Η σταθερή και ξεκάθαρη στάση της ΑΕΚ και του κόσμου της

Η σταθερή και ξεκάθαρη στάση της ΑΕΚ και του κόσμου της
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γράφει για Αραούχο και Τσούμπερ, αλλά και για «συμμαχίες» και «απέναντι»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετράμε αντίστροφα. Η μέρα που ξημερώνει (Πέμπτη) είναι η κρίσιμη και για Τσούμπερ και για Αραούχο, καθώς θα δοκιμάσουν να μπουν και να προπονηθούν με την υπόλοιπη ομάδα και σε κανονικούς ρυθμούς. Από την πρώτη στιγμή, αμφότεροι έδειξαν την τρέλα τους για να προλάβουν και να παίξουν. Δεν είναι δημοσιογραφικό κλισέ.

Υπάρχουν παίκτες που όταν έχουν τραυματισμό, θέλουν να αποθεραπευτούν πλήρως και να μην ρισκάρουν για να μην πάθουν χειρότερα. Δεν είναι κατακριτέο, ούτε και τους κάνει λιγότερο επαγγελματίες, σε καμία περίπτωση. Αυτός είναι ο τρόπος προσέγγισής τους στους τραυματισμούς.

Ο Αραούχο, αντίθετα, το ξέρουμε εδώ και χρόνια, είναι… ψυχάκι! Δεν θέλει ούτε να το συζητάει να μένει εκτός από παιχνίδι που είναι κομβικό για την ΑΕΚ. Καλά για ντέρμπι, ας μην πούμε καλύτερα. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, αν και οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, αφού οι μέρες για πλήρη αποθεραπεία δεν έβγαιναν μαθηματικά, έγραψα ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Σέρχιο δεν θα παίξει.


Αυτό είναι που δεν… παλεύεται για τον Σέρχιο!

Το μείζον με τον Αργεντινό φορ δεν είναι αν θα την… παλέψει να παίξει βάσει του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί, αλλά ότι δεν την… παλεύει να μην παίξει βάσει του μυαλού και της τρέλας του. Και με τον Τσούμπερ όμως, διαπιστώσαμε, ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία. Δεν διανοείται από την πρώτη στιγμή να χάσει το ντέρμπι.

Γι’ αυτό και έχω μια αισιοδοξία ότι θα πάνε όλα καλά λόγω της τρομερής θέλησής τους. Και για να ξέρουμε τι λέμε, θα είναι πολύ σημαντικό και για τον Αργύρη Γιαννίκη, να έχει αυτά τα δύο «υπερόπλα» στη διάθεσή του.

Ωραία… πράγματα και καταστάσεις

Από εκεί και πέρα, οδεύοντας προς το πολύ κομβικό ντέρμπι της Κυριακής, παρατηρούμε κι άλλα… ωραία πράγματα στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πράγματα και καταστάσεις δηλαδή που εμείς τα ξέρουμε και που εσείς τα ξέρετε επειδή μας κάνετε την τιμή να μας διαβάζετε και να μας ακούτε σε διάφορα δημοσιογραφικά μετερίζια, αλλά που σιγά σιγά, τα εμπεδώνουν κι άλλοι.


Δεν θα σχολιάσω την πολιτική περί συμμαχιών που ακολουθεί κάθε άλλη ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ας ενδιαφέρει κι ας απασχολεί τους οπαδούς της. Εμείς εδώ, ευτυχώς αντικειμενικοί δεν είμαστε, ούτε και το παίξαμε ποτέ, ούτε και θέλουμε να γίνουμε. Την ΑΕΚ στηρίζουμε παραδοσιακά και αυτό θα κάνουμε για πάντα, για όσο μας είναι γραφτό. Κι όταν η εκάστοτε διοίκησή της, θα κάνει κάτι που θεωρούμε σωστό, θα της λέμε «μπράβο». Κι όταν θα κάνει κάτι που θεωρούμε λάθος, θα της ασκούμε κριτική.

Αυτό πάντως που καμία διοίκηση, από την πιο ισχυρή μέχρι την πιο αδύνατη και οπωσδήποτε κανένας φίλαθλος – οπαδός της ΑΕΚ, δεν έκανε ποτέ, ήταν να επιχειρήσει να αλλοιώσει την ιστορία και να ξεχάσει. Η ΑΕΚ από το 1996 και μετά, σε ότι κατάσταση κι αν ήταν, έχει δεδομένα απέναντί της, τον ΟΣΦΠ και ότι εκφράζει έκτοτε αυτός, ως οργανισμός και ως ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) Κατεστημένο. Ένας σύλλογος που αλλοιώθηκε από τότε και που πορεύτηκε τα τελευταία 25 χρόνια με τη νοοτροπία «Το Κράτος είναι ο ΟΣΦΠ».

Δεν ξεχνάνε οι ΑΕΚτζήδες

Φυσικά επειδή δεν ξεκίνησε το 1996, η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει ΑΕΚτζής και δη μεγαλύτερος από 40 χρονών που να ξεχνάει ότι νωρίτερα, ο μεγάλος και παραδοσιακός εχθρός της ΑΕΚ ήταν ο ΠΑΟ, αφού πολύ απλά αυτόν έβρισκε μπροστά της και από αυτόν δεχόταν τα περισσότερα παρασκηνιακά χτυπήματα.


Ωστόσο, αυτό που συνέβη από το καλοκαίρι του 1996 και μετά, κατέστησε ξεκάθαρο το ποιος είναι ο «απέναντι» και δεν άλλαξε, ανάλογα με τα συμφέροντα και την όποια αντιπαλότητα μπορεί να είχε η ΑΕΚ κατά καιρούς, όπως για παράδειγμα τα τελευταία με τον ΠΑΟΚ. Και είχε ένα και μοναδικό γνώμονα, το να συμμετέχει σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο, όπου ο καθένας θα παίρνει ότι του αξίζει και ότι του αναλογεί. Όπου δεν θα ξεκινάει το πρωτάθλημα και θα ξέρουμε τον πρωταθλητή πριν καν ξεκινήσει.

Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ δεν είχε ποτέ πρεμούρα ή ψύχωση για να πάρει κάτι, όταν έβλεπε ότι δεν το άξιζε αγωνιστικά. Γιατί πολύ απλά, η ΑΕΚ και ο κόσμος της δεν διακατεχόταν ποτέ από τη νοοτροπία «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου», ούτε διέλυσε τα πάντα για να πάρει ένα πρωτάθλημα.

Υ.Γ.: Πάντα επίκαιρο, πάντα δυνατό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. ΨΩΜΙ για όλους τους ανθρώπους, ΠΑΙΔΕΙΑ για όλα τα παιδιά, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε όλο τον κόσμο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X