Η ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να πάει ως… πρόβατο

Η ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να πάει ως… πρόβατο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος συνεχίζει στο enwsi.gr την κουβέντα που άνοιξαν οι «απέναντι» για την ΑΕΚ και το ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είναι το θέμα συζήτησης όλων. Και στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ντέρμπι για την 1η θέση, από πολύ νωρίς στην σεζόν.

Και επειδή στην ΑΕΚ περιμένουν αυτό το ματς με ανυπομονησία για πολλούς λόγους, θα γεμίσει το ΟΑΚΑ ως το επιτρεπόμενο όριο. Κοντά στους 40.000 φιλάθλους θα είναι στο γήπεδο για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να τον φτάσει στη βαθμολογία. Η ισοπαλία την αφήνει ένα βήμα πίσω, η ήττα αρκετά πίσω παρότι είναι νωρίς.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει δείξει κάτι σχετικά με τις προθέσεις του για την 11άδα. Και δεν συνηθίζει να το κάνει τόσο νωρίς, έχοντας και τόσες απουσίες για διάφορους λόγους. Αυτό που κρατάω εγώ είναι το σταθερά σε υψηλό τέμπο πρέσινγκ μεσοεπιθετικά, την ένταση που αναζητά σε κάθε κομμάτι του γηπέδου και το δυναμικό παιχνίδι που περιμένει από τους ποιοτικούς παίκτες να… πάρουν την ευθύνη για το γκολ. Και μετά θα… βγουν οι παίκτες για την 11άδα.

Ο Ολυμπιακός την πάει εκεί που θέλει αυτός πριν την σέντρα

Είναι πολύ θεωρητικό να μιλήσουμε για 11άδα και αγωνιστικό στυλ εφόσον δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας από τις σκέψεις του Γιαννίκη. Για αυτό θα πάω την κουβέντα, εκεί που την… πήγανε.

Η ΑΕΚ παρότι εμφανίζεται ισχυρή στην ΕΠΟ, έχει ζήσει και πέρυσι και φέτος πολλά ευτράπελα. Η ΚΕΔ και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ την πάνε κόντρα και δεν είναι κακό να το λέμε. Κακό είναι να νομίζουμε ότι είμαστε δυνατοί, ενώ σε κάθε φάση μπορεί να δεις ανάποδο σφύριγμα που θα στηριχθεί και από το VAR και μετά από τον Κλάτενμπεργκ.

Ο πανίσχυρος Ολυμπιακός σε επικοινωνία και ΜΜΕ, που εσχάτως παίρνει δημοσίως στηρίγματα και από τον Αλαφούζο κάνει τη δουλειά του. Παρουσιάζει την ΑΕΚ ευνοημένη, η κοινή γνώμη θεωρεί ότι κόντρα στον Αρη έγινε η… σφαγή του Δράμαλη, ενώ ξεχνά πχ ότι το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη άλλες εποχές θα είχε μετατρέψει το πρωτάθλημα σε μπαρουταποθήκη.

Δεν ξέρω τι κάνει ή δεν κάνει η ΑΕΚ πριν την σέντρα για να είναι προστατευμένη απέναντι σε αυτό που έρχεται από τον Ολυμπιακό. Δεν με ενδιαφέρει βασικά. Το αποτέλεσμα εξετάζω. Αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα, η εικόνα.

Η ΑΕΚ τι (θα) κάνει;

Η ΑΕΚ δεν είναι προστατευμένη πάντως από τη διαιτησία και είναι χρήσιμο να λέμε με ειλικρίνεια την αλήθεια και μεταξύ μας. Οχι για να πάρει παραπάνω σφυρίγματα, αλλά έστω για αυτά που δικαιούται. Ο Ολυμπιακός θέλει να έρθει στο ΟΑΚΑ για να πάρει το… κάτι παραπάνω από τα σφυρίγματα που ίσως κρίνουν το ντέρμπι και να προκαλέσει με τον τρόπο του. Πάντα τον έχει. Καλά κάνει και θέλει να το πάει έτσι. Είπαμε επικοινωνιακά παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο και έχει το know how σε αυτά από το 1996.

Η ΑΕΚ όμως δεν επιτρέπεται να πάει ως… πρόβατο. Είναι μία νέα ομάδα, με τόσες μεταγραφές, έναν άπειρο προπονητή από τέτοια ματς και με μία διοίκηση που έχει φάει «πιστολιές» από το 2018 και μετά. Είτε το παραδέχεται, είτε όχι. Και δεν ήταν και είναι μόνος αντίπαλος της ο Ολυμπιακός. Σε αυτό το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ παίρνει παραπάνω πράγματα από την ΑΕΚ δεδομένα τόσα χρόνια με προκλητικά και μη σφυρίγματα.

Από κοντά και ο Ολυμπιακός που δεν μπορεί να πει κάποιος ότι αδικείται κιόλας, παρότι παρουσιάζει κάτι διαφορετικό προς τα έξω. Αυτοί καλά κάνουν και κάνουν τη δουλειά τους.

Η ΑΕΚ τι κάνει;

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X