2 επιλογές.

Α) Να κάνει η ΑΕΚ 2/2 και να προκριθεί στα play in ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα.

Β) Αν κερδίσει την Σομπατέλι στα Λιόσια και πάει στις 2 νίκες, μπορεί να προκριθεί, αρκεί η Ρίγα να χάσει και πάλι την τελευταία αγωνιστική από την Σομπατέλι. Δηλαδή οι Λετονοί θα ολοκληρώσουν τους αγώνες τους με ρεκόρ 1-5, ενώ η ΑΕΚ με 2 νίκες ακόμα και να χάσει από την Τρεβίζο, προκρίνεται ως 3η . Για αυτό είναι σημαντικό, στο παιχνίδι με την Σομπατέλι στα Λιόσια, να μπορέσει η ΑΕΚ να καλύψει και την διαφορά των 5 πόντων που έχασε στην Ουγγαρία, για να βάλει πίεση στην ομάδα τους και να μην είναι αδιάφοροι στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που φιλοξενούν την Ρίγα.

Το ίδιο βέβαια θα ισχύει αν η ΑΕΚ χάσει από την Σομπατέλι εντός έδρας και κερδίσει στο Τρεβίζο φτάνοντας τις 2 νίκες.

Να θυμίσουμε εδώ ότι αν όλα πάνε καλά και η ΑΕΚ προκριθεί στα play in είτε ως 3η, που είναι το πιο πιθανό, είτε ως 2η , θα παίξει με μειονέκτημα ή πλεονέκτημα έδρας (ανάλογα την θέση της) με την δεύτερη ή τρίτη ομάδα του Γ’ Ομίλου, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε πριν την έναρξη της σεζόν.

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL (ΦΩΤΟ)

Ο Όμιλος αυτός αποτελείται από τις Μάλαγα, Λαύριο, Ντιζόν και Νίζνι, οπότε θα έχει δύσκολο έργο με όποια και να ματσάρει, είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα έδρας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X